کرونا در اروپا
مبتلایان اسپانیایی کرونا حدود ۲۹۹ هزار و ۶۰۰ نفر
تاکنون ۲۹۹ هزار و ۵۹۳ نفر در اسپانیا به ویروس کرونا مبتلا شده و ۲۸ هزار و ۳۹۶ نفر نیز جان باخته اند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما حال ۶۱۷ نفر نیز وخیم گزارش شده است.
آمار بهبودیافتگان هنوز اعلام نشده است.
گسترش همه گیری در کشورهای بالکان یونان را نگران کرده است
مقامات یونان روز پنجشنبه در مورد افزایش ابتلا به کووید ۱۹ در کشورهای بالکان ابراز نگرانی کردند و به خطر موارد وارداتی به دلیل ورود گردشگران از مرزهای یونانی اشاره کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از آتن، در حالی که آمار مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در یونان همچنان پایین است، با شناسایی کمتر از ۵۰ مورد آلودگی جدید روزانه، این واقعیت که بیش از نیمی از این موارد مربوط به گردشگران است نگران کننده است.
استلیوس پتساس سخنگوی دولت یونان در نشستی خبری گفت از ۳۱ هزار و ۱۶۹ آزمایش انجام شده در کلیه دروازهای ورودی کشور از اول تا ۶ ژوئیه تنها ۱۰۰ مورد آلوده به ویروس کرونا شناسایی شد.
وی افزود افزایش موارد آلودگی تحت کنترل است، اما مشکل عمده از مرزهای زمینی است که روند صعودی ناگهانی در خصوص موارد وارداتی وجود دارد.
استلیوس پتساس هشدار داد در حال حاضر اصلیترین خطر در داخل کشور است که فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک به خوبی رعایت نمیشود.
از روز دوشنبه دست کم هفت گردشگر صرب در یونان شناسایی شدند که نتیجه آزمایش کووید ۱۹ آنها مثبت بود. این افراد قرنطینه شده اند.
بنابر اعلام رسانهها در تفرجگاه ساحلی آدیپسوس در جزیره اوبه مقامات در تلاش هستند از ۸۰ گردشگر صرب ساکن یک هتل آزمایش بگیرند. یک زوج صرب در این هتل به کووید ۱۹ مبتلا بودند.
یونان از زمان بازگشایی مرزهای خود در اواسط ژوئن تصمیم گرفت به صورت تصادفی از گردشگرانی که وارد این کشور میشوند آزمایش بگیرد.
پس از گسترش همه گیری در صربستان مقامات یونان تصیم گرفتند آزمایشهای غربالگری را در مرز پروماهوناس با بلغارستان که اصلیترین نقطه ورود گردشگران حوزه بالکان است افزایش دهند.
یونان از روز یکشبنه همه مرزهای خود را تا ۱۵ ژوئیه به روی اتباع صرب بست.
نیکلائوس سیپساس استاد بیماریهای عفونی در دانشکده پزشکی آتن گفت ما با نگرانی در انتظار تحول در منحنی اپیدمی تا پایان ژوئن هستیم.
یونان با حدود ۳ هزار و ۷۰۰ مورد آلودگی به ویروس کرونا از زمان ظهور کووید ۱۹ در اواخر فوریه و ۱۹۳ مورد مرگ ناشی از آن از جمله کشورهای اروپایی است که کمترین آسیب را دیده است.
هزینه های مالی همه گیری کووید19 در انگلیس تاکنون
فهرست هزینههای مالی همه گیری ویروس کرونا در انگلیس به تدریج منتشر میشود و انتقاد از مدیریت مالی دولت این کشور، رو به فزونی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، رسانهها انگلیسی نوشتند: دولت انگلیس تاکنون ۴۸ میلیارد پوند به منظور عرضه خدمات عمومی، در جریان همه گیری جاری، هزینه کرده که ۳۱.۹ میلیارد پوند آن به وزارت بهداشت و درمان اختصاص یافته است.
هیات دولت انگلیس، ۱۰ میلیارد پوند برای طراحی و اجرای "سامانه آزمایش و ردیابی" مبتلایان به ویروس کرونا هزینه کرد، اما این سامانه، هنوز به طور کامل فعال نیست و منتقدان آن را هدر دادن منابع مالی توصیف کردند.
به نوشته دیلی میل، دولت انگلیس همچنین با ۱۵ میلیارد پوند هزینه، وسایل حفاظت فردی همچون دستکش، روپوش و ماسک، برای کارکنان بهداشت و درمان و مراکز مراقبت از بیماران و کهنسالان، به بهای گرانتر از قیمت واقعی خرید.
این روزنامه نوشت: همچنین دولت ناچار شده است تاکنون ۵.۵ میلیارد پوند برای استفاده از امکانات بهداشتی و درمانی بخش خصوصی پرداخت کند.
روزنامه دیلی میل نوشت: سامانه آزمایش و ردیابی مبتلایان به ویروس کرونا که در ماه مه راه افتاد، هنوز قادر نیست یک چهارم از مبتلایان را ردیابی کند در حالی که ۱۰ میلیارد پوند هزینه داشته است.
به نوشته دیلی میل، دانشمندان معتقدند این سامانه باید بتواند دستکم ۸۰ درصد از مبتلایان را ردیابی کند تا دولت اطمینان حاصل کند همه گیری، مهار شده است.
این روزنامه نوشت: ۱۵ میلیارد پوندی که صرف وسایل حفاظت فردی شده، برابر با بودجه سالانه وزارت کشور است.
به نوشته دیلی میل، به علت آماده نبودن دولت انگلیس، خرید وسایل حفاظت فردی در آخرین دقایق پایان یافتن موجودی انبارهای وزارت بهداشت و درمان انجام شد و در نتیجه شرکتهای طرف قرارداد، قیمتها را بالا بردند.
روزنامه دیلی میل نوشت: اکنون افکار عمومی و گروههای اجتماعی در انگلیس، از "اتلاف" پول مردم در جریان همه گیری جاری انتقاد میکنند.
این روزنامه به نقل از متیو لش (Matthew Lesh) رئیس پژوهش در موسسه آدام اسمیث در انگلیس نوشت: مبلغی که برای سامانه آزمایش و ردیابی مبتلایان به ویروس کرونا هزینه شد، "سرگیجه آور" است.
فرانسه برای موج جدید همه گیری کووید-۱۹ آماده میشود
شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ گزارش داد فرانسه برای موج جدید شیوع بیماری کووید-۱۹ آماده میشود.
ژان کَستِکس نخست وزیر جدید فرانسه روز گذشته به اشاره به بحران سلامت ناشی از شیوع ویروس کرونا اعلام کرد برقراری دوباره قرنطینه کامل در کشور پیامدهای وحشتناکی برای اقتصاد فرانسه خواهد داشت.
خبرنگار شبکه در گزارش خود گفت: همه مقامات بهداشتی در سراسر جهان در خصوص موج دوم شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹ ابراز نگرانی میکنند.
در فرانسه فرضیه موج جدید همه گیری کرونا جدی است.
ژان کَستِکس نخست وزیر جدید فرانسه با این که تازه از راه رسیده است، به موضوع قرنطینه دوباره کشور واکنش نشان داد و گفت: "فرانسه نباید بار دیگر قرنطینه شود".
کَستِکس: "گفته میشود باید فرانسه برای احتمال موج جدید همه گیری کووید-۱۹ آماده شود. حتی اگر چنین فرضیهای درست هم باشد، در مورد زندگی اقتصادی و اجتماعی مردم باید گفت فرانسه به لحاظ اقتصادی و اجتماعی، قرنطینه دوباره و بازگشت محدودیتهای مطلق و عمومی را تحمل نخواهد کرد".
ژروم سالومون مدیر کل بهداشت فرانسه نیز تأیید کرد که موج دوم همه گیری ویروس کرونا کشور را تهدید میکند.
روزنامه فرانسوی زبان لوفیگارو به نقل از سالومون نوشت: "در مورد رفتار فصلی این ویروس که همچنان در حال شیوع است، همه چیز را نمیدانیم. همه بخشهای دولتی برای مدیریت اوضاع کنونی در حال آماده باش هستند و احتمال افزایش این بیماری همه گیر در پاییز و زمستان زیاد است".
سالومون برای جلوگیری از موج دوم و کشنده کرونا مردم را به بر عهده گرفتن مسئولیت فردی از جمله رعایت فاصله گذاری اجتماعی، رعایت نکات بهداشتی و استفاده از ماسک فرا خواند.
شمار مبتلایان در غرب فرانسه در دو هفته 4 برابر شده است
شبکه تلویزیونی ب. اف. ام فرانسه (BFMTV) در حساب کاربری خود در توئیتر با انتشار تصاویری گزارش داد در منطقه مایِن (Mayenne) در غرب فرانسه، شمار افرادی که در طول دو هفته گذشته یعنی از بیست و پنجم ماه ژوئن تا کنون آزمایش کرونای آنها مثبت اعلام شده، چهار برابر شده است.
ویروس کرونا در این منطقه از فرانسه به سرعت در حال گسترش است و مقامات بهداشتی هوشیاری بیشتر مردم را در این زمینه خواستار شدند.
غربالگری گسترده در این بخش از فرانسه آغاز شده است و تقریباً همه ساکنان مایِن را شامل میشود.
رئیس شورای علمی منطقه گفت: "در مرحلهای قرار داریم که مردم فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نمیکنند؛ بنابراین خطر آغاز دوباره شیوع ویروس کرونا در طول تابستان وجود دارد".
بر اساس گزارش وزارت بهداشت فرانسه، در حال حاضر ۷۲۹۷ نفر در بیمارستانهای مایِن بستری هستند. ۸۳ مورد جدید مبتلا به بیماری کووید-۱۹ نیز در ۲۴ ساعت گذشته شناسایی و در بیمارستانها بستری شدند.