در محل جامعه مدرسین حوزه علمیه قم؛
نشست قائم مقام سازمان صداوسیما با مجمع نمایندگان طلاب
حجت الاسلام و المسلمین موسوی مقدم قائم مقام سازمان صداوسیما عصر امروز در نشست با مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم به سوالات آنان پاسخ گفت.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز قم،
در ابتدای این نشست مراسم تحلیف هیئت رئیسه دائم مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم هم در دوره جدید برگزار شد که بر اساس آن حجت الاسلام حسینی نژاد به عنوان رئیس مجمع انتخاب شد.
در این مراسم همچنین ضمن پخش کلیپی از تسخیر لانه جاسوسی در خصوص ارتباط بنی صدر با سازمان سیا و مخالفت آقای موسوی خویینیها با افشای آن، بیانیه مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم در خصوص بیانات اخیر اقای موسوی خویینیها قرائت شد.
در این بیانیه، مجمع نمایندگان ضمن اعلام برائت از سخنان تفرقه افکنانه وی تصریح کرده است در آیندهای نزدیک جشن به زباله دان تاریخ رفتن این تفکر را خواهیم گرفت.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی نژاد رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه در ابتدای این همایش در سخنانی گفت: امروز حرفهایی از برخی افراد (مثل آقای خویینی ها) شنیده میشود که حرف دشمن است.
وی افزود: ما خبر داریم اتاق فکر شما در هفت سال گذشته، ماموریتهایی برای رئیس جمهور فعلی تعریف کردید که اگر میخواست کاری هم بکند انجام ندهد و وضع کشور را به اینجا برساند.
رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه گفت: ملت شما را شناختند و ولایت را رها نکردند و حالا، چون نا امید شده اید میخواهید به نظام ضربه بزنید.
مردم انتظار دارند شجاعت بیشتری از صدا و سیما ببینند
آقای حسینی نژاد، مهمترین عامل در این مسئله را حسادت عنوان کرد و گفت: چرا اینگونه نامه نگاریها را انجام میدهید هر چند اینها تکرار تاریخ است.
وی افزود: مجمع نمایندگان در سال۶۸ تشکیل شده و خود را وابسته به هیچ نهادی نمیداند و تنها دغدغه فرهنگ اسلام را دارد.
رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه افزود: یکی از سوالات ما آن است که با وجود فعالیت دها شبکه داخلی و استانی و هزینههای سنگین آنها، آیا ضرورت دارد برخی تبلیغات که در تراز نظام اسلامی نیست از صداوسیما پخش شود و به خاطر اینکه بودجه ما را دولت کم نکند از اهداف عقب نشینی کنیم؟
رئیس مجمع نمایندگان طلاب گفت: انتظار مردم آن است که شجاعت بیشتری در صدا و سیما ببینند.
آقای حسینی نژاد با اشاره به گسترش فضای مجازی هم گفت: مقام رهبری همواره تذکرات لازم را داده است، اما لازم است فعالیت سلبریتیها برای الگو شدن در جامعه گرفته شود و صداوسیما به آنها نپردازد.
رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه ادامه داد: در حالی که الگوهای ما افرادی، چون شهید قاسم سلیمانی هستند.
صداوسیما ابر رسانه ای با مکتب و فرهنگ رسانه ای خاص
قائم مقام صداوسیما هم در این مراسم در سخنانی گفت: امروز صداوسیما یک رسانه بزرگ و ابر رسانه است که یک مکتب و فرهنگ رسانهای است که ۱۶۵شبکه رادیویی و تلویزیونی با ۳۲زبان را دارا است.
وی تصریح کرد: البته هم اکنون در محاصره کامل رسانهای هم هستیم هم از نظر فنی و هم از لحاظ محتوایی.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی مقدم افزود: صداوسیما به تنهایی در مقابل همه رسانهها ایستاده و در حال جنگ رسانهای است.
وی خاطر نشان کرد: رسانههای بین المللی در ۱۰سال گذشته ۷۰برابر دوران جنگ سرد علیه نظام اسلامی کار کرده اند.
قائم مقام صداوسیما افزود: کار در این شرایط واقعا سخت است به گونهای که باید بتوانیم کشور را از بحرانهای ایجاد شده توسط دشمنان عبور دهیم.
وی گفت: مدیریت فرهنگی و هدایت افکار عمومی ریزه کاریهایی دارد با حساسیتهای امنیتی سیاسی مواجه است.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی مقدم افزود: امروز بزرگترین مشکل ما پس از ماهوارهها، در داخل کشور، فضای مجازی است که مدیریت درستی ندارد.
وی افزود: هر کاری در فضای مجازی امروز انجام میشود اتوبانی برای دشمنان است.
قائم مقام صداوسمیا گفت: فضای مجازی مانند موریانه به همه فرهنگ ما وارد شده و آنها را متزلزل میکند.
وی گفت: در زمینه صوت و تصویر فراگیر، چون درگاههای ورود اینترنت در اختیار ما نیست نمیتوانیم کار زیادی انجام دهیم.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی مقدم در عین حال به موفقیتهای سازمان صداوسیما اشار کرد و گفت ۸۰درصد کسب خبر مردم از صداوسیما است، ۹۰درصد مردم به رسانه ملی اعتماد دارند و ۸۰درصد از رسانه ملی رضایت دارند.
وی افزود: به دلیل اینکه در زمینه انتقال سیگنال در ماهواره ممکن است برای ما مشکلاتی درست کنند به دنبال انتقال زمینی سیگنال رفته ایم که در اقصی نقاط کشور اینکار انجام شده است.
قائم مقام صداوسیما تصریح کرد: امروز دیگر نیاز ۱۰۰درصد به ماهواره نداریم در خیلی جهات فنی پیشرفت کرده ایم.
وی افزود: با این وجود در زیر ساخت محتوایی و ساخت تئوری رسانهای مشکل داریم به گونهای که منابع تدریس ما غربی است.
لزوم ورود حوزه علمیه قم برای مدیریت هنر
حجت الاسلام والمسلمین موسوی مقدم گفت: حلیت موسیقی مشخص نشده است حدود و ثغور بین محرم و نامحرم و امثال آن مشخص نشده است.
وی افزود: به همین دلیل امروز در صداوسیما با اجتهاد معمولی کار میکنیم.
قائم مقام صداوسیما در پاسخ به سخنان آقای حسینی نژاد تکثر و تنوع شبکهها را ضروری دانست و گفت البته قبول دارم که باید به غنای آن افزوده شود.
وی افزود: در تبلیغات رسانهای هم اگر مبالغه نباشد تاثیر ندارد و رسانه خنثی میشود.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی مقدم همچنین استفاده از سلبریتیها را تاثیر گذار خواند و گفت: اصل استفاده از آنها درست است چرا که چهره سازی کار رسانه است و آنها در ایام مختلف میتوانند تاثیر گذار باشند.
وی تصریج کرد: ما نیاز به مدل رسانهای داریم و از حوزه هم میخواهیم مانند دانشگاه صداوسیما در زمینه مدیریت هنر فعالیت داشته باشد.
قائم مقام صداوسیما مشکل سواد رسانهای را در کشور مورد توجه قرار داد و گفت: شبکهها باید تفکیک شده باشند که هم اکنون این مسئله وجود دارد، اما مخاطب هم نباید همه شبکهها را ببینند.
وی خاطرنشان کرد: با این وجود ما از مرز اخلاق عبور نکرده ایم به گونهای که اخلاقیترین رسانه دنیا صداوسیما است.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی مقدم افزود: دین، اخلاق و امید و آگاهی جهت گیری رسانه ملی است.
وی گفت: چون ما شبکههای ۲۴ساعته داریم درصدی از اشکالات وجود دارد، اما بسیار پایین است و ابتذال به برنامههای ما غلبه ندارد.
قائم مقام صداوسیما تصریح کرد: البته ما با مصادیق حتما برخورد میکنیم.
صداوسیما از 110فیلم تولیدی وزارت ارشاد در سال نمی تواند 5فیلم را پخش کند
حجت الاسلام والمسلمین موسوی مقدم از سیاست دوگانه ارشاد و صداوسیما انتقاد کرد و گفت: در فرهنگ، سیاست باید واحد ولی در اجرا متنوع باشیم، اما الان سیاست فرهنگی وزارت ارشاد و صداوسیما متفاوت است به گونهای که از ۱۱۰فیلم تولیدی سالانه در ارشاد، ۵فیلم را نمیتوانیم پخش کنیم.
وی افزود: امروز از ۱۶۰۰سلبریتی مطرح کشور ۵۰نفر آنها مشکل دارند و بقیه مشکلی ندارند.
قائم مقام صداوسیما افزود: حلال و حرام بین مشخص است، اما مباهات به طور کامل مشخص نیست و باید تبیین شود.
وی افزود: امروز پس از ۱۰سال، در صداوسیما چادر بر مانتو غلبه کرده است.
آقای موسوی مقدم همچنین مطالبه گری صداوسیما را ضعیف دانست و گفت: ما باید پس از انتخاباتها سخنان کاندیداها را پیگیری کنیم، اما چون پیگیری این مسائل حمل به تضعیف میشود نمیتوانیم زیاد به آنها بپردازیم.
قائم مقام صداوسیما نیاز سالانه صداوسیما را هفت هزار میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: این در حالی است که تنها ۱۷۵۰میلیارد تومان آن را دولت میپردازد و ۱۷۵۰میلیارد هم از طریق آگهیها جذب میشود.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی مقدم تصریح کرد: برای حفظ هنجارها در تبلیغات به دولت گفته ایم شما پول تبلیغات را بدهید ما مجبور نباشیم خیلی از آگهیها را پخش کنیم، اما دولت قبول نکرده است.
وی تاکید کرد: در اوایل انقلاب، ۱/۸درصد از بودجه کشور به صداوسیما داده میشد، اما امروز چنین شرایطی وجود ندارد.