نظامی گری آمریکا مصرف داخلی دارد
آیا نظامیگری آمریکا در دریای چین جنوبی راهی است برای انتقال بحرانهای داخلی - ناشی از کرونا و نژادپرستی - به بیرون از مرزهای این کشور.
شبکه تلویزیونی ان اچ کی امروز از آغاز رزمایش دو ناو هواپیما بر آمریکایی در دریای چین جنوبی خبر داد.
دو ناو هواپیمابر اتمی هواپیمابر یو اس اس رونالد ریگان و یو اس اس نیمیتس رزمایش خود را روز شنبه آغاز کردند.
مقامات آمریکا ادعا کردند این رزمایش نشان دهنده تعهد آمریکا برای حمایت از حقوق کشورهای منطقه برای دریانوردی و هوانوردی آزادانه بر اساس قوانین بین المللی است. اما به توجه به وجود شواهد اشکار در زمینه به مخاطره افتادن وحدت و انسجام ملی در آمریکا به نظر میرسد توسل کاخ سفید به میلیتاریسم در دریای چین راهی برای انتقال بحران به بیرون از مرزهای آمریکا است.
نتایج نظرسنجی جدید موسسه گالوپ نشان می دهد، چهارم ژوئیه امسال (دیروز همزمان با روز استقلال آمریکا ) و در بحبوحه بحران کرونا و اعتراضات سراسری در حمایت از حقوق سیاهپوستان, میهن پرستی آمریکایی ها به پایین ترین سطح از حدود 20 سال گذشته رسیده است.
بر اساس نتایج این نظرسنجی جدید، حس میهن پرستی در آمریکا در پایین ترین سطح از زمانی رسیده است که این موسسه نخستین نظرسنجی خود را در سال 2001 میلادی انجام داد.
نتایج این نظرسنجی نشان می دهد، با وجود آن که 70 درصد بزرگسالان آمریکایی می گویند که هنوز به آمریکایی بودن خود افتخار می کنند اما تنها حدود 45 درصد می گویند که این موضوع واقعا برایشان افتخار آمیز است.
این برای دومین سال متوالی است که شمار افرادی که ”واقعا“ به آمریکایی بودن خود افتخار می کنند ، به زیر سطح اکثریت رسیده است.
این آمار برای سال ها بین 81 تا 92 درصد به طور نسبی ثابت بود و در سال 2017 در جریان نخستین سال ریاست جمهوری دونالد ترامپ به شدت کاهش یافت و به 75 درصد رسید.
موسسه گالوپ اعلام کرد این سطح بی سابقه از کاهش میهن پرستی در بین آمریکایی ها در واقع جدیدترین قربانی وضعیت سیاسی به شدت قطبی شده در این کشور است. با وجود آن که هیچ یک از احزاب آمریکا به نظام سیاسی کشورشان احساس غرور و افتخار ندارند.
تخریب نمادهای ملی آمریکا بخصوص به آتش کشیدن پرچم این کشور در شهرهای آمریکا مهمترین نشانه کاهش حس میهن پرستی در بین آمریکایی ها و افتخار نکردن آنها به نظام سیاسی کشورشان است.
تضعیف وحدت و انسجام ملی در آمریکا این روزها در حدی بوده است که نامزد حزب دموکرات آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری این کشور دیروز گفت: اگر این کشور متحد نشود با بحرانی بسیار بسیار عمیق مواجه خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، جو بایدن نامزد حزب دموکرات آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر این کشور در ویدئو کنفرانسی با حضور تعداد از دانشجویان و فارغ التحصیلان این کشور ضمن انتقاد از دونالد ترامپ و جمهوریخواهان گفت: اگر این کشور را متحد نکنیم با بحرانی بسیار عمیق مواجه خواهیم شد.
وی در ادامه افزود: چهار سال ریاست جمهوری دونالد ترامپ در این کشور شاخص ملی را به شدت تضعیف کرده است.من فکر می کنم ما با تهدیدی جدی مواجه هستیم و باید با این تهدید بعنوان یک کشور متحد مواجه شویم.
البته تضعیف شاخصهای ملی در آمریکا از چند دهه قبل - بویژه از زمان روی کارامدن جریان راستهای مسیحی به رهبری جرج بوش پسر - شروع شده است اما میتوان گفت در دولت ترامپ به علت اصرار وی بر دوقطبی کردن فضای سیاسی این کشور به اوج رسیده است.
در هر حال در این شرایط رزمایش نظامی آمریکا در دریای چین میتواند برای کاخ سفید مصرف داخلی داشته باشد. رسانه های آمریکا این رزمایش را بزرگترین رزمایش این کشور در سال های اخیر ارزیابی کرده اند.
--------------------------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی