مشاهده کوچکترین گوشتخوار جهان در اندیکا
رییس اداره محیط زیست اندیکا: کوچکترین گوشتخوار جهان با نام علمی (Mustela nivalis) در کوه لیله شهرستان اندیکا مشاهده شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، مصطفی یوسفی افزود: یک قلاده راسو یا قاقم کمیاب با نام انگلیسی (Least Weasel)
و نام علمی (Mustela nivalis) که به عنوان کوچکترین گوشتخوار جهان شناخته میشود، برای اولین بار در کوه لیله شهرستان اندیکا مشاهده شد.
وی با بیان اینکه مشاهده این جانور توسط منصور صابری محیطبان منطقه حفاظت شده شیمبار به ثبت رسید، اظهار داشت: این راسو کوچکترین گونه از راسته گوشتخواران بر روی زمین است و گاهی به خاطر اندازه کوچکش با موشها اشتباه گرفته میشود.
یوسفی ادامه داد: این گوشتخوار کوچک در مناطق سردسیر کشور زیستگاه دارد که در مناطق بسیار سرد به رنگ قهوهای و در زمستان سفیدرنگ دیده میشود.
وی افزود: در خوزستان از خانواده راسوها سمور سنگی، رودک (گور کن)، رودک عسل خوار، شنگ معمولی و شنگ هندی زیست میکنند؛ از خانواده خدنگ نیز در خوزستان دوگونه خدنگ بزرگ و خدنگ کوچک (موش خرما) زندگی میکنند که برخی آنها را به اشتباه راسو مینامند.
رییس اداره محیط زیست اندیکا با بیان اینکه مناطق مرتفع کوهستانی و برف گیر زاگرس در اندیکا زیستگاه مناسبی برای راسو است، ادامه داد: گونههای ارزشمندی از پستانداران و پرندگان و خزندگان و دوزیستان در منطقه حفاظت شده شیمبار اندیکا زیست میکنند که راسو کوچکترین گوشتخوار و خرس قهوهای بزرگترین گوشتخوار ایران و گونههای لیست سرخ جهانی مانند پلنگ، کفتار، بز کوهی، لاک پشت زمینزی مهمیزدار، سمندر لرستانی، عقاب شاهی، عقاب صحرایی و گونههای کمیابی مانند جغد ماهیخوار و لک لک سیاه را شامل میشود.
منطقه حفاظت شده شیمبار در حوزه استحفاظی شهرستان مسجدسلیمان در فاصله ۸۰ کیلومتری شمال شرق آن قرار گرفته است.
راسو کوچکترین گونه از راسته گوشتخواران در دنیا است که در مناطق جنگلی، کوهستانی، اراضی کشاورزی، ساختمانهای روستایی زیست میکند.
محیط بانان منطقه شکارممنوع قلعه شاداب دزفول برای نخستین بار گونه جانوری جغد ماهیخوار را در این منطقه مشاهده کردند.