استقبال نکردن کشاورزان شلتوککار خوزستانی از بیمه مزارع
رییس کارگروه خدمات بیمهای بانک کشاورزی خوزستان گفت: کشاورزان شلتوککار خوزستانی تاکنون از بیمه محصول خود که متضمن حمایت دولت از کشت این محصول اساسی است استقبال نکردهاند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان،محمد آلاله افزود: در مدت ۲هفته مهلت مقرر، کمتر از یک هزار هکتار از شلتوک استان خوزستان زیرپوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار گرفتهاست در حالی که کشاورزان شلتوک کار تنها ۲ هفته دیگر برای بیمه این محصول فرصت دارند.
وی شیوع بیماری کرونا و عدم امکان ارتباط رو در رو با کشاورزان شلتوک کار را در استقبال ناچیز شلتوک کاران خوزستانی از بیمه موثر خواند و افزود:دولت برای نخستین بار کشت برنج در سال زراعی جاری در خوزستان را مجاز اعلام کرد از این رو انتظار این بود کشاورزان خوزستانی به بیمه محصول خود رغبت بیشتری نشان دهند.
دولت امسال پس از مجاز شمردن کشت شلتوک در خوزستان، با پرداخت یارانه ۷۵درصدی دولت در بیمه این محصول موافقت کرد.
بیشتر بخوانید:آغاز نشا کاری شلتوک در شالیزارهای صیدون
آلاله با بیان اینکه این نخستین بار در تاریخ کشت شلتوک در خوزستان است که شالیکاران استان از حمایت رسمی و شفاف دولت در تولید این محصول ارزشمند و پرطرفدار بهرهمند میشوند افزود: سهم بیمه کشاورز شلتوککار خوزستانی تنها ۲۵درصد است به عبارتی چنانچه حق بیمه هرهکتار برنج چهار میلیون ریال باشد دولت سه میلیون ریال آن را پرداخت میکند.
رییس کارگروه خدمات بیمهای بانک کشاورزی خوزستان در ادامه تعهد پرداخت خسارت به هر هکتار از محصول شلتوک در خوزستان را ۵.۴ میلیون ریال بیان کرد.
وی گفت: با ورود دولت به بیمه محصول برنج در خوزستان، تولید برنج در خوزستان اقتصادیتر و به صرفهترخواهد شد.
دولت در مصوبه خرداد ماه گذشته کشت برنج در استانهای شمالی گیلان، مازندران و خوزستان مجاز خواند و موافقت کرد این محصول راهبردی زیر پوشش حداکثری بیمه محصولات کشاورزی قرار گیرد.
با پوشش بیمهای این محصول راهبردی هزینههای تولید آن کاهش خواهد یافت و نهادههای مورد نیاز کشت این برنج با قیمت بسیار مناسبتری به دست کشاورز خواهد رسید.
استان خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۲میلیون تن محصولات زراعی و باغی به ارزش ۲۹۰هزار میلیارد ریال وعمل آوری ۱۲۸ نوع محصول، از نظر کمیت و تنوع تولید جایگاه نخست کشوری را دارد.
گندم، جو، ذرت دانهای و علوفهای، نیشکر، گل، محصولات جالیزی و صیفی، خرما، مرکبات، برنج، کنجد، کلزا و چغندرقند از مهمترین محصولات تولیدی خوزستان است.