به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از آنکارا ،
نخستین نشست مجمع مجالس آسیایی با محور شیوع کووید ۱۹ امروز به میزبانی ترکیه برگزار شد.
برگزاری نشست مجازی مجمع روسای مجالس آسیایی با سخنرانی قالیباف برگزاری نشست مجازی مجمع روسای مجالس آسیایی با سخنرانی قالیباف برگزاری نشست مجازی مجمع روسای مجالس آسیایی با سخنرانی قالیباف
نخستین نشست مجمع مجالس آسیایی (APA) در مورد شیوع کووید ۱۹ با هدف همکاری بین المللی و اشتراک تجارب میان اعضای مجمع مجالس آسیایی، تحت حمایت ریاست دورهای ترکیه بر این مجمع، به صورت آنلاین و با محوریت پیامدهای همه گیری بیماری کرونا در حوزه سلامت، اقتصاد و سایر حوزهها در قاره آسیا و اقدامات پیشگیرانه امروز به میزبانی مصطفی شنتوپ رییس مجلس ملی ترکیه بطور مجازی برگزار شد.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی کشورمان نیز در این نشست به صورت ویدئویی سخنرانی کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی کشورمان در این نشست با اشاره به سختی و پیچیدگی روند پساکرونا گفت: محور اصلی قانونگذاری پارلمانها در عصر پساکرونا باید جلوگیری از تحریمهای ظالمانه باشد.
محمد باقر قالیباف افزود: همانطور که اطلاع دارید، دنیای ما درحال تجربه یک دوره خاصی از تغییر و تحولات ناشی از همهگیری کووید ـ ۱۹ است. در این شرایط سخت و پیچیده، هم فرصتهای همکاری ایجاد شده و هم تهدیداتی متوجه دولتها و ملتهاست که فراتر از محدودههای جغرافیایی میباشد. نادیده گرفتن خطرات و فرصتها، نامناسبترین واکنشی است که میتوان در برابر چنین وضعیتی نشان داد.
آقای قالیباف با تاکید بر اهمیت دیپلماسی و همکاری پارلمانی در این دوره گفت: معتقدیم که با استفاده از چنین فرصتهایی، باید از طریق تعاملات چندجانبه پارلمانی، پیامهای روشن و واحدی به جامعه بینالمللی و ملتها و در عین حال دولتها، ارائه شود. ازسوی دیگر، از مسیر توانمندسازی و نقشآفرینی این مجامع با سایر نهادهای تاثیرگذار، میتوان اثرات منفی کرونا را کاهش داد.
وی تصریح کرد: یکی از موضوعات مهمی که تحت تاثیر همهگیری ویروس کرونا قرار گرفته، مسائل اقتصادی است. معتقدم مواجهه اصولی و توسعهگرا با مسائل اقتصادی و تجاری در دوران همهگیری بیماری کووید-۱۹ بین کشورها اهمیت زیادی دارد که ضرورت بازنگری و بازاندیشی راهبردهای مناسبات بازرگانی و تجاری برای بازسازی اقتصاد را ایجاب میکند.
رییس مجلس ایران در ادامه گفت: هماکنون، بعد از گذشت چند ماه از مواجهه جهانی با ویروس کرونا، تجربه ارزشمندی برای کشورهای عضو مجمع مجالس آسیایی پدیدار شده و کمکِ کشورهای عضو در پاسخ به نیازهای بهداشتی، دارویی، تجهیزات و اشتراک تجارب در این خصوص، افق جدیدی را برای توسعه مناسبات اقتصادی از جمله در حوزه سلامت گشوده است که با بهرهگیری و تعمیق و آن به سایر حوزهها، قدرت انعطاف پذیری بیشتری را به چیدمان جدیدِ روابط تجاری و اقتصادی کشورها در شرایط کنونی و آینده، خواهد بخشید. به ویژه این که جهانِ پساکرونا، جهانی متفاوت از گذشته خواهد بود.
محمد باقر قالیباف افزود: بدون تردید، نقش مجالس عضو و نحوه تعامل نظام قانونگذاران با چنین مسئلهای، اهمیت زیادی دارد. باید «دیپلماسی اقتصادی پارلمانی» و نقش آن را در پیشبرد رونق اقتصادی بین اعضاء پارلمانهای آسیایی، مد نظر قرار داده و از آن حمایت کنیم.