همه گیری کرونا در آمریکا به وضعیتی تحقیرآمیز تبدیل شده است
شبکه ام اس ان بی سی گفت وضعیت شیوع کرونا در آمریکا موجب شده است بسیاری از کشورها با ترحم به آن نگاه کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از شبکه ام اس ان بی سی، بحرانی که ما اکنون با آن مواجهیم، یک تراژدی انسانی است، یک مصیبت اقتصادی است، اما همزمان یک تحقیر ملی است. این امر باعث شده است کشورهای دیگر با ترحم به آمریکا نگاه کنند.
به این نمودار از آمار روزانه کرونا نگاه کنید. کشورهای اتحادیه اروپا همراه با کشورهایی نظیر اندونزی و ژاپن و استرالیا، همگی توانسته اند آمار خود را پایین بیاورند و حتی به زیر صفر برسانند. اما یک خط سیاه همچنان رو به بالا میرود. این خط مربوط به ماست. موارد ابتلا به کرونا در کشور ما سر به فلک گذاشته است، نحوه واکنش دولت ما نامتناسب بوده است. ما در این تراژدی به سر میبریم، در این تحقیر ملی برای همه ما، ما از نظر موارد تازه [ابتلا]در یک روز، رکورد زدیم. پنج بار در روزهای اخیر ما شاهد افزایش بی سابقه موارد ابتلا به کرونا بودیم و دیروز رکورد دیگری ثبت شد. ۵۰ هزار مبتلای جدید به کرونا در یک روز. در ماه مارس واکنش ما به شیوع کرونا ضعیف بود. دولت ترامپ و بعد دولتهای محلی ضعیف عمل کردند. در آن زمان کشورهای دیگر هم به شدت تحت تاثیر قرار گرفته بودند. ایتالیا از جمله این کشورها بود به نحوی که بیمارستانهای آن مملو از جمعیت بود. آنها دو ماه محدودیت سراسری در کشور وضع کردند. اکنون این آمار کاملا پایین آمده است و به ۲۰۰ مورد جدید در روز رسیده است. زندگی در این کشور به اوضاع قبل از همه گیری برگشته است. تنها ایتالیا نیست، ما این صحنه را در سراسر جهان، مثلا در دانمارک، در ایرلند، در نیوزیلند، در ژاپن، در جمهوری چک، شاهد هستیم.
حالا به چشم اندازی که در اینجا (آمریکا) وجود دارد، نگاه کنید. فلوریدا از ۱۰ هزار مورد جدید در یک روز خبر داد. اما چین، ژاپن، کره، ویتنام، تایلند، مالزی، اندونزی، فیلیپین، استرالیا و کل کشورهای عضو اتحادیه اروپا با جمعیتی معادل ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون نفر، کلا ۶ هزار و ۷۶۰ مورد جدید در روز را گزارش کردند. همه این کشورها باهم موارد ابتلای کمتر از فقط فلوریدا دارند. در آلمان برای ورود به سامانههای حمل و نقل عمومی افراد ملزم هستند از دستگاهی که در نظر گرفته شده است، ماسک تهیه کنند. این دستگاه از آوریل در چنین مکانهایی قرار داده شده است. این روشی است که آلمان از طریق آن مردم را به استفاده از ماسک تشویق میکند. در سنگاپور نیز که استفاده از ماسک اجباری است، امکاناتی برای تهیه ماسک رایگان تعریف شده است. در استرالیا استفاده از ماسک در زمانی که وارد فروشگاههای بزرگ میشوید، اجباری است. به همین علت در ورودی این مراکز به شما ماسک داده میشود. دهها کشور از زمان شیوع کرونا به چنین تدابیری روی آورده اند. محققان دانشگاه واشنگتن میگویند، در صورتی که از ماسک استفاده شود، در سه ماه آینده میتوان زندگی ۳۳ هزار آمریکایی را نجات داد. یک پزشک یونانی با ابراز تاسف از آنچه که در آمریکا میگذرد، میگوید: "وظیفه دولت چیست؟ وظیفه دولت این است که شهروندانش را در امان نگه دارد. " یک مادر آمریکایی که در اروپا به سر میبرد، در پاسخ به این سوال که آیا مایل است دوباره به آمریکا برگردد میگوید: صادقانه بگویم، نه. نمیخواهم کودکانم را با خطری که در آنجا هست روبرو کنم. لوری گَرِت خبرنگار علمی میگوید: وضعیت کنونی تحقیری ملی است. نظرسنجی در کانادا نشان داد درصد کمی از مردم این کشور مایلند اجازه دهند آمریکاییها در شرایط کنونی به کشورشان بیایند. ۲۴ درصد در کبک، فقط ۶ درصد در بریتیش کلمبیا، کانادا میخواهد مرزهایش را محکم بسته نگه دارد و هیچ آمریکایی وارد این کشور نشود.