پخش زنده
امروز: -
استاندار آذربایجان شرقی، روستاها را مبدأ و منشأ توسعه خواند و بر تدوین برنامه های علمی برای توسعه روستاها تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی، محمدرضا پورمحمدی در مراسم گرامیداشت روز دهیاری که به صورت ارتباط تصویری با فرمانداران، بخشداران و دهیاران منتخب استان برگزار شد، با اشاره به اهمیت روستا در فرآیند توسعه، گفت: توسعه روستایی همواره از اهداف مهم دولت تدبیر و امید بوده و بهرغم تمام مشکلات و محدودیتها، دولت از هیچ تلاشی در این زمینه فروگذار نکرده است.
وی با اشاره به تغییر الگوهای توسعه در کشور، بر استفاده از یافتههای جدید علمی در تدوین برنامههای توسعهای تأکید کرد و گفت: جامعه امروز ما نیازمند تدوین راهبرد کلان در توسعه روستایی است که رویکرد آن تلاش برای مهاجرت معکوس به روستاهاست.
وی گفت: بیتوجهی به ظرفیت روستاها در تدوین برنامههای توسعهای، بسیاری از برنامهریزیهای کلان را با مشکل مواجه میکند.
پورمحمدی با بیان اینکه استفاده از روشهای غلط در تدوین الگوهای توسعه روستایی، مانع تحقق این امر خواهد شد، افزود: اکنون زمان فعالیتهای مولد اقتصادی در روستاهاست و توسعه همزمان اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در روستاها باید مورد توجه دستگاههای مسئول، قرار گیرد.
وی، ایجاد اشتغال در روستاها را یکی از برنامههای اصلی توسعه در استان دانست و ادامه داد: اشتغال پایدار روستایی، میتواند هدف مهاجرت معکوس به روستاها را تحقق بخشد و این یکی از مطالبات اصلی روستاییان است.
پورمحمدی از اهتمام خیران استان در راستای ایجاد اشتغال برای جوانان روستایی و تبدیل روستاها به مراکز کار و تلاش قدردانی کرد و گفت: خیران یاریگر دولت در ایجاد اشتغال برای جوانان بخصوص در مناطق محروم هستند.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین با تاکید بر مقاومسازی و بهسازی خانههای روستایی در استان، گفت: توجه به این موضوع باعث شد که در زلزله اخیر شهرستانهای میانه و سراب، شاهد کمترین میزان تلفات باشیم؛ وگرنه عمق حادثه بسیار وحشتناکتر از حد تصور بود.
وی به مشکلات ناشی از شیوع کرونا در برخی از شهرستانهای استان نیز اشاره کرد و خواستار توجه جدی مردم به رعایت پروتکلهای بهداشتی و پرهیز از هرگونه سفر غیرضروری شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی هم در این جلسه با تاکید بر ضرورت پرهیز از روشهای سنتی در توسعه روستایی، گفت: توجه به ظرفیتهای خاص هر روستا و ایجاد مشاغل مرتبط در اولویت ماست و در این راستا 65 روستا به عنوان پایلوت اجرای این برنامه در استان، انتخاب شده است.
جواد رحمتی هدف از اجرای این طرح را آموزش روستاییان و استفاده از روشهای مدرن در تامین معیشت و توسعه موضوعاتی همچون گردشگری برشمرد و افزود: معرفی تولیدات و محصولات خانگی روستایی و تلاش برای بازاریابی و فروش آنها از اهداف دیگر توسعه روستاهای استان است.
کرمی مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: در 4 سال گذشته بیش از 2500 طرح در روستاهای آذربایجان شرقی به بهره برداری رسیده و امسال 109 طرح با اعتبار 32 میلیارد تومان آماده بهره برداری است .
محمدحسین صومی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این جلسه از همکاری دهیاران استان با دانشگاه علوم پزشکی در زمینه مدیریت و مقابله با بیماری کرونا قدردانی کرد و افزود: انتظار داریم که دهیاران نهایت تلاش خود را برای جلوگیری از تشکیل هرگونه تجمع اعم از مراسم عزا و عروسی در روستاها به کار گیرند.