به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی و فرهنگی
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر طاهر موهبتی در ارتباط زنده تلویزیونی با شبکه خبر افزود: بیش از ۱۷ هزار طرف قرارداد این سازمان بجز دندانپزشکی حدود ۶۰ درصد یعنی حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ مطب پزشکی برای این سازمان نسخه برخط ارسال میکنند بطوریکه تاکنون ۴ میلیون نسخه به صورت الکترونیکی برای ما ارسال شده است.
وی افزود:یکی از طرحهای مهم در استقرار سامانه الکترونیک، نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیکی است به این صورت که تمام پزشکان طرف قرارداد ما در گام اول باید نسخه را برای سازمان بیمه سلامت به صورت الکترونیکی ارسال کنند.
موهبتی اضافه کرد: در گام اول، بیمار با کد ملی اعتبارسنجی میشود و احراز هویت و صفحهای باز میشود که پزشک میتواند دارو و خدمات پیرا بالینی (پاراکلینیکی) و خدمات آزمایشگاهی را برخط انجام دهد ضمن اینکه تمام قواعد بیمه گری و راهنماهای بالینی کنترل میشود مثلا دارویی که شرط تخصص داشته باشد و یا سقف دارویی، به پزشک اطلاع میدهد و خدمات تکراری برای بیمار با تغییر پزشک امکانپذیر نخواهد بود.
دکتر موهبتی افزود:داروخانههایی که برخط، نسخه پیچی داشته باشند در مرحله اول بصورت تشویقی پرداختهای آنها را به روز انجام میدهیم.
وی گفت: از مجموع ۱۳ هزار طرف قرارداد بیش از ۴۵۰۰ مورد نسخه پیچی الکترونیکی در بخش ازمایشگاهی، تصویربرداری و داروخانهها بود که همکاری خوبی داشتند.
سرپرست سازمان بیمه سلامت با بیان اینکه تغییر رفتار، مقاومتهایی دارد، افزود: سامانهها از بلوغ کافی مدنظر، برخوردار نیستند اصولا دولت الکترونیک در مرور زمان بلوغ پیدامی کند مفهوم آن این است که تغییر رفتار، زمان میبرد بصورتیکه تا پایان سال پیش بینی میکنیم به هدف تعیین شده پوشش ۸۰ درصدی برسیم ضمن اینکه کرونا باعث شد این خدمت را تسریع کنیم، زیرا زیرساختهای دور پزشکی (تله مدیسن)، نوشتن نسخه و نسخه پیچی الکترونیک نیاز دارد.
موهبتی خاطرنشان کرد: پایگاه اطلاعات برخط درمان کشور در اواخر بهمن سال گذشته افتتاح شد و همه اطلاعات درمان بیمه شدگان کشور در این پایگاه بارگذاری میشود. فراخور بار مراجعه وجود دارد و همه ارائه دهندگان خدمت مکلف هستند از این پایگاه برای ارائه خدمت استعلام کنند.
وی گفت: با راه اندازی این پایگاه، هر ایرانی بر اساس کد ملی، دفترچه بیمه خواهد داشت و امکان همپوشانی منتفی میشود و دیگر چند دفترچهای نداریم