پخش زنده
امروز: -
۲۰ قاده پلنگ خالدار در مناطق حفاظت شده کهگیلویه وبویراحمد وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، مدیر کل حفاظت محیط زیست این استان با بیان اینکه ۲۰ پلنگ خالدار در مناطق حفاظت شده استان زیست می کنند گفت:این استان با ۳۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار منطقه حفاظت شده در دل رشته کوههای زاگرس مرکزی گنجینهای ارزشمند و ظرفیتی بالقوه برای زیست انواع گونههای جانوری از جمله گونه کمیاب و در حال انقراض پلنگ ایرانی است.
اسداله هاشمی با بیان اینکه بارها در اخبار متعدد گزارش شده تصاویری از پلنگ ایرانی در کهگیلویه و بویراحمد ثبت شده است و یا محیط بانان موفق به رویت این گونه نادر شده اند افزود: پلنگ ایرانی از رسته گوشتخواران (carnivopa) و تیره گربه سانان (felidae) بزرگ با بدن دراز و باریک، دستها و پاهای قوی، پنجهها و ناخنهای بزرگ، گوشهایی کوتاه و دم دراز است.
وی ادامه داد: رنگ بدن پلنگ ایرانی با خالهای مشکی، سفید مایل به زرد یا خاکستری است و طول بدن این حیوان تا ۱۶۰ سانتیمتر گاهی تا ۱۸۰ سانتیمتر و طول دم آن نیز تا ۱۰۰ سانتیمتر است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: زیست بوم این جانور در نقاط جنگلی، کوهستانها در ارتفاعات زیاد تا سه هزار و ۵۰۰ متر و نواحی پر درخت، صخرهای و نزدیک به رودخانهها است و کمتر به پایینتر از کوهپایهها میآید و به ندرت در دشتها دیده میشود.
هاشمی افزود: خوراک اصلی این جانوار سُم دارانی مانند گوسفند، بز کوهی و گاهی خوک وحشی است و هنگامی که این نوع شکارها کمیاب باشند از پرندگان، جوندگان و حیوانات کوچک دیگر نیز تغذیه میکند.
وی با اشاره به اینکه هزار و ۲۰۰ گونه گیاهی، ۳۵۰ گونه جانوری و ۲۶ هزار هکتار پارک ملی در استان وجود دارد ادامه داد: در مناطق حفاظت شده استان شش هزار کل و بز که بیشترین گونه جانوری را شامل میشود زیست می کنند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اضافه کرد: در فصول گرم سال، آتش سوزی ها، مناطق حفاظت شده و گونههای جانوری و گیاهی استان را تهدید میکنند.