شمار مبتلایان، جان باختگان و بهبودیافتگان در برخی کشورهای عمده جهان
آمار مبتلایان، جان باختگان و بهبودیافتگان در چند ايالت آمريکا
ثبت ۱۰۵ مورد جدید مرگ ناشی از ابتلا به کرونا در عراق و ۵۸ مورد در عربستان
به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، در بیست و چهار ساعت گذشته دست کم ۱۰۵ نفر در عراق و ۵۸ تن در عربستان بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند. وزارت بهداشت عراق روز یکشنبه اعلام کرد در بیست و چهار ساعت گذشته دو هزار و ۱۲۵ مورد جدید ابتلا به کرونا و مرگ ۱۰۵ نفر در این کشور به ثبت رسید.
وزارت بهداشت عراق افزود مجموع موارد ابتلا به کووید ۱۹ در کشور به ۶۰ هزار و ۴۷۹ نفر و آمار کل جان باختگان هم به دو هزار و ۴۷۳ تن رسید. تاکنون سی و سه هزار و ۱۷ نفر از مبتلایان به کووید ۱۹ در کشور بهبود یافتند.
در همین حال؛ وزارت بهداشت عربستان روز یکشنبه از شناسایی سه هزار و ۵۸۰ مورد جدید ابتلا به کرونا و مرگ ۵۸ تن دیگر در بیست و چهار ساعت گذشته خبر داد. وزارت بهداشت عربستان افزود آمار کل قربانیان کووید ۱۹ در کشور به یک هزار و ۹۱۶ مورد و تعداد مبتلایان هم به دویست و نه هزار و ۵۰۹ نفر رسیده است.
از سوی دیگر؛ وزارت بهداشت لبنان روز یکشنبه از ثبت ۱۸ مورد جدید ابتلا به کرونا و مرگ یک مورد دیگر ناشی از ابتلا به این ویروس خبر داد. وزارت بهداشت لبنان افزود تعداد کل مبتلایان به کرونا در این کشور به یک هزار و ۸۷۳ مورد و تعداد جان باختگان به ۳۶ تن رسید.
شیوع کرونا در تگزاس رکورد زد
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ به صورت انفجاری در سراسر آمریکا در حال افزایش است. در ایالت تگزاس افزایش شمار مبتلایان به این بیماری، تاوان بسیار سنگینی به همراه داشته است. تگزاس یکی از اولین ایالتهایی بود که بازگشایی را به اجرا گذاشت. فقط در روز گذشته و در مدت بیست و چهار ساعت، هشت هزار و دویست و پنجاه و هشت مورد جدید از ابتلا به این بیماری در تگزاس ثبت شد. این آمار در تگزاس بی سابقه بود. برای دومین روز متوالی است که آمار ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در تگزاس تا این حد بالا گزارش شده است.
سي ان ان افزود: میزان افزایش ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در تگزاس به حدی زیاد شده است که بیمارستانهای آنها در وضعیت بسیار بدی قرار گرفته اند. بیمارستانهای تگزاس بسیار شلوغ شده است. روند ترخیص بیماران در مقایسه با روند پذیرش بیماران جدید بسیار کند است. هر روز شمار بیشتر و بیشتری از تختهای بیمارستانی برای درمان این بیماران اختصاص داده میشود.
۳۶۰ دانش آموز و ۵۰ معلم در سوئیس در قرنطینه قرار گرفتند
به گزارش خبرگزاری فرانسه؛ مقامات بهداشتی ناحیه ژورا در سوئیس روز یکشنبه در بیانیهای اعلام کردند ۳۶۰ دانش آموز و ۵۰ نفر معلمهای آنها را بعد از تایید شدن موارد متعددی ابتلا به کووید-۱۹ در میان آنها قرنطینه کرده اند.
این بیانیه خاطرنشان کرد مدارس متوسطه شهرکهای برولو (Breuleux) با حدود هزار و ۶۰۰ نفر سکنه و اوت-سورن (Haute-Sorne) با هفت هزار سکنه واقع در فاصلهای نه چندان دور از مرز فرانسه در شمال غرب سوئیس هفته گذشته تعطیل شدند. در برولو آزمایش کرونای سه معلم و یک دانش آموز مثبت بود و این در حالی است که در اوت-سورن نیز چهار مورد ابتلا به کووید-۱۹ شناسایی شده است.
مقامات تصریح کردند ”در مجموع ۵۰ معلم و ۳۶۰ دانش آموز مجبور شده اند بعد از آخرین تماس با افراد مبتلا به مدت ۱۰ روز در منزل بمانند“. این مقامات همچنین افزوندند این قرنطینه برای مداس متوسطه برولو تا ۱۰ ژوئیه“ و برای مدرسه اوت سورن ”تا ۱۱ ژوئیه طول خواهد کشید“.
جان باختن ۱۹ بیمار کرونایی در ترکیه
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از آنکارا، وزیر بهداشت ترکیه گفت: با شناسایی ۱۱۴۸ بیمار جدید در شبانه روز گذشته، شمار مبتلایان به کرونا به ۲۰۵۷۵۸ مورد افزایش یافت.
با جان باختن ۱۹ بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان به ۵۲۲۵ نفر رسید. در شبانه روز گذشته هم ۱۱۸۸ بیمار کرونایی بهبود یافتند و شمار بهبودیافتگان هم به ۱۸۰۶۸۹ مورد رسید.
هشدار وزارت بهداشت سوریه: آمار بیماران کرونایی رو به افزایش است
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از دمشق، وزارت بهداشت سوریه درخصوص افزایش آمار بیماران مبتلا به ویروس کرونا در این کشور هشدار داد و از مردم خواست تا با رعایت تدابیر پیشگیرانه در مهار این بیماری تلاش کنند. بنا بر اعلام وزارت بهداشت سوریه ۲۰ مورد قطعی جدید ابتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در سوریه شناسایی شد و آمار بیماران در این کشور به ۳۵۸ نفر رسید.
در ۲۴ ساعت گذشته سه نفر از بیماران درگذشته اند و آمار فوت شدگان در اثر ابتلا به ویروس کرونا به ۱۳ نفر رسید. همچنین با بهبود سه نفر از بیماران، آمار بهبود یافتگان نیز به ۱۲۶ نفر رسید.
وزارت بهداشت سوریه در خبر دیگری اعلام کرد: یکی از موارد مبتلا به ویروس کرونا در شهر ساحلی طرطوس شناسایی شده که به تازگی از شهر دمشق برگشته بود.
ناظران در سوریه میگویند، چنانچه آمار بیماران مبتلا به ویروس کرونا همچنان رو به افزایش و غیر قابل کنترل باشد، دولت به ناچار با اتحاذ تدابیر پیشگیرانه سخت گیری خواهد کرد.
احتمال میرود، دولت سوریه تا پایان هفته جاری و پس از پایان آزمون پایانی دوره متوسطه، دوباره مقرارت منع سفر میان شهرها و محدودیت تردد در داخل شهرها را اعمال کند.
تعداد مبتلایان کرونا در مصر ۷۵ هزار نفر شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، وزارت بهداشت مصر اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته ۱۲۱۸ مورد قطعی ابتلا به کووید-۱۹ را ثبت کرده است.
تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا به ۷۵ هزار و ۲۵۳ نفر رسید و با کاهشی نسبی در آمار روزانه فوتی ها، تعداد ۶۳ نفر از مبتلایان جان خود را از دست دادند. بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت مصر تا کنون ۳ هزار و ۳۴۳ نفر جان خود را از داده اند و ۲۰ هزار و ۷۲۶ نفر نیز بهبود یافتند.
ثبت ۴۷۲ مورد جدید ابتلا به کرونا در اراضی فلسطین
به گزارش خبرگزاری رویترز از رام الله، وزارت بهداشت فلسطین روز یکشنبه از ثبت ۴۷۲ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا و مرگ سه نفر دیگر در بیست و چهار ساعت گذشته خبر داد. وزارت بهداشت فلسطین در بیانیهای اعلام کرد در بیست و چهار ساعت گذشته ۴۰۱ مورد جدید از ابتلا به ویروس کرونا در استان الخلیل در جنوب کرانه باختری رود اردن ثبت شده است.
این وزارت خانه افزود: مجموع موارد ابتلا به کرونا در اراضی فلسطینی از زمان شیوع آن در ماه مارس گذشته به چهار هزار و ۷۲۲ مورد رسیده است. ۲۰ نفرهم تاکنون بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و ۶۶۵ نفر هم بهبود یافتند.
گلف استیت انالیتیکس: شيوع کرونا بیش از پیش افول جایگاه آمریکا را در جهان نمایان کرد
شرکت مشاوره ریسک ژئوپولیتیک گلف استیت انالیتیکس Gulf State Analytics مستقر در واشنگتن در صفحه توئیتر خود نوشت:" همه گیری ویروس کرونا اولین بحران جهانی طی چند دهه اخیر است که در آن جهان امیدی به پیشتازی و رهبری آمریکا (در حل آن) ندارد. بنابراین، کووید-۱۹ به نمایان ساختن افول نفوذ ایالات متحده آمریکا بسیار کمک کرد و باعث شد بسیاری از کشورها طور دیگری به آمریکا نگاه کنند. "
تعداد ابتلا به کووید-۱۹ در ایالت فلوریدا در آمریکا رکورد زد
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، بیماری کووید-۱۹ به سرعت در ایالت فلوریدا در حال گسترش است. در واقع، فلوریدا به یکی از کانونهای اصلی شیوع این بیماری در آمریکا تبدیل شده است. فقط در بیست و چهار ساعت گذشته، یازده هزار مورد جدید ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در فلوریدا ثبت شد که این تعداد مبتلا به کرونا در یک روز در فلوریدا بی سابقه بود.
چند هفته پیش هم مشخص بود که در ایالت فلوریدا، پروتکلهای لازم برای بازگشایی اقتصادی و آغاز مجدد کسب و کارها رعایت نشده است و درنتیجه نمیتوان این بازگشایی را در فلوریدا شاهد بود. اما مسئولان ایالتی تصمیم گرفتند تا سیاست بازگشایی را در همه مناطق این ایالت به غیر از بخشهای جنوبی ایالت اجرا کنند.
اظهارات نادرست ترامپ بار دیگر جنجال آفرید
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان؛ دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در اظهاراتي بدون هیچ مستندی مدعی شد که نود و نه درصد از موارد ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا بی زیان هستند و این در حالی است که نزدیک صد و سی هزار آمریکایی تا کنون جان خود را از دست داده اند و شمار بستریهای ناشی از بیماری در برخی از ایالتها افزایش چشمگیری یافته است.
همچنین در جشنی که به مناسبت چهارم ژوئیه گرفته شده بود، ما چیزی به نام فاصله گذاری اجتماعی شاهد نبودیم، ولی بسیاری از افراد ماسک زده بودند. همچنین معلوم نیست برای افرادی که برای جشن به کاخ سفید دعوت شده بودند، اقداماتی مانند غربالگری یا سنجش درجه تب انجام شده است یا نه و کاخ سفید نیز در این خصوص اطلاعاتی منتشر نکرده است.
اظهارات ترامپ درباره بی زیان بودن نود و نه درصدی موارد ابتلا به کرونا در حالی مطرح میشود که دکتر کنت سپکوویتز متخصص بیماریهای عفونی تاکید دارد طرح این مساله که فقط یک درصد از موارد ابتلا به بیماری کرونا در آمریکا مرگبارست، موضوعی مسخره است، زیرا میدانیم که میزان مرگ و میر برای بیماران کرونایی در آمریکا اکنون روی حدود چهل و پنج درصد است و حتی افرادی که از این بیماری جان به در میبرند، آیندهای بسیار دشوار پیش رو دارند.
وی گفت: از این رو، این اظهارات (از سوی رئیس جمهور آمریکا) به شکلی باور نکردنی اظهاراتی غیرمسئولانه هستند. وی همچنین به جای اینکه گرفتن تست را راه حل بداند، آن را مشکل بر میشمارد و این در حالیست که تنها راهی که پیش رو داریم، همین اقدام است و اظهارات ترامپ دادن اطلاعات غلط به مخاطبان است.
سپکوویتز درباره بی توجهی بخشهایی از جامعه آمریکا به دستورالعملهای مربوط به کرونا و احتمال گسترش هر چه بیشتر این بیماری گفت: این موضوع مایه نگرانی گسترده ماست؛ آنچه ما در ماههای مه و آوریل تجربه کردیم، وحشتناکترین تجربه ما در دوران پزشکی است، اینک این بیم را داریم که پزشکان در ایالتهای دیگر مانند آریزونا، تگزاس، فلوریدا یا کالیفرنیا، بی آنکه لزومی داشته باشد همان تجربه وحشتناکی را که ما در نیویورک داشتیم، تکرار کنند. نگران کنند.
وی گفت: آزار دهنده است که بیماریی که میتوان از آن پیش گیری کرد، باعث شود افرادی بمیرند و خانوادههایی از هم بپاشند. میتوان با اقدامات و مداخلاتی ساده، از بروز چنین روی دادی جلوگیری کرد. با همه اینها باید این نکته را هم خاطر نشان کنم که به احتمال زیاد، مرگ و میری که در اوایل این همه گیری در نیویورک شاهد بودیم، دیگر تکرار نخواهد شد.
سپکوویتز گفت: بخشی عمده از تلفاتی که ما متحمل شدیم به خانههای سالمندان مربوط میشد؛ مقاله تحقیقاتی نیویورک تایمز نشان میدهد پنجاه و چهار هزار نفر از حدود صد و بیست هزار نفر تلفاتی که کرونا به ما وارد کرده است، از سالمندان ساکن در خانههای سالمندان یا کارکنان آنجا بودند که چهل و سه درصد کل تلفات به شمار میآید و گستردگی همه گیری که در خانههای سالمندان در نیویورک روی داده بود، در مقایسه در ایالتهایی مانند تگزاس، آریزونا یا کالیفرنیا و فلوریدا به مراتب کمتر است و امیدواریم که اوضاع به همین شکل باقی بماند.
افزایش نگران کننده شمار بیماران کرونا در لس آنجلس
نشریه آمریکایی لس آنجلس تایمز در توئیتی نوشت: «طبق شواهدی که مقامات از آن به عنوان "افزایش نگران کننده" توصیف کرده اند، پذیرش و بستری بیمارانی که ابتلای آنها به ویروس کرونا تأیید شده است، در لس آنجلس طی سه هفته گذشته ۴۱ ٪ افزایش یافته است.»
آتش نشانهای فرانسوی از شیوه مدیریت همه گیری توسط دولت انتقاد کردند
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: مقامات فرانسوی یک بار دیگر در رابطه با نحوه مدیریت همه گيري ویروس کووید-۱۹ مورد انتقاد شدید قرار گرفتند. این بار فدراسیون ملی آتش نشانان دولتمردان را به باد انتقاد گرفته اند. آنها از این که در این بحران به اندازه کافی مشارکت داده نشده اند، ابراز تاسف میکنند.
گزارشگر این شبکه گفت: گزارشی که در آن به تلخی از دولت انتقاد شده است. اما این گزارش قرار نبود که به بیرون درز کند. آتش نشانها از نحوه اداره بحران کووید-۱۹ انتقاد میکنند. آنها میگویند در اداره بحران یاد شده کنار گذاشته شده اند. آتش نشانها تاکید میکنند تعداد تماسهای دریافتی برای تماسهای اورژانسی - بیش از حد افزایش یافته بود. به گفته این آتش نشان ها، در اوج بحران، زمان انتظار برای برقراری تماس به ۴۵ دقیقه رسیده و این وضع احتمالا پیامدهای غم انگیزی در پی داشته است.
فرانس بیست و چهار بخشی از گزارش آتش نشانها را قرائت کرد: تماسهای اورژانسی حیاتی غیرمرتبط با بیماری کووید-۱۹ اشخاص نیازمند کمک، هرگز پاسخ داده نشد و آنها در یک بی تفاوتی عمومی جان خود را از دست دادند. این یک رسوایی تمام عیار است. اين شبکه بخشی از سخنان هوگ دِرنیوکور معاون فدراسیون ملی آتش نشانان فرانسه را پخش کرد. وی از همزمانی تماس افراد با گرفتاریهای مختلفی همچون بیماری قلبی یا افراد مظنون به کووید-۱۹ با یک شماره تماس اضطراری - ۱۵ - انتقاد کرد.
گزارشگر ادامه داد: کارکنان بخش اورژانس کار انجام گرفته را تقریبا خوب توصیف میکنند، البته نه چندان کامل. فرانس بیست و چهار بخشی از سخنان کریستوف پرودوم دبیر کل سندیکای بخش بهداشت و سلامت را پخش کرد. وی گفت: در اداره این بحران، اشتباهات آشکاری وجود داشته است. اکنون بحث بررسی این اشتباهات با هدف اصلاح آن مطرح است. تحلیل اشتباهات و اصلاحات، نباید رقابت بین آتش نشانها و فعالان بخش بهداشت و درمان - اورژانس - را مجددا داغ کند.
گزارشگر افزود: آیا انتقال بیماران با قطارهای تندرو اقدامی ضروری بوده است؟ آتش نشانها این اقدام را غیرضروری میدانند. در حالی که کلینیکهای خصوصی میتوانستند بیماران (مبتلا به کرونا) را پذیرش کنند، چرا میبایست بیماران را از سویی به سوی دیگر فرانسه منتقل کرد؟ در گزارش تایید شده است که در زمان انجام این اقدام، تختهای بیمارستانی در مبدا موجود بوده است.
آیا در هماهنگیها بد عمل شده است؟ آتش نشانها تمرکز گرایی در اداره این بحران را سرزنش میکنند. از نگاه آتش نشان ها، مراحل سنگین اداری و رقابت بین وزارتخانهها و کنار گذاشتن آتش نشانها دلیل وخامت بحران در خانههای سالمندان و توانبخشیها بوده است.
فوکویاما: مردم آمریکا به دولتشان اعتماد ندارند
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، فرانسیس فوکویاما نظریه پرداز معروف آمریکایی در گفتگو با این شبکه گفت: در مقابله با بیماری کووید-۱۹ به مولفههای مختلفی از جمله وجود پزشک و بیمارستان و تجهیزات درمانی اشاره میشود. اما به نظر بنده، مولفه ناملموسی که مهمتر است، بحث اعتماد است. اگر شهروندان یک کشور به دولتمردان خود و هموطنان خود اعتماد نکنند از دستورات مربوط به قرنطینه تبعیت نخواهند کرد و اقدامات لازم حفاظتی را صورت نخواهند داد، زیرا این اقدامات را بسیار دست و پا گیر میدانند.
وي ادامه داد: در تحلیل نوع تبعیت مردم از دولت در آمریکا باید به ابعاد تاریخی مسئله توجه داشت. در ایالات متحده، نوعی فرهنگ سیاسی وجود دارد که به دولت اعتماد ندارد. دو قطبی بودن جامعه، بزرگترین ضعفی است که در داخل جامعه آمریکا وجود دارد. به همین علت، شهروندان آمریکایی به یکدیگر اعتماد ندارند و در عین حال به دولت خود نیز اعتمادی ندارند و تفاوتی ندارد که مقام مسئول از حزب دموکرات و در سطح ایالتی باشد یا اینکه مقامی جمهوریخواه همانند دونالد ترامپ باشد که دولت فدرال را اداره میکند. همین مسئله بر توانایی دولت آمریکا برای اقدام در دوران بیماری همه گیر تاثیرگذار است.
فوکویاما افزود: نوعی وجه مشترک در پاسخ رهبران عوام گرا (پوپولیست) به شیوع کووید-۱۹ وجود دارد. علاوه بر رئیس جمهور ترامپ در آمریکا افرادی همانند رئیس جمهور برزیل و رئیس جمهور مکزیک را داریم که همین وضعیت در این کشورها نیز وجود دارد. این کشورها و بویژه برزیل به شدت فضای دوقطبی دارند که بسیار شبیه ایالات متحده است. پاسخهای ضعیف رهبران این کشورها تا حدودی در فضای دوقطبی شدید این کشورها ریشه دارد.
تردید مقام بهداشتی درباره امکان برگزاری تجمع حزب جمهوری خواه در فلوریدا
خبرگزاری رویترز گزارش داد: یک مقام بهداشت دولت آمريکا روز یکشنبه گفت هنوز روشن نیست آیا برگزاری تجمع ملی جمهوری خواهان در ماه آینده میلادی در جکسون ویل کاری ایمن است یا خیر.
این در حالی است که ایالت فلوریدا که جکسون ویل در آن قرار دارد شاهد ارقام بی سابقهای از ابتلا به بیماری کروناست. حزب جمهوری خواه آمریکا بیشتر فعالیتهای تجمعاتی خود را در میانه درگیری بر سر دغدغههای مربوط به بیماری کرونا از شارلوت به جکسون ویل منتقل کرد.
با ابتلای ارقام بی سابقهای از افراد در سراسر ایالت فلوریدا به بیماری کرونا از استفان هان مقام ارشد اداره غذا و داروی آمریکا درباره ایمن بودن برگزاری یک تجمع بزرگ در این منطقه سوال شد.
وی در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی ان ان گفت هنوز برای گفتن این که آیا برگزاری تجمع در این شهر کاری ایمن است یا نه خیلی زود است.
این تجمع قرار است هفت هفته دیگر برگزار شود. وی گفت باید دید اوضاع کرونا در این ایالت و دیگر ایالتهای سراسر آمریکا به چه ترتیبی پیش خواهد رفت.
انگلیس/ برای مقابله با موج دوم کرونا اصلاحات در خدمات اجتماعی ضروری است
مسئولان نظام بهداشت و درمان انگلیس در حالی از لزوم آمادگی برای مقابله با موج دوم کرونا در زمستان پیش رو صحبت میکنند که به گفته آنها، کرونا ضعفهای موجود در نظام بهداشت و درمان را عیان کرده و اجرای اصلاحات فوری در این نظام بسیار ضروری است.
به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی؛ در حالی مسئولان بهداشت و درمان در انگلیس درباره شیوع موج دوم کرونا در زمستان هشدار میدهند که سایمون استیونز، از مدیران ارشد ان. اچ. اس در انگلیس میگوید سازمان تحت نظارت وی خود را برای مقابله با موج دوم ویروس کرونا آماده میکند.
در همین حال، مسئولان انگلیس میگویند خود را آماده میکنند تا بزرگترین واکسیناسیون آنفولانزا را در انگلیس پیاده کنند و در کنار آن نیز این امیدواری وجود دارد که واکسن کرونا در آیندهای نزدیک به دست آید. به گفته استیونز، بیست و دو طرح مجزا در جریان است که بین ماههای سپتامبر تا نوامبر اجرا شود.
بعد از ماهها درگیری با ویروس کرونا در انگلیس و مشخص شدن نقاط قوت و ضعف نظام بهداشت و درمان در این کشور، مشکلات ناشی از سلامت روان عمدهترین نگرانی مسئولان انگلیس به شمار میآید. از دیگر سو این نگرانی نیز وجود دارد که بیماران مبتلا به بیماریهای دیگری مانند سرطان، با توجه به محدودیتهای ایجاد شده از ویروس کرونا نتوانند به موقع درمانهای لازم را دریافت کنند.
پزشکان در انگلیس میگویند هنوز راهی بسیار طولانی برای رهایی از همه گیری کرونا در پیش است و در کنار آن، این همه گیری باعث شد نقاط ضعف در نظام خدمات درمانی در انگلیس آشکار شود و از این رو، اصلاحات فوری در این نظام بسیار ضروری است.
سناتور آمریکایی: ترامپ به جای دفاع از خائنان تاریخ آمریکا باید به فکر مقابله با کرونا باشد
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، تامی داک ورث سناتور دموکرات از ایالت ایلینوی در گفتگو با این شبکه از واشنگتن گفت: بحثها درباره آثار مربوط به اشخاصی که در تاریخ آمریکا مطرح هستند بیشتر شده است. معترضان میگویند باید مجسمههای فرماندهان نظامی در دوران جنگ داخلی آمریکا (و طرفداران برده داری) برچیده شود. حتی گفته میشود مجسمههای جرج واشنگتن و توماس جفرسون که برده دار بودند و بعدا روسای جمهور آمریکا شدند نیز باید برچیده شود. باید در این خصوص گفتگوهایی ملی صورت پذیرد. باید این گفتگوها شروع شود.
وي افزود: اما حالا کشورمان درگیر یک بیماری همه گیر جهانی است. در عین حال میبینیم روسیه که مخالف آمریکا است برای سر نظامیان کشورمان جایزه تعیین میکند. در این میان، باید به سخنان رئیس جمهور ترامپ در کنار کوه راش مور (در داکوتای جنوبی) توجه داشت. او بیش از آنکه درباره جان باختن یکصد و سی هزار آمریکایی به علت بیماری کووید-۱۹ سخنرانی کند یا به روسیه درباره تعیین جایزه برای نظامیان آمریکایی هشدار بدهد، درباره گرامیداشت مجسمههای فرماندهان ایالتهای جنوبی در دوران جنگ داخلی آمریکا سخن گفت. این مسئله نشان میدهد اولویتهای ترامپ همگی اشتباه است. او بایستی از این سخن میگفت که برای فائق آمدن بر این بیماری همه گیر چه کار میتوان کرد یا اینکه روسیه را به عقب راند. اما ترامپ برای این مسائل وقت نداشت و فقط درباره خائنان مرده سخن گفت!
این سناتور آمریکایی در ادامه افزود: باید به سخنان همه گوش داد و دید استدلالهای آنها چیست. باید به خاطر داشت رئیس جمهور ترامپ در سخنان خود در نزدیک کوه راش مور، روی زمینهایی ایستاده بود که از سرخپوستان بومی آمریکا ربوده شده است. این درحالی است که براساس معاهده ای، این زمینها به آنها واگذار شده بود. باید به فضای کلی موجود در جامعه آمریکا توجه داشت. باید مدنظر داشت که بیماری کووید-۱۹ بار دیگر در جامعه آمریکا در حال افزایش یافتن است.
وي گفت: اما رئیس جمهور کنونی آمریکا و معاون او که مسئول تیم کرونا در کاخ سفید است، در عمل به وظایف خود در این زمینه به گونهای وحشتناک شکست خورده اند. باید به یاد داشت که یکصد و سی هزار آمریکایی جانشان را از دست داده اند و هزاران هزار نفر بیمار شده اند. در این شرایط نباید درباره تاریخ گذشته کشور صحبت کرد بلکه باید درباره وضعیت کنونی کشور سخن گفت و اینکه برای به عقب کشاندن کشور از لبه پرتگاه هرج و مرج، باید چه کار کرد.
استاد دانشگاه: شيوع کرونا در آمريکا برای ترامپ مشکل بزرگی شده است
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان بی سی؛ ایندرجیت پارمار استاد دانشگاه سیتی در گفتگوی اختصاصی با سی ان بی سی گفت تا جایی که میدانم، ترامپ دو فرصت طلایی در انتخابات خود به دست آورده بود؛ یکی همه گیری (کرونا) که مشخص شد بسیار مرگبار است و فرصتی برای ترامپ بود که کشور را متحد کند تا از گروه گرایی سیاسی فاصله بگیرد و مانند یک رئیس جمهور واقعی برای آمریکا که در دوران بحران عمل میکند، اقدام کند,، ولی وی این کار را نکرد و اکنون همین مسئله برای وی مشکل بزرگی شده است. وی همه تلاش خود را میکند که اقتصاد را بازگشایی کند.