قزوین:
اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم از فردا + فیلم
بیست و پنجمین دوره طرح پیشگیری از تنبلی چشم از فردا آغاز میشود و تا ۱۵ مهر ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، وارثی، مدیر کل بهزیستی استان گفت: بیست و پنجمین دوره طرح پیشگیری از تنبلی چشم همزمان با سراسر کشور، از فردا در استان قزوین آغاز میشود و تا ۱۵ مهر ادامه دارد.
وی افزود: جمعیت هدف امسال ۶۰ هزار کودک (متولدین فروردین ۹۳ تا پایان ۹۶) سه تا ۶ سال است.
مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه ۲۶ پایگاه غربالگری در سطح استان فعال است و غربالگری فقط با دستگاه غربالگری انجام میشود، گفت: پارسال ۶۸۹ کودک مبتلا به تنبلی چشم شناسایی شدند و ۶۸ درصد کودکان مشمول در طرح شرکت کردند.
وی افزود: پیش از این طرح تنبلی چشم در پاییز انجام میشد که به دلیل شیوع کرونا اجرای این طرح از نیمه تیر آغاز شد.
وارثی تصریح کرد: جامعه هدف پارسال ۶۹ هزار کودک بود که ۴۰ هزار و ۲۱۵ کودک معادل ۶۸ درصد جامعه هدف در این طرح شرکت کردند.
وی افزود: تاکنون ۳ هزار و ۱۷۰ کودک دارای اختلالات بینایی و ۶۸۹ کودک دارای تنبلی چشم شناسایی شده اند.
وارثی گفت: هزینه اجرای طرح برای هر خانواده امسال ۵ هزار تومان است.
سه تا ۶ درصد کودکان ایران دچار تنبلی چشم هستند
عضو کمیسیون بهداشت و درمان و نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی گفت: سه تا ۶ درصد کودکان دچار تنبلی چشم هستند که این مورد در برخی از کشورها کمتر از یک درصد است.
فاطمه محمدبیگی در مراسم افتتاحیه برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم کودکان، افزود: برخی از کشورها فقط یک و نیم درصد درگیر تنبلی چشم هستند و برخی از کشورها نیز درصد پایینتری را به خود اختصاص دادهاند.
وی اضافه کرد: مجلس یازدهم هرآنچه در توان داشته باشد برای پیشگیری از تنبلی چشم انجام میدهد و البته لازم است برای استقبال والدین نیز اطلاعرسانی بیشتری صورت گیرد.
محمدبیگی با بیان اینکه ایران آینده میتواند در حوزه پیشگیری از تنبلی چشم پیشرو باشد، اظهار داشت: هم اکنون نظام سازمان یافته بهداشت ما در حوزه پیشگیری بسیار پیشرو است که در همین ایام کرونا به اثبات رسید.
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: اگر طرحی در این خصوص وجود داشته باشد میتوانیم آن را در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس عنوان کرده و اعتبارات بیشتری را برای آن لحاظ کنیم.
وی بیان داشت: باید والدین را از اهمیت موضوع پیشگیری از تنبلی چشم مطلع کرد تا والدین در این راه پیشقدم باشند و از همه مهمتر پروندههای تنبلی چشم در سه سطح دنبال شود.
محمدبیگی بر اهمیت سرمایهگذاری در حوزه پیشگیری از تنبلی چشم تاکید کرد و گفت: به قدری این موضوع مهم است که اگر رو به فراموشی سپرده شود در آینده هزینههای سنگینی برای نظام و انقلاب ایجاد میکند.
وی خاطرنشان کرد: کودکان امروز مدیران آینده جامعه هستند و لازم است سلامت و بهداشت آنها از سوی والدین مورد اهتمام قرار گیرد، چون در تنبلی چشم کودک به ظاهر سالم است، اما دچار انحراف بینایی بوده و اگر مورد توجه قرار نگیرد در بزرگسالی مشکلاتی را ایجاد میکند.
بیماری تنبلی چشم امکان دارد با تجویز عینک و برخی تمرینات درمان شود که اهمیت غربالگری در سنین کودکی را دوچندان میکند.