۱۵۰بیمار در وضع بدحال
بستری ۷۰۰بیمار کوید۱۹ در مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد
۷۰۰بیمار کوید۱۹ در مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری هستند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: هم اکنون
۷۰۰بیمار در مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری هستند که از این تعداد ۱۵۰بیمار بدحال و در بخشهای مراقبت ویژه تحت مراقبت و درمان قرار دارند.
دکتر سیدمحمدحسین بحرینی در"برنامه تلویزیونی اشاره "شبکه استانی خراسان رضوی در خصوص برنامه ریزی برای پذیرش بیماران کرونایی افزود:هم اکنون دو بیمارستان ۶۱۰تختخوابی امام رضا(ع)و دکتر شریعتی به طور کامل به بستری بیماران مبتلا به کووید-۱۹ اختصاص یافته است.
وی گفت: دیگر مراکز فعال در مشهد به ارائه خدمات به بیماران غیرکرونایی میپردازند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهدبا بیان اینکه بیمارانی که به علت بیماری به جز کرونا در مراکز درمانی بستری شده اند و تست کرونا آنها نیز مثبت شده است نیز برای ادامه درمان به دو مرکز امام رضا(ع) و یا دکتر شریعتی انتقال داده میشوند تصریح کرد: برای این امر بخش قلب بیمارستان دکتر شریعتی و اتاق عمل بیمارستان ۶۱۰تختخوابی برای ارائه خدمات به این دسته از بیماران فعال شده است.
شهروندان در صورت بروز علائم مشکوک به کرونا به مراکز خدمات جامع سلامت و درمانگاهها مراجعه کنند.
دکتر بحرینی گفت:اجرای برنامه نظام ارجاع بیماران مشکوک و یا مبتلا به کووید-19از طرحهای ابتکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که از ابتدای شیوع این ویروس در مشهد اجرایی شد و همچنان با قوت ادامه دارد و شهروندان در صورت بروز علائم در ابتدا به ۲۹مرکز خدمات جامع سلامت در مناطق زیر پوشش و ۱۰۰درمانگاه خصوصی و خیریه مراجعه کتتد.
وی افزود: بیماران در صورت نیاز از طریق درمانگاهها و مراکز خدمات جامع سلامت به مراکز سطح دو که مجهز به مراکز تصویر برداری و آزمایشگاه است ارجاع داده و پس از آن در صورت نیاز به سطح سه که همان بیمارستان هاست منتقل میشوند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در شهر مشهد ۱۴کلینیک، ویژه بزرگسالان و ۴کلینیک ویژه کودکان آماده خدمات رسانی سطح دو به شهروندان است.
زمان پایان کرونا مشخص نیست
دکتر بحرینی با بیان اینکه تا زمان تولید واکسن کرونا نمیتوان زمان پایان این بیماری را انتظار داشت اظهار کرد: تنها راه پیشگیری از این بیماری هم اکنون، رعایت دستورالعملهای بهداشتی، استفاده از ماسک، خود مراقبتی و حفظ فاصله گذاری اجتماعی است.
وی با بیان اینکه بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت استفاده از ماسک میتواند نقش موثری در کاهش موارد ابتلا به کرونا داشته باشدگفت افزود: استفاده نکردن از ماسک امکان انتقال بیماری کرونا را تا ۹۰درصد افزایش میدهد.
نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: استفاده از ماسک در بیماران مبتلا به کرونا خطر انتقال بیماری را به ۵درصد و در صورت استفاده هر دو گروه سالم و بیمار از ماسک احتمال ابتلا به بیماری به یک و نیم درصد کاهش مییاید.
دکتر بحرینی افزود: از این رو استفاده از ماسک در همه اماکن عمومی و فضاهای سرپوشیده الزامی است و در صورت مشاهده فردی بدون ماسک، هیچ گونه خدماتی به وی ارائه نخواهد شد.
وی گفت: همه مراکز دولتی، غیردولتی و اماکن عمومی ملزم به رعایت دستورالعملهای بهداشتی ابلاغی وزارت بهداشت هستند و گروههای نظارتی در صورت مشاهده هر گونه تخلف با ارائه توصیههای بهداشتی با مسئولان واحدها برخورد خواهند کرد.
بیشترین مبتلایان بستری کرونا در مشهد بین 40تا60 سال سن دارند.
وزیر بهداشت گفته است: کرونا را جدی بگیریم.
دکتر نمکی افزود: کرونا از خطرناکترین و ناشناخته ترین ویروس هایی است که تاکنون ظهور پیدا کرده و استفاده از ماسک از ارزنده ترین فاکتورهای پیشگیری از این بیماری است.
هم اکنون استانهای خوزستان، هرمزگان، بوشهر، کرمانشاه، کردستان، ایلام، آذربایجانهای غربی و شرقی و خراسان رضوی در وضع قرمز قرار دارند.
استانهای گلستان، البرز، کرمان، یزد، همدان و سیستان و بلوچستان در وضع هشدار قرار دارند.