پخش زنده
امروز: -
رئیس اداره حفاظت محیط زیست دیواندره گفت: یک بهله سارگپه پابلند و یک قطعه لک لک سفید در زیستگاههای طبیعی شهرستان دیواندره رها سازی و به دامن طبیعت بازگشتند.
سارگپه پابلند از جمله پرندگان شکاری اندمیک استان بوده و با تغذیه از پستانداران کوچک، خزندگان و حشرات بزرگ نقش بسیار مهمی در اکوسیستم ایفا میکند این گونه در فهرست پرندگان حمایت شده ایران قرار دارد و دارای ارزش حفاظتی است.
سارگپه پا بلند ۶۰ تا ۶۶ سانتی متر طول دارد و هم اندازه کورکور سیاه است، با این تفاوت که دم و بالهایش بلندتر است و دو لکهی سیاه در زیر بالها دارد. رنگ پر و بال این پرنده بسیار متنوع است و به رنگهای قهوهای کمرنگ تا بلوطی خرمایی و سیاه دیده میشود.
این پرنده شکاری که تنوع رنگی زیادی دارد معمولا از روی عادتهای رفتاری، ژستهای نشستن و گردن باریک ترش نسبت به سایر سارگپهها قابل شناسایی است. طرح کلی بدنش قهوهای رنگ با خالهای سفید، قهوهای تیره و سیاه بر روی سطح پشتی، کمر و بال هایش است.
سارگپه پا بلند در دشتهای وسیع، نواحی نیمه بیابانی، کوهستانها و مناطق بی درخت به سر برده و معمولا روی زمین و گاهی نیز روی تک درختها آشیانه میسازد.
طول بدن لک لک سفید ۱۰۰ سانتیمتر است.
این پرنده بوسیله پر و بال سفید، شاهپرهای بالی سیاه براق، گردن دراز، منقار و پاهای دراز برنگ سرخ و روشن به آسانی تشخیص داده میشود.
روی درختها وساختمانها مینشیند و در این حالت اغلب یک پای خود را جمع میکند. آرام و با تأنی راه میرود.
در پرواز آهسته بال میزند واغلب بالباز اوج میگیرد و در ارتفاع زیاد پرواز می کند.
طرح بدن در حال پرواز با گردن دراز کشیده آن را از حواصیل، مرغ سقا و کرکس مشخص میکند. به صورت گلههای نامنظم مهاجرت میکند. زود انس میگیرد.
زیستگاه این پرنده، تالابها، علفزارها و کشتزارهای پرآب است.
در فصل زادوولد معمولاً نزدیک مناطق مسکونی دیده میشوند و بر روی بام ساختمانها، تودههای علف، تیرهای تلگراف و گاهی روی درختها آشیانه میسازند.
منطقه چهل چشمه و سارال با ۹۷ هزار هکتار وسعت طی مصوبه شماره ۴۴۸ شورای عالی حفاظت محیط زیست، در سال گذشته به عنوان منطقه حفاظت شده ارتقاء یافت و در حد فاصل بین شهرستانهای دیواندره، مریوان و سقز قرار دارد و جزو مناطق بکر، زیبا و مهم با پوشش گیاهی غنی و تنوع زیستی مناسب جانوری است که گونههای منحصر به فرد جانوری همچون خرس قهوه ای، سیاه گوش، پلنگ و عقاب طلایی و همچنین زیستگاه قدیمی پرنده نادر و زیبای میش مرغ بوده است.