برای پیشگیری از کرونا در واحدهای صنفی استان قزوین، نیازمند تعامل و همکاری اصناف هستیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، افضلی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در نشست رؤسای اتحادیههای صنفی شهرستان قزوین در راستای پیشگیری از کرونا در واحدهای صنفی بر تعامل و همکاری اصناف برای مقابله با بیماری کرونا تأکید کرد و گفت: مقابله با ویروس کرونا نیازمند استقامت و پایداری است و اگر در مورد رعایت پروتکلها خسته شویم، این ویروس ارکان زندگی اجتماعی و فردی ما را با مخاطره روبرو خواهد کرد.
وی افزود: نخستین جلسه پیگشیری از کرونا در واحدهای صنفی قرار بود استانی باشد، اما به منظور رعایت پروتکلهای بهداشتی، با رؤسای شهرستانها برگزار میشود.
افضلی با بیان اینکه اقتصاد دنیا به واسطه ویروس کرونا با آسیبهای جدی روبه رو شده است، گفت: از سوی دولت و وزارت صمت، مبالغی برای جبران آسیب دیدگی حوزه صنعت، معدن و اصناف اختصاص پیدا کرده که این مبلغ کافی نیست.
رئیس سازمان صمت استان خاطرنشان کرد: آسیبهای اصناف بیش از اینها بوده و با توجه به باقیماندن مخاطرات اقتصادی سالهای گذشته بر روی سنایع، قطعاً رفتار مصرف کنندگان نیز تغییر خواهد کرد.
وی افزود: الگوی مصرف تغییر کرده و اصناف باید خود را با شرایط روز تغییر دهند.
افضلی گفت: اصناف برای ادامه حیات و کار در شرایط فعلی تحت آموزش قرار میگیرند.
رئیس سازمان صمت استان تصریح کرد: ۲۰۸ واحد صنفی با اشتغالزایی هزار و ۲۳۱ نفر در استان در شرایط کرونایی آسیب دیده اند که تاکنون برای ۴۱ واحد صنفی پرونده تشکیل شده و برای دریافت تسهیلات به بانکها معرفی شده اند.
وی افزود: دولت به فکر معیشت جامعه صنفی کشور است و در استان هم به فکر بهبود اصناف هستیم.
افضلی خاطرنشان کرد: با همراهی اصناف میتوان با ویروس کرونا مقابله کرد و خوشبختانه در استان قزوین شاهد همکاری خوب اصناف در این زمینه بودیم.
حفظ معیشت و سلامت مردم در برابر ویروس کرونا
نامدار، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز در این نشست با قدردانی از اتحادیهها و اصناف برای ادامه فعالیت در شرایط اقتصادی حاکم بر کشور، گفت: معیشت و سلامت مردم در کنار هم قرار دارد و بهبود اوضاع اقتصادی با سلامت مردم ارتباط مستقیمی دارد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین با بیان اینکه تا یک سال آینده به دارو و واکسن کرونا دسترسی نخواهیم داشت، تصریح کرد: تغییر رفتار مردم بیشتر از تغییر رفتار ویروس کرونا در جامعه بوده است.
نامدار با بیان اینکه تا ۲۳ فروردین استان قزوین در شرایط تثبیت بیماری کرونا قرار داشت، خاطرنشان کرد: در فروردین ماه با توجه به بستری بودن ۴۲۰ بیمار کرونایی، وارد فاز پیشگیری از شیوع این ویروس در استان شدیم و با همکاری تمامی نهادهای اجرایی در استان، شیوع کرونا در استان، کنترل شد.
وی افزود: متأسفانه از خرداد ماه و با توجه به عادی شدن ویروس کرونا در میان مردم و مسئولان، امروز شهرستان قزوین در وضعیت قرمز، تاکستان در وضعیت نارنجی و سایر شهرستانهای استان در وضعیت زرد قرار دارند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین با بیان اینکه برای مقابله با شیوع ویروس کرونا مشاغل به مشاغل به چهار دسته تقسیم شدند و اصناف بر اساس تغییر رنگ شیوع ویروس کرونا در استان باید تعطیل شوند، گفت: درشرایط قرمز شیوع ویروس کرونا، تمامی مشاغل باید تعطیل شوند، اما تعطیلی مشاغل باب میل مسئولان کشور نیست.
وی افزود: در استان به دنبال راهکار دیگری هستیم تا علاوه بر مقابله با شیوع ویروس کرونا، مشاغل تعطیل نشوند.
نامدار گفت: در جریان بازدیدهای مشترک از اصناف، ۵۴۴ واحد متخلف پلمپ شدند و ۴۴ واحد صنفی هم مشکل دار هم شناسایی شدند.
وی افزود: اگر به دنبال ضربه نخوردن به معیشت مردم هستیم، باید نظارتها بر اتحادیهها بیشتر شود، اتحادیهها و تمامی افراد جامعه باید نقش بازرس را ایفا کنند.
به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین، اگر مردم رعایت نکنند، تمامی فعالیتها تعطیل میشود.
نامدار با تأکید بر اینکه بازارها، مراکز خرید و پاساژها از ورود افراد بدون ماسک خوردداری کنند، تصریح کرد: اصناف باید ازورود مردم بدون ماسک به واحدهای خود خوددداری کنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به اینکه کرونا تا یک سال دیگر همراه ما خواهد بود، گفت: بیشترین آسیب بیماری کرونا متعلق به افراد بالای ۶۰ سال دارای بیماری زمینهای است.
نامدار خاطرنشان کرد: بیش از ۶۰ درصد اصناف فروش دخانیات در استان، بدون مجوز از سازمان صمت، فعالیت میکنند.
تعطیلی خودجوش اصناف قزوین برای مهار ویروس کرونا
فرج زاده، رئیس اتاق اصناف نیز گفت: از روزهای نخستین شیوع ویروس کرونا در کشور، از میان ۳۹ هزار واحد صنفی در استان، ۳۵ هزار واحد فعالیت خود را تعطیل کردند.
وی افزود: با اجرای طرحهای بازرسی اصناف، ضمن شناسایی صنوف فاقد پروانه فعالیت، اقدامات لازم برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا صورت خواهد گرفت.
قدردانی از تلاشهای اصناف و بازاریان برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا
حبیبی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار نیز، هدف از برگزاری این نشست را قدردانی از تلاشهای اصناف و بازاریان برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در استان عنوان کرد و گفت: با همکاری اصناف، نتایج خوبی از مهار ویروس کرونا در استان گرفتیم.
سخنگوی ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در استان با بیان اینکه وزارت بهداشت به شدت نگران فوران کرونا در استان قزوین بود، خاطرنشان کرد: خوشبختانه با همکاری خودجوش ۳۵ هزار واحد صنفی، اقدامات خوبی برای مهار کرونا در استان صورت گرفت.
وی افزود: اصناف با اهدای کمکهای مالی و خرید تجهیزات و امکانات مقابله با کرونا، کمک شایانی به مهار ویروس کرونا در استان کردند و در تمامی مراحل مقابله با این ویروس، هیچگاه کمبودی احساس نکردیم.
سخنگوی ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در استان با بیان اینکه از ۱۵ خرداد میزان فوتیهای کرونایی در استان قزوین، صفر شد، گفت: میزان ورودیها و بستری بیماران کرونایی در استان ۱۵ نفر بود، ولی باز شرایط به گونهای دیگر رقم خورد و مجبور شویم تصمیمات جدیدی بگیریم.
حبیبی با بیان اینکه در حال حاضر کشور در شرایط ویژه قرار دارد و کرونا خودنمایی میکند، تصریح کرد: سهم بازار در مهار کرونا مهم است و اگر بازار و شبکه حمل و نقل، اصول بهداشت، فاصله گذاری اجتماعی و ماسک زدن را رعایت کنند میتوانیم تا ۷۰ درصد کرونا را مهار کنیم.
وی افزود: اتحادیهها پویش بزرگ فروش بدون ماسک، ممنوع را راه اندازی کنند تا کرونا مهار شود.
سخنگوی ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در استان با تأکید بر اینکه رویکرد ما گردش چرخ معیشت مردم با رعایت اصولی بهداشتی است، خاطرنشان کرد: اگر پروتکلهای بهداشتی رعایت نشود مجبوریم دست به تصمیمات سخت برای رعایت سلامت مردم بزنیم.
حبیبی گفت: مراجعه کنندگان و مشتریان اصناف حتماً باید ماسک داشته باشند و محیط فروشگاهها هم باید کاملاً بهداشتی باشد.
وی افزود: استان قزوین نسبت به استانهای همجوار، وضعیت بهتری دارد و با همراهی مردم میتوانیم از شرایط شیوع کرونا، عبور کنیم.