قزوین:
مقابله با بحرانها با آموزش و اطلاع رسانی دقیق+فیلم
برنامههای آموزشی صداوسیما در زمینه مقابله با سیل و زلزله، بسیار حائز اهمیت بوده و آرامش خوبی را به جامعه تزریق کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، انبارلویی، مدیرکل صدا و سیمای مرکز قزوین خواستار تجهیز و راه اندازی اتاق امن برای استفاده در شرایط بحرانی شد و گفت: در کشور ما در رابطه با بحرانهای بزرگ در برخی موارد فکر شده است، اما در رابطه با بحرانهای کوچک باید بیشتر فعالیت کنیم.
وی افزود: در لحظه اول بحران، عناصر اصلی اطلاع رسانی باید یکدیگر را پیدا کنند.
مدیرکل صداوسیمای مرکز قزوین با تأکید بر اینکه عناصر اصلی مدیریت بحران استان باید به ابزارهای اطلاع رسانی تجهیز شوند، گفت: در زلزله غرب کشور ۴۸ ساعت فیبر مخابرات قطع بود.
انبارلویی، تنظیم سناریوهای مختلف برای رویارویی با بحرانهای گوناگون را ضروری دانست و گفت: در رابطه با کرونا و به دستور دولت، بسیاری از فعالیتها به غیر از صدا و سیما تعطیل شد.
مدیرکل صداوسیمای مرکز قزوین، حفظ سرمایه انسانی در شرایط بحرانی کرونا را بسیار مهم دانست و افزود: در دوران بروز حوادث اگر کنترل اخبار در دست منابع معتبر نباشد، حوادث و خسارتهای بیشتری رقم خواهد خورد.
مدیرکل صداوسیمای مرکز قزوین، اطلاع رسانی صورت گرفته درباره بحران کرونا در فضای مجازی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: در مواقع بحرانی، مردم نیازمند کسب اخبار از منابع معتبر و دقیق هستند.
وی افزود: بر اساس تأکیدات ستاد مقابله با کرونا، باید تعداد جلسات برگزار شده در استان محدود شود.
انبارلویی گفت: علیرغم اطلاع رسانی گسترده از سوی صداوسیما مبنی بر استفاده مردم از ماسک برای پیشگیری از ابتلا به کرونا، اما مردم به این موضوع باور و اعتقاد ندارند.
وی افزود: کارگروه آموزش و اطلاع رسانی با بحرانهای متفاوتی روبه رو شده است و مطمئنا اثر خوبی در مواقع بحرانی خواهد داشت.
به گفته مدیرکل صداوسیمای مرکز قزوین، ما با پدیده و جامعه جدیدی روبه رو هستیم و برای فعالیت اطلاع رسانی و آموزشی باید تجدید نظر کنیم.
وی افزود: برخی از بحرانها بر اساس خطای انسانی رخ میدهد و باید این موضوع را مدیریت کرد.
پخش برنامه های متنوع آموزشی برای مقابله با بحران
هواسی، قائم مقام مدیرکل صداوسیمای مرکز قزوین در نشست کارگروه آموزش و اطلاع رسانی پدافند غیرعامل گفت: با توجه به وقوع بحرانهایی نظیر سیل و زلزله در استان، صداوسیمای مرکز قزوین از طریق تولید برنامههای ویژه و فاخر، آموزش و اطلاع رسانی را در دستور کار خود قرار داده است.
وی افزود: برنامههای آموزشی صداوسیما در زمینه مقابله با سیل و زلزله، بسیار حائز اهمیت بوده و آرامش خوبی را به جامعه تزریق کرده است.
قائم مقام مدیرکل صداوسیمای مرکز قزوین خاطرنشان کرد: در موج دوم کرونا باید جدیتر به موضوع اطلاع رسانی و آموزش پرداخت.
به گفته هواسی، برنامه سازان صداوسیما برای تولید برنامههای آموزشی و اطلاع رسانی، سنگ تمام میگذارند.
وی افزود: در برنامههای آموزشی تولید شده در صداوسیمای مرکز قزوین، اطلاعات خوبی برای مقابله با بحران به مردم ارائه شده است.
به گفته قائم مقام مدیرکل صداوسیمای مرکز قزوین، موج بعدی کرونا در راه راست و مردم باید پیشگیری را سرلوحه کارشان قرار دهند.
وی افزود: در تدارک یک مانور عملیاتی هستیم تا ببینیم نیروهای سازمان صدا و سیما برای مقابله با بحران چقدر آمادگی دارند.
فرونشست، تهدید جدی دشت قزوینمهدیخانی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری نیز فرونشست زمین را تهدیدی محسوس برای استان دانست و گفت: ۴۵ درصد از دشت قزوین فرونشست کرده است و در برخی از نقاط این میزان فرونشست به ۱۷ سانتی متر نیز میرسد.وی افزود: علت اصلی فرونشست زمین، برداشتهای بی رویه از منابع آبی است و آثار فرونشست دشت قزوین را میتوان به وفور در دشت فتح آباد مشاهده کرد.مهدیخانی تصریح کرد: بسیاری از افراد بدون مجوز از دشت قزوین آب برداشت کرده اند و حتی در برخی از موارد به آنها لوح تقدیر هم داده شده است.مدیرکل مدیریت بحران ضمن اعلام آمادگی برای در اختیار گذاشتن ۲ اتاق امن به صداوسیما برای مقابله با بحرانهای احتمالی گفت: زیر ساختهای اتاق بحران آماده شده و دارای امنیت مناسب است.وی افزود: مدیریت بحران همچنین آمادگی دارد ۲ کانکس برای مقابله با بحران در اختیار صداوسیما قرار دهد.
تغییر ماهیت تهدیدات اجتماعی در کشور
افشار، مدیرکل پدافند غیرعامل استان با بیان اینکه ماهیت تهدیدات اجتماعی در کشور عوض شده است، گفت: شناخت تهدیدات و بحرانها و بازدارندگی در اولویت پدافند غیرعامل استان است.
وی افزود: در گام دوم باید آسیب پذیریها را کاهش داد.
مدیرکل پدافند غیرعامل استان با اشاره به اینکه زیرساختهای ارتباطی و صداوسیما اولین نقاطی هستند که در حمله دشمن آسیب میبینند، گفت: پشتیبانی از این زیرساختها بسیار حائز اهمیت است چرا که باید امکان تداوم فعالیتهای اطلاع رسانی وجود داشته باشد.
وی افزود: هر ساله در آبان ماه رزمایشی برای محک زدن پدافند غیرعامل با همکاری صدا و سیما برگزار شده است.
سنگ تمام صداوسیما برای مقابله با کرونا
ارداقیان، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان نیز گفت: همه رسانهها به ویژه صدا و سیما در ایام کرونا به خوبی به کمک دانشگاه علوم پزشکی آمدند.
وی افزود: مردم اطلاعات دقیقی از کشنده بودن بیماری کرونا ندارند و باید باورهای مقابله با ویروس کرونا در بین مردم تقویت شود.