• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۶۰۸۸۱
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۴
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات
روز ملی ادبیات کودک و نوجوان

تأکید هوشنگ مرادی کرمانی بر شیرین نویسی

آقای هوشنگ مرادی کرمانی نویسنده کودک و نوجوان که آثار او در کمیته حافظه ملی ایران نیز به ثبت رسیده است؛ نسبت به اهمیت شیرین نویسی داستان درباره کودک در حوزه ادبیات کودک و نوجوان تأکید کرد.

تأکید هوشنگ مرادی کرمانی بر شیرین نویسیبه گزارش خبرنگار حوزه کتاب و مطبوعات گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای هوشنگ مرادی کرمانی به مناسبت روز ملی ادبیات کودک و نوجوان به تشریح شیرین نویسی داستان برای کودکان و نوجوانان اشاره کرد و با تشویق خانواده‌ها برای خواندن کتاب برای کودکان در ایام کرونا گفت: مسلماً در ایام کرونا مطالعه کتاب به خصوص کتاب‌های ادبیات کودک و نوجوان از بیرون رفتن بسیار مفیدتر است.
آقای مرادی کرمانی درباره شیرین نویسی ادبیات به ویژه در حوزه کودک و نوجوان به مصادیق و آثار نویسندگانی، چون زنده یاد محمد ابراهیم باستانی پاریزی اشاره کرد و گفت: بنده همیشه گفته ام که زنده یاد باستانی پاریزی با شیرین نویسی ادبیات در حوزه تاریخ، توانست تاریخ را از مدارس و دانشگاه به خانه‌ها ببرد، کما اینکه برخی‌ها عنوان کنند که این نویسنده کرمانی در کتاب‌های تاریخ خود بیشتر به سبک رمان قلم زده، اما مهم این است که تاریخ را به شیرینی بیان کرده است.
نویسنده کتاب «قصه‌های مجید» افزود: در زمینه شیرین نویسی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان نیز باید فرد نویسنده شرایط اجتماعی و جغرافیایی را زندگی و تجربه کرده باشد یعنی اینگونه نیست که شیرین نویسی براساس یک نوع تکنیک و فرمول خاصی صورت گیرد، بلکه به شرایط زندگی فرد نویسنده نیز بستگی دارد.
وی افزود: به عنوان مثال در دوران جنگ فردی در اردوگاه‌های آلمان نازی یک سمفونی نوشت و پس از مرگ او، موسیقی دان‌های دیگر نمی‌توانستند آن سمفونی را اجرا کنند. زیرا افراد دیگر شرایط اردوگاه زندان را درک نکرده بودند و نمی‌توانستند آن سمفونی را اجرا کنند؛ بنابراین شرایط زندگی نویسنده در نوع قلم و شیرین نویسی او به خصوص در حوزه کودک و نوجوان اهمیت بسیار دارد.
آقای مرادی کرمانی با اشاره به این مطلب که در نوشتن داستان‌های خود برای کودک و نوجوان عنصر شیرین نویسی، مفید و سرگرم کننده و شادی بخش بودن را در نظر گرفته است گفت: در نگارش کتاب برای کودکان و نوجوانان همواره سعی کرده ام شیرین نویسی را با در نظر گرفتن عنصر شادی رعایت کنم که می‌توان به داستان هایی، چون «قصه‌های مجید»، «خمره» و «مربای شیرین» اشاره کرد.
این داستان نویس گفت:، اما برخی دیگر از آثارم مانند «بچه‌های قالی باف خانه» داستان سرگذشت کودکانی است که به دلیل وضع نابسامان زندگی خانواده مجبور بودند در سنین کودکی به قالی باف خانه‌ها بروند و در بدترین شرایط کار کنند و معتقدم که این داستان برای کودکان و نوجوانان زیر ۱۵ سال مناسب نیست.
آقای هوشنگ مرادی کرمانی درباره ثبت مجموعه آثار خود در کمیته حافظه ملی ایران، گفت: پارسال مجموع آثارم به همت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و با حمایت و توجه خانم دکتر بروجردی ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی به ثبت رسید که بسیار خوشحالم و برای بنده افتخاری است.
پس از درگذشت زنده یاد مهدی آذری یزدی نویسنده شهیر کودک و نوجوان در تاریخ ۱۸ تیر سال ۱۳۸۸، این روز به نام روز ملی ادبیات کودک و نوجوان در تقویم رسمی کشور نام گذاری شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت ترمیم سریع محل سیم‌های سرقت‌شده برق و تلفن در اردبیل
انبارهای استان مرکزی مملو از نهاده‌های دام و طیور
راه اندازی دکل جدید همراه اول در شهرک صنعتی کاویان فریمان
دارو‌های قاچاق عامل تداخل دارویی و مسمومیت‌های شدید
یادگار ماندگار پدر برای فرزند آسمانی‌اش
عرضه بیش از ۹۲۰ هزار تن کالا در تالار‌های بورس کالا
آغاز هفته سوم لیگ برتر والیبال ساحلی از بندر ترکمن
آخرین روز‌های پاییز کم بارش
جهش تولید در کشاورزی با دانش گره خورده است
ثبت احوال بوشهر در مسیر حکمرانی هوشمند
ارتش بر خلق فناوری‌های بازدارنده متمرکز شده است
انتشار کتاب‌های کودک در هفته‌ای که گذشت
تولید تجهیزات آزمایشگاهی داخلی، گامی حیاتی در جهت خودکفایی علمی و کاهش خروج ارز است
جهش ۴۸ درصدی صادرات چای ایران
اداره کشور با «نمی‌توانم» و «نمی‌شود» معنا ندارد
هشدار پلیس راه درباره احتمال سیلاب
اسماعیلی: هنوز تا تحقق عدالت و کیفیت آموزشی فاصله داریم
استمرار برفروبی در جاده‌های کوهستانی مازندران
مصر اتیوپی را به اقدام نظامی تهدید کرد
آغاز ثبت سفارش جدید محصولات ایران خودرو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۳ آذر
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)
طرح جامع جمع‌آوری آب‌های سطحی اهواز نیازمند ۱۵ همت اعتبار  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)