پخش زنده
امروز: -
سومین شماره مجلۀ تخصصی بررسی و نقد کتاب با عنوان گاه نقد با موضوع تاریخ ایران باستان منتشر شد.
به گزارش خبرنگار حوزه کتاب و مطبوعات گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما، این شماره از ماهنامۀ «گاهِ نقد» به بررسی و تحلیل «تاریخ ایران باستان» در فضای نشر کشور میپردازد.
در این شماره، فرایند پدیدارشدن کشفیات باستانشناسی و شرقشناسی و بازتاب یافتههای آنها در کتابهای تاریخ واکاوی خواهد شد.
مهمترین و معتبرترین کتابهای تاریخ ایران باستان در این شماره از مجله، نقد و بررسی میشود و در آن، نگاهی سرتاسری به سپهر نشر کشور انداخته خواهد شد.
«گفتار»، «دیدار»، «نقدوار»، «هشدار» و «رهیار» بخشهای گوناگون این شماره هستند که هرکدام از زاویهای ویژه به ایران باستان در آینۀ کتابها نگریستهاند.
در «گفتار»، جعفر مرادحاصلی، سردبیر این شماره از «گاه نقد»، به جستوجوی سرچشمههای کشفیات باستانشناختی در ایران میپردازد و آن چه را که ایرانیان از گذشته و تاریخ خود میدانند ریشهیابی میکند. در ادامه به نسل اول تاریخپژوهان ایرانی میپردازد و نگاهی به تاریخ باستان در عرصۀ سیاست میاندازد.
بخش «دیدار» از زاویۀ نگاه ایرانشناسی به دیدار ایران باستان میرود و سه عنوان از کتابهایی را که نگاهی کلی به گذشتۀ ایران انداختهاند مرور میکند.
در بخش «نقدوار» مهمترین کتابهای چاپشدۀ نویسندگان ایرانی و خارجی در زمینۀ ایران باستان بررسی و موشکافی میشوند. در این بخش کتابها بر پایۀ دورههای تاریخی دستهبندی شدهاند و به ترتیب به دورۀ مادها، هخامنشیان، اسکندر مقدونی و سقوط هخامنشیان، دوران اشکانیان، سلسلۀ ساسانیان و در پایان ورود اسلام به ایران و سقوط ساسانیان پرداخته میشود. بخش ویژهای نیز به کورش هخامنشی اختصاص دارد که به کتابهای گوناگون پیرامون زندگی و کشورداری کورش نگاهی میاندازد. همچنین در قسمت تازههای کتاب، جدیدترین کتابهای این حوزه معرفی و بررسی میشوند.
بخش «هشدار» گشتی در بازار کتاب ایران میزند و ناشران کتابهای تاریخی و زمینههای کاری آنان را تحلیل و بررسی میکند. این بخش به درونمایۀ کتابهای چاپشده و ناشران آنها نگاهی ژرف میاندازد و سهم مطالب تازه و نو و مطالب کهنه و تکراری را در عرصۀ نشر واکاوی میکند.
در بخش «رهیار» نیز یک بستۀ پیشنهادی کتاب برای دوستداران تاریخ ایران باستان فراهم شده است که موضوعات گوناگونی را پوشش میدهد و به شرقشناسی و انتقادات واردشده بر آن نگاهی ویژه دارد.
شمارۀ سوم ماهنامۀ «گاه نقد» به سردبیری جعفر مرادحاصلی، در ۲۲۰ صفحه در مراکز پخش و روزنامهفروشیها عرضه شده است. همچنین شما میتوانید نسخه الکترونیک این شماره و شمارههای پیشین ماهنامۀ «گاه نقد» را از بخش کتابیکای نرمافزار روبیکا و نیز نرم افزار طاقچه تهیه کنید.
ماهنامۀ «گاه نقد» به همت سامانۀ کارشناسی کتاب مجمع ناشران انقلاب اسلامی، با توجه به خلأ موجود در نقد تخصصی حوزههای مختلف کتاب تدوین و در حوزههای گوناگون ادبیات داستانی، تاریخ، علوم اجتماعی، فلسفه، زبان فارسی و درستنویسی، روانشناسی و دین عرضه خواهد شد.