به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ این هفته آقای اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین، «حماس»، جواب نامه اش را از رهبر انقلاب گرفت.
نامهای که رهبر انقلاب در آن تأکید کردند: «جمهوری اسلامی همچون گذشته به حکم وظیفهی دینی و انسانی و مبتنی بر اصول ارزشی انقلاب اسلامی از هیچ کوششی برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین و استیفای حقوق آنان و همچنین دفع شر رژیم جعلی و غاصب صهیونیستی دریغ نخواهد کرد».
آقای هنیه، نامهای هم برای سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان فرستاد که در آن به طرح صهیونیستها برای الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی، طرح معامله قرن و ایستادگی جبهه مقاومت در برابر خطرهای موجود اشاره شده بود.
رژیم صهیونیستی میخواهد باز در فلسطین، خاک اشغال کند، این بار در پی الحاق بخشهایی از کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی است؛ طرحی که بخشی از معامله قرن صهیونیست هاست.
نورا عریقات وکیل فلسطینی و استاد دانشگاه درباره این طراحی گفته: «این توافق که از آن با نام «سرقت قرن» و «طرح آپارتاید» یاد میشود همهی زمینهایی را که اسرائیل در طول پنج دههی گذشته سرقت کرده یکجا و یک کاسه میکند».
کرانه باختری جایی است که اسرائیل در طول ۷۰ سال اشغالگری، به تدریج آن را پاره پاره کرده؛ به گونهای که گروههای مختلف فلسطینی نتواند به یک سرزمین یکپارچه دسترسی داشته باشند.
حالا طرح الحاق میخواهد ۳۰ درصد دیگر از کرانه باختری را تحت سلطه اسرائیل دربیاورد! صهیونیستها علاوه بر فلسطین، برای بخشهایی از «اردن» هم نقشه اشغال کشیده اند؛ چنانکه عبدالباری عطوان، تحلیلگر معروف جهان عرب در این باره گفته: «اسرائیل به طور عملی برای برپایی کشور جایگزین در اردن در حال برنامه ریزی است. آنچه در معامله قرن میبینیم این است که آنها میخواهند فلسطین را به ۵۰ میلیارد دلار بخرند».
بیشترین بخش از منابع طبیعی کرانه باختری در مناطقی قرار گرفته که اسرائیل یا اشغال کرده و یا میخواهد اشغال کند. گفته میشود اگر این مناطق در اختیار فلسطینیها باشد میتوانند رقمی بالغ بر ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار در اقتصاد ملی شان ارزش ایجاد کنند.
همچنین این طرح به گونهایست که اتصال «قدس» به سرزمینهای تحت حاکمیت فلسطینیان را قطع میکند؛ طرح معامله قرن همچنین در صدد آن است که تشکیلات خودگردان فلسطین، صرفا به یک نهاد اجرایی برای رفع امورات روزمره دربیاید و نیروهای مقاوت فلسطینی خلع سلاح شوند.
حالا به نظر میرسد، نقشه صهیونیست ها، هرچه به مرحله اجرا نزدیک میشود نتیجه عکس میگیرد. سید حسن نصرالله در این باره در سخنرانی روز قدس امسال گفت: «شاهد هستیم که فلسطینیان سعی میکند چنین طرحی به نتیجه نرسد، شاهد پایداری فلسطینیان، تلاش برای حراست از حقوقشان در داخل و خارج از فلسطین هستیم، وقتی از پایداری سخن میگویم تلاشهایی است که با وجود شرایط معیشتی دشوار، زندانی شدن ها، بازداشت شدن ها، تخریب منازل، اهانتهای فردی و ایجاد رعب و هراس از جانب ارتش و نیروهای امنیتی دشمن، مردمی حضور دارند که همچنان مقاوم و ثابت قدمند».
تلاش صهیونیستها برای اجرایی شدن طرح الحاق، باعث قوت گرفتن بیش از پیش وحدت درمیان برخی کشورهای مسلمان و عرب و جبهههای مقاومت شده؛ برای مثال دو گروه مقاومت فلسطینی یعنی «فتح» و «حماس» را پس از مدتها اختلاف با هم متحد کرده است.
جبریل رجوب، معاون دبیر کمیته اجرایی جنبش فتح این هفته در یک نشست تصویری (ویدئو کنفرانس) مشترک با اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس گفته: «در مسیر وحدت و انسجام باید اعتماد به رهبران حماس و فتح را شاهد باشیم این پیام خطاب به رهبران هر دو گروه است که ضروری است اختلافات متوقف شود و جهت گیریها به سمت رویارویی با اشغالگران باشد. چون گزینهای جز موفقیت و پیروزی بر اشغالگران در برابر ما نیست ضمن اینکه شاهد اعتماد بسیار خوبی در میان رهبران جنبش حماس و فتح هستیم».
این وحدت بین گروههای فلسطینی که همواره اسرائیل در پی اختلاف افکنی میان آنها بوده، موجب ترس مقامات صهیونیست شده است؛ ایهود یعری تحلیلگر امور عربی کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل در این باره گفته: «آنچه رخ داد موضوع خطرناکی است، نه به این علت که مسئولان فتح و حماس کنفرانس مشترک علیه الحاق برگزار کردند و به توافق رسیدند که برای تظاهرات و نافرمانی در برابر طرح الحاق، همکاری کنند، بلکه خطر موضوع آن است که دعوت فتح از حماس برای همکاری، به این جنبش اجازه میدهد که تشکیلات خودش را در کرانه باختری سازماندهی کند. همه اینها نتیجه زیاده گویی درباره طرح الحاق است».
بسیاری از کشورهای عربی هم مخالفت با این طرح را اعلام کرده اند؛ اتحادیه عرب طرح الحاق را جنایت جنگی دانسته و عبدالله دوم پادشاه اردن، الحاق دره اردن به سرزمینهای اشغالی چنان که در طرح الحاق آمده را به منزله «اعلان جنگ» عنوان کرده است.
حتی ساکنان سرزمینهای اشغالی هم با اجرایی شدن این طرح مخالفند؛ و در روزهای گذشته تجمع هزاران نفری در تل آویو پایتخت رژیم صهیونیسیت در مخالفت با طرح الحاق برگزار شده است
رئیس دفتر سیاسی حماس هم اعلام کرده راه مقابله با طراحی جدید صهیونیستها، نه گفتگو بلکه با حضور در سنگرهای نظامیست؛ او در یک گفتگوی تلویزیونی اعلام کرده: «۲۷ سال مذاکره، نتیجهاش چیزی جز شهرک سازی و معامله قرن و طرح الحاق کرانه باختری نبود. عامل دوم در راهبردی که ما خواستار آن هستیم، مقاومت و در صدر آنها مقاومت مسلحانه است».
حالا جبهه مقاومت مشتکلتر از همیشه است و دیگر سلاحش سنگ و چوب نیست؛ عبدالباری عطوان در این باره میگوید: منطقه تغییر میکند. محور مقاومت قدرتمند شده؛ ماهواره نظامی به فضا پرتاب کرده. موشکهای بالستیک هم اسرائیل و آمریکا را دچار وحشت کرده. محور مقاومت اکنون زیردریایی و قایق در اختیار دارد، به ونزوئلا پنج محموله نفت ارسال کرد تا مردم این کشور را از بحران بنزین نجات دهد و آمریکا را به چالش بکشد. اکنون جنگ سایبری در حال وقوع است. اوضاع عراق، سوریه و لبنان هم در حال بهبود است. مقاومت فلسطین و لبنان هم اوضاع بسیار خوبی دارد، پس ما باید به خود و توانمندی هایمان اعتماد کنیم. به خداوند قسم که قیام در راه است.
حالا برخی تحلیلگران معتقدند، پافشاری صهیونیستها برای اجرای طرح معامله قرن، مقدمه برهم خوردن تمام معادلات محور غربی، عبری و عربی در منطقه میشود و انگار پیام نامههای رد و بدل شده بین رهبران محور مقاومت فراتر سطور مرقوم شده در آن است.