شورای تحقیقات کشاورزی مازندران
دریافت عوارض برای واردات محصولات کشاورزی
مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران از راه اندازی بورس برنج در پایانه صادرات برنج کشور (آمل) خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، سیداسماعیل یزدان پناه عصر امروز پنجشنبه ۱۲ تیر امسال، در شورای تحقیقات کشاورزی مازندران که در محل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در شهرستان آمل برگزار شد به فراهم شدن مقدمات راه اندازی بورس برنج وکالاهای کشاورزی در این مرکز با هدف سیاست گذاری درخرید وفروش و نیز هدفمندتر شدن بازار برنج و دیگرمحصولات کشاورزی در کشور اشاره کرد.
مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران افزود: راه اندازی بورس برنج مانند بورس زعفران و پسته به صورت الکترونیکی در بازارموازی و بازاربورس قابل معامله بوده و یک جهش، رونق وشفافیت را هم برای کشاورز تولید کننده و هم مصرف کنندگان ایجاد میکند.
یزدان پناه با بیان اینکه سالن معاملاتی بورس برنج هم اکنون در مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران ایجاد و زیرساختهای لازم برای راه اندازی بورس کالاهای کشاورزی به ویژه برنج نیز باید فراهم شود، گفت: یکی از برنامههای مهم برای کمک به بخش کشاورزی (شالیکاری منطقه)، ایجاد بورس کالای کشاورزی و برنج بوده که در برنامه توسعهای و فاز دوم این مرکز نیز دیده میشود.
مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران، عرضه برنج در بورس را فرصت مناسبی برای جایگزین کردن معاملات نوین به جای معامله سنتی دانست و تاکید کرد: با توجه به لزوم رعایت استانداردها در بورس و کشف قیمتها بر اساس کیفیت محصول، موجب تشویق کشاورز برای ارتقا کیفیت شده و این امر مانع از افت کاذب قیمتها در زمان پیک عرضه به ویژه بعد از برداشت محصول میشود. همچنین نگرانی را از بابت نوسانات قیمتی برطرف و در صورت بروز نوسان کاذب در بازار، عرضه و تقاضا به خودی خود بازار را متعادل میکند.
یزدان پناه با اشاره به اهمیت بخش بازرگانی در حوزه تولید، که میتواند موجب پایداری بخش تولید کشور شود افزود: در بخش کشاورزی فقط مراحل کاشت، داشت و برداشت مورد اهمیت واقع و به بخش صادرات کمتر توجه شده، بنابراین از دولت انتظار داریم واردات محصولات کشاورزی نیز مشمول دریافت عوارض گردیده و عوار دریافتی از آن در کارهای تحقیقاتی و پژوهشی کاربردی بخش کشاورزی هزینه شود.
عضو اتاق بازرگانی، صنایع و معادن وکشاورزی مازندران با انتقاد از واردات بی رویه برنج مورد نیاز کشور در سال گذشته تصریح کرد: درحالی که نیاز کشور به واردات برنج فقط ۴۰۰ هزارتن بود، بر اساس آمار، بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزارتن برنج در این مدت وارد کشور شده که خسارتهای وارده به تولید و آینده شالیکاری جبران ناپذیر است.
یزدان پناه با بیان اینکه نبود یک سیستم بازرگانی مناسب، مسیر را برای دلالها باز کرده و ادامه این وضعیت و نیز کاهش شدید قیمت برنج، شالیکاران را با چالش جدی مواجه میکند گفت: هزینههای کاشت، داشت و برداشت و نیز فروش برنج کارشناسی شده نبوده و با توجه به واردات هر ساله برنج در زمان برداشت موجب شده تا کشاورزان استانهای شمالی در سالهای اخیر زمینهای خود را به فروش برسانند.
عضو اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی مازندران افزود: با توجه به افزایش قیمت زمین، هجوم دلالها و واسطهها از استانهای اصفهان، خوزستان، کرمان و تهران برای خریدهای ارزان، شالیزارها به دلیل برخی تصمیمهای نادرست و غیرحمایتی به ساخت ویلا تغییرکاربری داده شده است.