پخش زنده
امروز: -
عضو هیات علمی گروه طب کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد: ماسکهای مختلف روشهای مصرف متنوع دارند و عموم مردم نیز نیاز به ماسک N۹۵ ندارند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، دکتر فاطمه احمدی افزود: ماسک های پارچه ای عموما در منزل تهیه می شود و افراد بدون بیماری زمینه ای می توانند از این ماسک های پارچه ای استفاده کنند اما در دوخت این ماسک ها باید توجه کرد که حتما سه لایه باشد و لایه بیرونی از جنس شبیه به پلاستیک برای جلوگیری از ورود ذرات آلوده به درون ماسک در نظر گرفته شود.
وی عنوان کرد: لایه درونی در این ماسک ها باید جاذب آب باشد و لایه وسط از پارچه ای نمدی باشد که به صورت یک فیلتر عمل کند علاوه براین باید ماسک تمام سطح صورت را تا روی بینی و زیر چانه را در برگیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد:برخی از افراد ماسک خود را درون پلاستیکی قرار می دهند و به آن الکل میزنند تا ضدعفونی شود این در حالی است که ماسک پارچه ای فقط با شستشو تمیز می شود و ماسک جراحی و فیلتر دار نیز به هیچ وجه با این روش ها ضدعفونی نمی شود بلکه باید پس از اتمام زمان مصرف ماسک به شکل بهداشتی دور انداخته شود.
وی ادامه داد: ماسک های جراحی هر 2ساعت باید تعویض شود و اگر ماسک، آلودگی ویژه ای داشت و یا مرطوب شد باید سریعا جایگزین شود.
دکتر احمدی خاطرنشان کرد: افراد معمولی به هیچ عنوان نیاز به استفاده از ماسک های N95 ندارند و تحمل این ماسک ها نیز به دلیل شرایط ویژه در دوخت آن برای همه آسان نیست.
وی با بیان اینکه مدت ماندگاری ویروس کرونا بر روی لباس و محیط متفاوت است، ادامه داد: این ویروس در دمای 70درجه 5دقیقه ماندگاری دارد و در محیط سرد مثل یخچال تا 2هفته، بر روی پارچه تا 2روز، شیشه تا 4روز و استیل و پلاستیک تا 1 هفته ماندگاری دارد بنابراین سهل گرفتن این بیماری کار نادرستی است.