موفلک غذای محبوب استان هرمزگان
طبخ ماهی به بهترین صورت و با طعمی ایده آل و متفاوت از هنرهای قابل توجه و نام بردنی آشپزان جنوبی است. موفلک یکی از غذاهای جنوبی مربوط به هرمزگان است.
به گزارش وبگردی
خبرگزاری صدا و سيما، طبخ ماهی به بهترین صورت و با طعمی ایده آل و متفاوت از هنرهای قابل توجه و نام بردنی آشپزان جنوبی میباشد، موفلک یکی از غذاهای جنوبی مربوط به هرمزگان است که مهارت پخت خاص آنجا را در خود نهفته و طعم استثنایی آن مکان را همراه دارد، این غذای محلی در رستورانهای بندر عباس از محبوبیت بالایی برخوردار میباشد، پیشنهاد میکنیم که حتما همین امروز دست به کار شوید و موفلک لذیذ را تهیه نمایید، قطعا عاشقش میشوید.
مواد مورد نیاز موفلک
به اندازه نیاز ماهی بدون استخوان
۱/۵ پیمانه گندم و یا جو پرک
۲ قاشق تخم گشنیز
۲ عدد پیاز
به اندازه نیاز نمک و زردچوبه
طرز تهیه موفلک
ابتدا گندم یا جو پرک (دلانده) را درون دیگ تفت میدهیم تا سرخ شود، تا به قول معروف برشته گردد، برشته شدن به این معنی است که تغییر رنگ دهد و قهوهای شود، اما نسوزد.
سپس گندمهای به دست آمده را مثل برنج در آب خیس میکنیم، پیازها را ریز نموده و درون تابهای درون روغن با حرارت ملایم تفت میدهیم، وقتی پیاز هنوز پخته نشده زردچوبه را نیز به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
ماهی را قبل از شروع به تهیه موفلک درون قابلمهی آب که حاوی زردچوبه و نمک است باید بجوانیم تا در این مرحله از آن استفاده کنیم، استخوان و پوست ماهی را جدا نموده و به همراه پیاز سرخ مینماییم.
آبی که ماهی در آن جوشیده را دور نریزید، زیرا لازم است، در این مرحله این آب را به پیاز و ماهی تفت داده شده میافزاییم، پس از جوش آمدن آب گندم خیسانده را به آن اضافه میکنیم، و زمان میدهیم تا آب غذا بخار شده و دم بکشد.
در صورت تمایل میتوانید از ادویههای تند دیگری نیز مانند فلفل و یا ادویههای هندی نیز بهره ببرید، زیرا یکی از ویژگیهای اصلی و مهم غذاهای جنوبی طعم تند دهان سوزش میباشد.
زمانی که غذا دارد دم میکشد، کمی تخم گشنیز بر روی گندمها بریزید.
خواص بسیار ماهی
- ماهی منبع مهمی برای تامین ویتامین «d» مورد نیاز بدن میباشد، و برای بیماری پوکی استخوان بسیار موثر است.
- موجب پیشگیری از آسم در کودکان میشود.
- تقویت عملکرد مغز و بهبود ذهن را به دنبال دارد.
- انواع ماهیها دارای امگا ۳ هستند که تاثیر مثبتی در بدن و ذهن دارد.
- خوردن ماهی موجب افزایش میزان ماده خاکستری مغز میشود که سلامتی مغز را تامین نموده و درصد بروز آلزایمر را در سنین پیری کاهش میدهد.
- از افسردگی جلوگیری میکند، با توجه به فراگیر شدن افسردگی در جوامع امروزی مصرف ماهی به شدت توصیه میگردد.
- همچنین باید اضافه نمود که ماهی دارای ید، فسفر، فلوئور، ویتامین «b» است که همگی در حفظ سلامتی بدن معجزه مینمایند.