استاندار آذربایجانشرقی از بهبود یافتن ۹۲ درصد از مبتلایان به کرونا در استان خبر داد و گفت: عادیانگاری، مهمترین چالش مدیریت این بیماری در استان است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی محمدرضا پورمحمدی در ارتباط تصویری با ستاد ملی مقابله با کرونا به ریاست رئیس جمهور، با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان افزود: از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون، ۵۰ هزار نفر در آذربایجان شرقی مشکوک به بیماری کرونا تشخیص داده شدهاند که نتیجه تست ۳۵ درصد از این افراد معادل ۱۵ هزار نفر مثبت بود.
وی با بیان اینکه ۹۲ درصد از مبتلایان قطعی به کرونا بهبود یافته یا در حال بهبودی هستند، افزود: هشت درصد از مبتلایان نیز بستری شده و یا فوت کردهاند که تعداد بستریشدگان، ۷۵۰ نفر و تعداد فوتشدگان، ۶۳۰ نفر است.
استاندار با اشاره به افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در استان در سه هفته گذشته گفت: در این مدت روزانه به طور متوسط ۳۰۰ تا ۴۰۰ مورد جدید کرونا شناسایی شده است که این افزایش نگرانکننده، سه علت عمده دارد.
پورمحمدی افزایش تستهای انجامشده را یکی از علتهای افزایش تعداد مبتلایان شناساییشده عنوان کرد و افزود: در حال حاضر روزانه یکهزار تست کرونا در استان انجام میشود که البته نسبت تعداد مبتلایان به تعداد تستها، نسبت به ماههای گذشته ثابت است، اما نسبت فوتشدگان کاهش یافته است.
وی گفت: ما در ماههای اول شیوع کرونا از بین ۷۰ تا ۸۰ مبتلای قطعی، ۷ یا ۸ فوتی داشتیم و در حال حاضر از بین بیش از ۳۰۰ مبتلا، همان تعداد فوتی را داریم.
استاندار آذربایجان شرقی، دومین علت افزایش تعداد مبتلایان به کرونا را در استان، بیماریابی هدفمند اعلام کرد و گفت: قبلا از کسانی که به مراکز سلامت یا مراکز درمانی مراجعه میکردند تست گرفته میشد، اما در حال حاضر روند بیماریابی کاملا هدفمند شده و بیشتر از گروههای هدف مانند اطرافیان بیماران یا سالمندان تست گرفته میشود.
وی عادیانگاری و رعایت نکردن دستورالعملهای بهداشتی را سومین و مهمترین دلیل افزایش مبتلایان به کرونا در استان دانست و اضافه کرد: در دو سه هفته اخیر میزان رعایت موازین بهداشتی به ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده بود که این موضوع باعث افزایش نظارتها شد و اکنون برآورد ما از رعایت این پروتکلها، ۵۴ درصد است.
پورمحمدی با ابراز امیدواری به افزایش میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی از سوی اقشار مختلف مردم، اظهار کرد: پیشبینی میکنیم روند بیماری در ماههای آینده نیز با کیفیت کنونی ادامه یابد و امیدواریم با همکاری مردم و رعایت پروتکلهای بهداشتی، به یک وضعیت تثبیتشده و مدیریتشده در استان برسیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم در این ارتباط تصویری، نسبت تعداد مبتلایان سرپایی با مبتلایان بستریشده و روند ایزولاسیون و قرنطینه بیماران و افراد مشکوک را در استان خوب ارزیابی کرد و گفت: با وجود این وضعیت، تعداد مبتلایان به کرونا به دلیل شکلگیری تجمعات در قالب دورهمیهای خانوادگی، مراسم عزا و عروسی و رعایت نکردن دستورالعملهای بهداشتی در ناوگان حملونقل عمومی، افزایش یافته است.
دکتر محمدحسین صومی با بیان اینکه همکاری دستگاههای اجرایی و بخشهای مختلف جامعه با بخش درمان نسبت به ماههای اول شیوع کرونا کمتر شده است، گفت: در این وضعیت، انتقادها و انتظارها از بخش درمان بیشتر خواهد شد؛ بنابراین لازم است همه بخشها برای مدیریت شرایط کنونی دست به دست هم دهند.