توقف مهاجرت روستاییان استان به شهر قم
مدیر کل امور روستایی و شوراهای استان از توقف مهاجرت روستاییان استان به شهر قم و آغاز مهاجرت معکوس خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز قم؛ سجاد چهرگانی در برنامه گفتگوی خبری سیمای مرکز قم گفت:
ایجاد اشتغال پایدار موجب توقف مهاجرت روستاییان استان به شهر قم در سالهای ۹۷ و ۹۸، و حتی مهاجرت معکوس شده است.وی اعطای تسهیلات ارزان قیمت ۶ درصد را به روستاییان در این مهم موثر دانست و افزود: پرداخت مرحله پنجم این تسهیلات نیز از دو روز قبل ابلاغ شده است.
چهرگانی تاکید کرد: پرداخت این تسهیلات و ایجاد مشاغل پایدار در روستاها، تا حدود هشتاد درصد موثر بوده است.
مدیر کل امور روستایی و شوراهای استان
اجرای طرح هادی را در روستاها از جمله
علل توقف مهاجرت به شهر برشمرد و گفت:
از ۲۲۹ روستای استان در ۱۲۹ روستا که جمعیت بیش از ۲۰ خانوار دارند طرح هادی اجرا شده است. وی با اشاره به اینکه این طرح هر ۱۰ سال یکبار قابل بازنگری است افزود: در سال گذشته، طرح هادی شش روستا بازنگری شد.
لزوم تقویت ظرفیت های بوم گردی روستاها
مدیر کل امور روستایی و شوراهای استان ظرفیت گردشگری روستاها را مورد توجه قرار داد و گفت: پرداخت تسهیلات به دهیاران تا مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان بدون وثیقه برای ایجاد ظرفیتهایی مانند بوم گردی و امثال آن از دیگر فعالیتهایی است که توانسته است موجب ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت به شهر باشد.
چهرگانی در عین حال تصریح کرد: با وجود آنکه از نظر فرهنگی روستاییان با ایجاد چنین تاسیساتی مشکل داشتند در شش ماه اخیر چرخش خوبی از سوی آنها صورت گرفته است.
وی با اشاره به وظایف چهل و هشت گانه دهیاران در قانون، بر ضرورت فعال شدت دهیاران تاکید کرد و گفت: هم اکنون ۱۰۷ دهیاری در استان وجود دارد که در صورت توجه به اقلیم و جغرافیای روستا و ارائه پیشنهادات برای استفاده از این ظرفیت، میتوانند سرمایه گذارانی را جذب و موجب ایجاد درآمد پایدار برای اهالی روستای خود باشند.
چهرگانی به خلاء وجودی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم در این زمینه اشاره کرد و افزود: این سازمان باید بیش از گذشته به این مقوله وارد شود تا موجب رونق روستاها شود.
روستاهای قم، ظرفیت هایی بالقوه برای سرمایه گذاری
آقای آقازاده استاد دانشگاه و کارشناس گردشگری هم که میهمان تلفنی برنامه گفتگوی خبری بود به وجود ۱۰ روستای هدف گردشگری قم اشاره کرد و گفت: ظرفیت گردشگری قم بیش از این ۱۰ روستا است که باید مورد توجه جدی مسئولان قرار گیرد.
وی بر ضرورت امکان سنجی و باز تعریف امکانات هر روستا تاکید کرد و افزود: در صورتی که برای هر روستا برنامهای خاص تعریف شود سرمایه گذاران بیشتری به قم خواهند آمد.
آقا زاده پیشنهاداتی هم برای رونق صنعت گردشگری در قم بیان کرد و گفت: برگزاری جشنواره گیلاس در بخش کهک، برگزاری گردشگری کشاورزی در بخش مرکزی و ایجاد بوم گردی در روستاهای مختلف از جمله راهکارهایی است که میتواند موجب رونق گردشگری در روستاها باشد.
همچنین آموزش دهیاران را در این زمینه مهم ارزیابی و خاطر نشان کرد: سازمانهای مختلف مانند میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی باید در این زمینه وارد شوند تا علاوه بر رونق گردشگری و ایجاد درآمد پایدار از مهاجرت روستاییان به شهر جلوگیری کنند.