پخش زنده
امروز: -
مراسم اختتامیه هجدهمین جشنواره قلم زرین با قدردانی از جمال شورجه و نویسندگان هفت کتاب برتر حوزه ادبیات برگزیدگان خود را شناخت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما در این مراسم که عصر امروز در انجمن قلم برگزار شد از " جمال شورجه " به عنوان چهره پیشکسوت فرهنگی قدردانی شد.
در این مراسم که با حضور جمعی از نویسندگان و چهرههای فرهنگی برگزار شد، آقای جمال شورجه در سخنانی با قدردانی از انجمن قلم ایران گفت: این مراسم اگر کمی دیرتر برگزار میشد میتوانستیم از پنج جلد کتاب فیلمنامه حضرت موسی (ع) هم رونمایی کنیم.
وی افزود: فیلمنامه این فیلم در ۵۲ قسمت نگارش شده و هم اکنون آماده چاپ است.
آقای شورجه با اشاره به فیلم سینمایی "احمد بای " آخرین اثر سینمایی خود گفت:ای کاش میتوانستیم این فیلم را که در الجزایر مانده و به علت این که سرمایه گذار آن در آن کشور بوده بلوکه شده است به نمایش در بیاوریم.
وی افزود: این فیلم درباره قهرمان ملی الجزایر احمد بای است که به علت روحیه استکبار ستیزی اش و اقدامهایی که علیه استعمار انجام داده بود، برای مردم این کشور از محبوبیت و اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و من امیدوارم این فیلم، با توجه به حضور جوانان انقلابی و مومن، در ایران هم رونمایی شود.
در این مراسم آقای جواد شمقدری (فیلمساز) درباره فعالیتهای فیلمسازی و نویسندگی جمال شورجه سخنانی ایراد کرد.
وی گفت: من از سال ۱۳۵۲ با آقای شورجه آشنایی دارم. ایشان که سوابق انقلابی طولانی مدتی دارند، نقش موثری در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی داشته اند و همیشه در این راه ثابت قدم بوده اند.
آقای شمقدری افزود: وی ۱۲ فیلم سینمایی و شش سریال تلویزیونی کار کرده اند و با و جود این که خود کارگردان بودند در برخی سریالها در کنار آقای سلحشور به دستیاری پرداخته اند که این نشان دهنده روحیه فروتنانه وی است.
در اختتامیه جشنواره قلم زرین، هفت کتاب حوزه ادبیات هم معرفی شدند.
این کتابها که از میان آثار منتشر شده سال ۹۸ بودند، در حوزههای مختلفی انتخاب شدند که برخی از آنها، مشترک برنده اعلام شدند.
برندگان این بخشها عبارت بودند از:
بخش شعر بزرگسال:
" پرواز در پیله" سروده " حامد حسین خانی " انتشارات شانی
بخش شعر کودک:
" باران در خودم میبارد " سروده " حسین تولایی" انتشارات علمی فرهنگی
" هزار و شصت و پانصد" سروده" طیبه شامانی" انتشارات بهنشر
بخش داستان بزرگسال:
" آتون نامه"، نوشته "محمداسماعیل حاجیعلیان"، انتشارات سوره مهر
بخش رمان نوجوان:
" تاریخ با طعم ذغال اخته"، نوشته " یوسف قوجق"، انتشارات سوره مهر
بخش نقد و پژوهش:
" حماسه مسیب نامه" به تصحیح و مقدمه و تعلیقات" میلاد جعفرپور"، انتشارات بنیاد افشار و سخن انجمن قلم ایران بیست و یک سال قبل به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.
برخی از چهرههای پیشکسوت این انجمن که در حال حاضر در قید حیات نیستند و جزو نویسندگان سرشناس ایرانی به شمار میروند عبارت بودند از: طاهره صفار زاده، حمید سبزواری، فرج الله سلحشور و امیر حسین فردی.
انجمن قلم ایران با یک هیات مدیره اداره میشود که اعضای آن نویسندگانی، چون محسن پرویز، کامران پارسی نژاد، راضیه تجار و عباسعلی براتی پور هستند.
انتخاب هفت کتاب از میان هفت هزار کتاب
دبیر هجدهمین دوره جشنواره قلم زرین گفت: " هفت کتاب " برتر جشنواره، بعد از بررسی " هفت هزار" کتاب منتشر شده سال ۹۸ در" حوزه ادبیات" انتخاب شده اند.
آقای کامران شرفشاهی افزود: ما در نخستین قلم، فهرست کتابهای چاپ شده را از" خانه کتاب ایران" دریافت کردیم و بعد، به کار داوری آثار پرداختیم.
وی گفت: داوران ما از میان نویسندگان و پژوهشگران نام آشنا بودند، که این کتابها را در بخش های" شعر و داستان" (بزرگسال و کودک و نوجوان) و" نقد و پژوهش " ارزیابی کردند.
دبیر جشنواره قلم زرین درباره وضع کتاب و قلم در یک سال گذشته افزود: با توجه به مشکلات صنعت نشر در سال گذشته، کتابهای منتشر شده از نظر کمی و کیفی روندی صعودی نداشت و ما امیدواریم در سال بعد، با آثار بهتر و رونقی فرهنگی بیشتری مواجه شویم.
آقای شرفشاهی تصریح کرد: یکی از مشکلات ما، پدیده "کتاب سازی "و تکثیر کتابها با استفاده از چاپ دیجیتال بود که البته از مشکلات همیشگی نشر شده است.
وی گفت: ناشران در گذشته جایگاه خود را میدانستند و از حساسیتهای انتشار کتاب با خبر بودند به نحوی که کتابها را قبل از انتشار، با دقت ارزیابی میکردند، اما الان، این اتفاق کمتر میافتد.
دبیر هجدهمین دوره جشنواره قلم زرین افزود: ما همچنان در عرصه ادبیات، دارای کتابهای قوی و نوشتههای خوبی هستیم که از آن جمله میتوانیم به کارهای حوزه "نقد ادبی" اشاره کنیم البته نیازمند این هستیم که در دانشگاهها برای تقویت نقد، جریانهایی راه بیندازیم و دانشجویان را تربیت کنیم.
جشنواره قلم زرین عصر امروز با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد. در این جشنواره، آقای جمال شورجه به عنوان چهره پیشکسوت فرهنگی معرفی شد.