فارن پالسی در مقاله ای بررسی کرد
اروپا باید در مقابل ترامپ بایستد
مناسبات دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با شرکای اروپایی این کشور در سه سال گذشته دچار از هم گسیختگی شده است .
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما نشریه فارن پالسی نوشت، مناسبات دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با شرکای اروپایی این کشور در سه سال گذشته دچار از هم گسیختگی شده است و تازهترین نمونه این شکاف تصمیم ناگهانی واشنگتن برای خارج ساختن ۹ هزار و ۵۰۰ نظامی این کشور از آلمان تا ماه سپتامبر است؛ اقدامی که اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را شوکه کرد.
فارن پالسی در گزارشی به قلم مگان مک گی تحت این عنوان که " اروپا باید در مقابل ترامپ بایستد " افزود، اما این یکی از نمونههای بسیاری است که در آن آمریکا به خواست و نگرانی شرکای اروپایی بی اعتنایی نشان داده است.
به رغم مخالفت بین المللی، واشنگتن از پیمان نیروهای هستهای میان برد در سال ۲۰۱۹ خارج شد و ماه مه امسال از قصد خود برای خروج از پیمان آسمانهای باز خبر داد.
سیاست خارجی مبهم ترامپ
به دنبال افشاگریهای تکان دهنده کتاب جان بولتون مشاور سابق امنیت ملی آمریکا، نگرانیهای اروپا درباره از دست دادن حمایت آمریکا نسبت به هر زمان دیگری قوت گرفته است و احتمال گرفتار شدن در تصمیمات مبهم سیاست خارجی واشنگتن از جمله آنهاست.
اما این احتیاط بیش از حد اروپا پیامدهایی منفی به دنبال خواهد داشت همچنانکه خودداری از تحت فشار قرار دادن آمریکا برای حمایت از زیرساختهایی که ستون اصلی امنیت اروپا محسوب میشود ممکن است در نهایت به تضعیف مواضع آن و ائتلاف دو سوی اقیانوس اطلس بینجامد. اروپا باید از طریق تعامل با رهبران کنگره با هدف تضمین همکاری دراز مدت دو طرف، حمایت داخلی آمریکا را از این ائتلاف جلب کند.
انزاوی آمریکا
برخی کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، آلمان و بلژیک با انتشار بیانیهای از این تصمیم آمریکا ابراز تاسف و بار دیگر تکرار کردند قصد ندارند این پیمان را ترک کنند. حتی به نظر نمیرسد روسیه نیز این پیمان را ترک کند بنابراین آمریکا در این زمینه منزوی خواهد شد، اما بدون یکی از دو کشور بزرگ عضو پیمان آسمانهای باز آیا این پیمان همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند؟
همزمان با انتشار گزارشها درباره اقدام دولت آمریکا برای کاهش شمار نیروهای این کشور در آلمان به ۲۵ هزار نفر، مقامات آلمان ابتدا کاملا این موضوع را رد کردند. وزیر دفاع آلمان اوایل ماه گذشته در پاسخ به پرسشها درباره این تحولات افزود چنین مسئلهای به تایید رسمی نرسیده است و تنها یک رسانه یعنی روزنامه وال استریت ژورنال آن را گزارش کرده است. با وجود این، گزارش تنها یک رسانه کافی بود که نمایندگان جمهوریخواه عضو کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان را بر آن دارد که در نامهای درباره خروج نیروهای این کشور از آلمان هشدار دهند.
هنگامیکه رابرت اوبراین مشاور کنونی امنیت ملی کاخ سفید در تلاش برای توجیه این تصمیم دولت ترامپ برآمد و کاهش هزینههای دفاعی آمریکا را بهانهای برای این اقدام مطرح کرد شایعات به واقعیت تبدیل شد.
وی نوشت، زمان آن است که همه کشورهای اروپایی سهم عادلانه خود را در دفاع از سرزمین خود بپردازند.
در حالیکه اعتراض علنی به خروج آمریکا از پیمان کنترل تسلیحاتی پاسخی به این مسئله نیست، شرکای دو سوی اقیانوس اطلس باید نقش فعالانه تری در تحت فشار قرار دادن آمریکا برای ادامه حضور در توافقاتی همچون پیمان نیروهای هستهای میان برد ایفا کنند. این توافقات با هدف تامین امنیت اروپا در نظر گرفته شده است و چنانچه روسیه خود را از محدودیتهای قانونی اعمال شده توسط این پیمان رها کند اروپا نخستین قربانی آن خواهد بود.
اروپاییها باید از حمایت داخلی در آمریکا برای گفتگو با دونالد ترامپ به منظور پایان دادن به تهدیدهای خود برای ترک این ائتلاف استفاده کنند. علیرغم ظواهر، ناتو در کنگره آمریکا حمایت هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات را در اختیار دارد. سخنرانی سال گذشته استولتبرگ در کنگره برای گرامیداشت هفتادمین سالگرد تشکیل این ائتلاف با واکنش مثبتی مواجه شد و حتی شمار متوسطی از آمریکاییها، وجود ناتو را برای امنیت آمریکا در جهان ضروری میدانند.
اگرچه اروپاییها هنگامیکه مسئله مداخله در سیاست داخلی به میان میآید معمولا مردد هستند، استفاده از شرایط آسیب پذیر فعلی ترامپ در داخل آمریکا میتواند ابزار لازم را در اختیار این ائتلاف برای جلوگیری از انتخاب مجدد ترامپ به عنوان رئیس جمهور قرار دهد.