پخش زنده
امروز: -
معاون پرستاری وزارت بهداشت از تأمین اعتبار جذب 3 هزار نفر با اولویت پرستار با موافقت سازمان برنامه و بودجه و تدوین آیین نامه پرستاری تخصصی خبر داد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ خانم دکتر مریم حضرتی، درنشست مدیران پرستاری دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور که از طریق نشست تصویری (ویدئو کنفرانس) برگزار شد، ضمن قدردانی از تلاش های شبانه روزی مدیران پرستاری و جامعه پرستاری کشور در مراقبت از بیماران مبتلا به کرونا و ارائه مشاوره به هموطنان عزیز گفت: جامعه پرستاری برغم فشارهای ناشی از کمبود نیرو، در بحران کووید 19 بسیار خوش درخشیده و بار دیگر مسؤولیت پذیری و ایثارگری خود را در شرایط سخت نشان دادند و زبان ما برای قدرانی از این تلاش ها قاصر است.
*تأمین اعتبار جذب 3 هزار پرستار با موافقت سازمان برنامه و بودجه
وی افزود: در جریان همه گیری جهانی کووید 19، برخی از همکاران جان خود را در راه سلامت هموطنان و بیماران مبتلا فدا کردند و برخی نیز به این بیماری مبتلا شدند و همین موضوع به لحاظ روحی، ادامه کار را برای پرستاران دشوار کرد، زیرا خروج نیروهای مبتلا فشار کار را در نوبت های کاری برای سایر همکاران مضاعف کرد که به طور قطع این مسائل از چشم هیچ یک از مسؤولان دلسوز جامعه پنهان نمی ماند. خوشبختانه با پیگیری انجام شده و موافقت سازمان برنامه و بودجه، اعتبار جذب 3 هزار پرستار تأمین شده است.
*تأکید بر توانمندسازی کادر پرستاری
خانم دکتر حضرتی با تأکید بر توانمندسازی کادر پرستاری، گفت: پارسال 200 نفر از پرستاران در مناطق کم برخوردار آموزش دوره های بخش های ویژه را دیدند و امسال نیز به دلیل شیوع بیماری کرونا و نیاز به پرستاران وِیژه کار، در حال برنامه ریزی برای تربیت و آموزش پرستار آی سی یو برای حدود 600 پرستار هستیم.
وی از مدیران پرستاری خواست تا پرستاران علاقه مند را برای شرکت در این دوره شناسایی و معرفی کنند تا پس از آموزش های لازم نیاز دانشگاه یا دانشکده متبوع را برآورده کنند.
خانم دکتر حضرتی همچنین از مکاتبه با معاونت آموزشی برای سرعت بخشیدن به آموزش دوره آی سی یو برای دانشجویان سال آخر پرستاری خبر داد و گفت: با توجه به شیوع کرونا و نیاز دانشگاه ها و دانشکده ها به نیروهای آی سی یو، از خدمات این افراد نیز بهره مند خواهیم شد.
*تدوین آیین نامه پرستاری تخصصی
وی همچنین از تدوین آیین نامه پرستاری تخصصی خبر داد و گفت: اکنون تدوین این آیین نامه نهایی شده است و پس از طی مراحل قانونی به دانشگاه ها ابلاغ خواهد شد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به استخدام 4 هزار و 500 نیروی پرستار در آزمون آبان پارسال افزود: برغم اعلام اسامی افراد قبول شده از طرف سازمان سنجش، هنوز برخی از افراد قبول شده در دانشگاه ها به کارگیری نشده اند، بنا بر این از مدیران پرستاری می خواهیم تا علت را بررسی و به ما اعلام کنند تا پیگیری لازم برای جذب نیرو صورت پذیرد.
دراین جلسه، دکتر خانکه، رییس مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا، وظایف قانونی مدیریت بحران در حوزه پرستاری را برای مدیران پرستاری تشریح کرده و مطالب خود را در ادامه تلاش های انجام شده به منظور تدوین سند راهبردی مدیریت بحران در پرستاری، مطرح کرد.
همچنین مدیرکل دفتر ارتقای سلامت و سرپرست دفتر توانمندسازی و بهبود سرمایه های انسانی نیز برنامه ها و انتظارات اداره متبوع را تشریح کرده و توضیحات لازم درخصوص برنامه های عملیاتی در حوزه های توانمندسازی، روابط عمومی و آموزش توسط کارشناسان معاونت پرستاری را ارائه کردند.
در ادامه نیز مدیران پرستاری مسائل و مطالبات خود را بیان کردند که شفافیت نحوه پرداخت حق کرونا، خروج کارکنان در بحران کرونا به دلیل ابتلا، پاداش کار پرستاران در مقابله با کووید19، شرح وظایف پرستار جامعه، جذب نیرو، تغییر وضعیت کارکنان قراردادی، افزایش حقوق و ساماندهی وضعیت پرستاران شرکتی، شاخص ایثارگری برای پرستاران مبتلا، موانع تأسیس واحد مراقبت در منزل در بیمارستانها از مهمترین مسائل مطرح شده توسط مدیران بود.