آخرين تحولات سياسي سودان
کودتای نافرجام در سودان
مقامات سودانی، تلاش برای کودتا را که عناصر واپسگرای وابسته به رژیم سابق، در آن دست داشتند، ناکام گذاشتند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، عضو شورای حاکمیتی سودان از کودتای نافرجام در این کشور خبر داد. صدیق تاور اعلام کرد: مقامات سودانی، تلاش برای کودتا را که عناصر واپسگرای وابسته به رژیم سابق، در آن دست داشتند، ناکام گذاشتند. صدیق در مصاحبه با یک رادیوی محلی افزود: این عناصر قصد داشتند با سوء استفاده از سالروز سی ام ژوئن، کودتا کنند. مقادیری سلاح از این عناصر کشف شد. شماری از شخصیتهای رژیم سابق هم بازداشت شدند.
ادامه تظاهرات در پایتخت ودیگر شهرهای سودان
به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی؛ خرطوم پایتخت سودان و دیگر شهرهای این کشور شاهد تظاهرات مردم معترض است. منابع پزشکی سودانی از کشته شدن یک شهروند این کشور بر اثر شلیک گلوله در تظاهرات اعتراض آمیز مردمی در شهر ام درمان خبر میدهند. شهروندان سودانی با برگزاری این تظاهراتها خواستار برآورده کردن کامل خواستههای مردم وتحقق عدالت و صلح در کشور شدند.
تظاهرات مردمی در شرایطی که تدابیر امنیتی بسیار شدیدی اتخاذ شده بود برگزار شد به طوری که نیروهای امنیتی همه مسیرهای منتهی به مکانهای دولتی و موسسات رسمی را در خرطوم بستند.
هاجر لطفی خبرنگار شبکه اسکای نیوز عربی در گزارشی درباره آخرین تحولات سودان و تحرکات مردمی که به سرنگونی نظام سابق منجر شد گفت: مردم سودان نمیخواهند نظام سابق بازگردد. ملت سودان نمیخواهند شخصیتهای نظام سابق و فسادهایی را که در این کشور ایجاد کرده بودند بار دیگر ببینند. اعتراضات مردم سودان از شهر عطبره بر اثر بحران نان و کمبودهایی که در مواد غذایی در این شهر ایجاد شده بود آغاز شد. این اعتراضات به مناطق دیگری گسترش یافت. دامنه شعارها و خواستههای مردمی نیز فراگیرتر و گستردهتر شد.
وزیر دفاع و رئیس شورای عالی امنیتی سودان زمانی که بیانیه مهم نیروهای مسلح سودان را قرائت میکرد گفت: نظام سابق ریشه کن شده است.
خبرنگار اسکای نیوز عربی ادامه داد: فشار مردم سودان باعث شد ارتش به تکاپو بیفتد و در یازدهم آوریل سال ۲۰۱۹ (۲۲ فرورودین ۱۳۹۸) اعلام شد که عمر البشیر رئیس جمهور سودان از ریاست جمهوری عزل شد.
این در حالی است که عمر البشیر سی سال در راس قدرت کشور سودان قرار داشت. در آن تاریخ همچنین خبر تشکیل شورای نظامی انتقالی اعلام شد. این تاریخ نقطه عطف سودان به شمار میرفت. شورای عالی نظامی طرح آغاز مرحله انتقالی را به مدت دو سال اعلام کرد که این مرحله نیز با برگزاری انتخابات و انتقال قدرت به غیرنظامیان به پایان بپذیرد. اما همه جریانها با این طرح موافق نبودند از این رو تظاهرات اعتراض آمیز ادامه یافت. پس از مذاکرات زیادی که بین شورای نظامی انتقالی با حزب آزادی و تغییر سودان به اجرا درآمد در نهایت کشور سودان توانست از بحران خارج شود. در هفدهم ژوئن سال ۲۰۱۹ (۲۷ خرداد ۱۳۹۸) توافقنامه تشکیل ساختارها و موسسات دولتی در مرحله انتقالی به امضا رسید. در هفدهم اوت سال ۲۰۱۹ (۲۶ مرداد ۱۳۹۸) نیز کشور سودان دوران دشواری را از تاریخ معاصر خود گذراند. شورای حاکمیت بر مرحله انتقالی که ۳۹ ماه ادامه داشت نظارت کرد. تا دوره اول ریاست جمهوری را یکی از اعضای این شورا که شخصیتی نظامی است به مدت ۲۱ ماه در دست بگیرد.
دوره دوم ریاست جمهوری را که ۱۸ ماه ادامه داشت یک عضو غیرنظامی این شورا باید در اختیار میگرفت. در بیست و یک ماه اوت ۲۰۱۹ (۳۰ مرداد ۱۳۹۸) عبدالله حمدوک به عنوان نخست وزیر سودان سوگند خورد.
وزیر خارجه سابق سودان بازداشت شد
پایگاه خبری اسپوتنیک عربی به نقل از برخی رسانههای سودانی از بازداشت ابراهیم غندور وزیر خارجه سابق این کشور خبر داد.
رسانههای سودان به نقل از برخی منابع آگاه گزارش دادند ابراهیم غندور وزیر خارجه سابق سودان و رئیس حزب منحل شده کنگره ملی این کشور دوشنبه شب به اتهام دست داشتن در برنامه ریزی برای عملیات خرابکارانه در سودان بازداشت شد.دولت انتقالی سودان پیشتر از بازداشت برخی مقامات احزاب منحل شده کنگره ملی و جنبش اسلامی این کشور خبر داده بود که در حال برنامه ریزی برای انجام دادن اقدامات خصمانه در سودان بودند.
در همین زمینه محمد ضیاء الدین از مقامات نیروهای «آزادی و تغییر» سودان اعلام کرد، برخی مقامات نظامی وابسته به نظام سابق سودان در صدد کودتای نظامی و برگزاری تظاهرات در کشور بودند که برخی از آنها بازداشت شده اند.این مقام سودانی گفت «منتظر اقدامات خرابکارانه برخی عناصر وابسته به نظام سابق بودیم و حتی وقوع حوادثی، چون ترور را با هدف ایجاد فتنه و آشوب در سودان بعید نمیدانیم و به همین علت با استقرار نیروهای امنیتی و نظامی، خود را برای سرکوب توطئه علیه انقلاب سودان آماده کرده ایم».دوره انتقالی ۳۹ ماهه در سودان از ۲۱ اگوست آغاز شده و قرار است با برگزاری انتخابات به پایان برسد.