در پنجمین اجلاس دانشگاههای برتر ایران و روسیه مطرح شد
گسترش روابط علمی میان دانشگاههای ایران و روسیه
رئیس دانشگاه تهران گفت: روابط علمی میان دانشگاههای ایران و روسیه و تبادل استاد و دانشجو گسترش پیدا میکند.
به گزارش خبرنگار
حوزه آموزش عالی و دانشگاه گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محمود نیلی احمدآبادی طی سخنانی در پنجمین اجلاس دانشگاههای برتر ایران و روسیه که در سالن شورای سازمان مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد گفت: شیوع ویروس کرونا مانع از نشست حضوری مسؤولان دانشگاههای برتر دو کشور شد، اما ما به توسعه همکاری دو کشور معتقد هستیم و امروز در این اجلاس مجازی رؤسای ۱۳ دانشگاه برتر کشور به صورت مجازی حضور دارند.
وی افزود: ویروس کرونا تأثیرات زیادی در جهان داشته و حتی مباحث مربوط به آموزش عالی را تحت تأثیر قرار داده است، در این شرایط توانستیم شاهد توسعه همکاریها باشیم.
آقای نیلی احمدآبادی گفت: عملکرد روابط دانشگاهی ایران و روسیه در طول ۵ سال اخیر در حوزههای مختلف علمی از جمله تبادل استاد و دانشجو خوب بوده و این نشستها موجب توسعه همکاریهای علمی دو طرف شده است.
رئیس دانشگاه تهران با بیان این که ما توانستیم از قابلیتها و توانمندیهای دانشگاههای دو کشور بیشتر استفاده کنیم افزود: در دانشگاه تهران حدود ۴۰ دانشجوی و ۳۸ استاد روسی فعالیت علمی دارند و ۲۰ استاد از دانشگاه تهران و ۱۳ دانشجو از دانشگاه تهران نیز در دانشگاههای روسیه مشغول فعالیت هستند.
وی ادامه داد: هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب در راستای همکاریهای پژوهشی، علمی و فناوری فاصله وجود دارد و باید فعالیتها بیشتر شود.
آقای نیلی احمدآبادی با اشاره به وضعیت کشورها در شیوع ویروس کرونا گفت: ویروس کرونا جایگاه علم و فناوری را به نشان داد که هرچه در علم و فناوری بیشتر توسعه پیدا کنیم مبارزه ما با ویروس کرونا هم بیشتر میشود.
وی افزود: علم باید در همه سطوح از پایه تا کاربرد مورد توجه قرار گیرد و دانشگاههای ما و روسیه میتوانند در عرصههای مختلف علمی و فناوری فعالیت چشمگیر داشته باشند.
رئیس دانشگاه تهران افزود: دانشگاهها باید به دولت کمک کنند تا در خصوص مسائل پیش آمده به استناد علم و دانشی که وجود دارد فعالیت داشته باشند.
آقای نیلی احمدآبادی با پیشنهادی درباره تشکیل کمیتهای بین دانشگاههای ایران و روسیه گفت: میتوان کمیتهای بین دانشگاههای ایران و روسیه تشکیل داد تا تجارب خود را در خصوص ویروس کرونا مبادله و در راستای غلبه بر ویروس کرونا فعالیت کنند.
وی افزود: تشکیل دورههای مشترک علمی بین ایران و روسیه، آموزشهای الکترونیکی و برگزاری دورههای مشترک از جمله فعالیتهای اجلاس میان دو کشور در سالهای گذشته بوده است و امسال میتوانیم در حوزههای مختلف علمی، گسترش زبان فارسی و روسی، طرحهای مشترک با سرمایه گذاریهای مشترک دانشگاهی، توجه به نقش جوانان در دانشگاهها و تضمین آینده کشور با جوانان فعالیت کنیم، البته در حوزههای مختلف فرهنگی و ورزشی نیز میتوانیم فعالیت چشمگیر داشته باشیم.
وی گفت: در پایان این اجلاس قطعنامهای مبنی بر ساز و کار تبادل اطلاعات و دورههای مشترک پژوهشی به صورت علمی مورد تأیید دو کشور قرار میگیرد.