آنسوی فتنه گری سفیر امریکا در بیروت
فتنه گری سفیر امریکا در بیروت علیه حزب الله امتداد یک الگوست که سوریه را با قانون سزار, یمن را با محاصره و گرسنگی دادن و عراق را با فتنه علیه حشدالشعبی هدف گرفته است.
دوروتی شیا سفیر امریکا در بیروت روز جمعه در مصاحبه با شبکه سعودی الحدث در سخنانی فتنه افکنانه حزب الله را مسئول وخامت اوضاع اقتصادی و معیشتی لبنان دانست.
سفیر امریکا در بیروت با بیان اینکه اوضاع معیشتی لبنان به دلیل عملکرد دولت های گذشته این کشور بوده ادعا کرد عناصر حزب الله در این دولت همانند دولتهای سابق سمتهای وزارتی دارند. برخی این وضع را دولت در داخل دولت می دانند که میلیاردها دلار به هدر رفته است. این مبالغ باید به خزانه کشور می رفت تا دولت بتواند خدمات اساسی برای ملت لبنان فراهم کند اما حزب الله جلوی برخی اصلاحات اقتصادی را که اقتصاد لبنان به شدت به آن نیاز دارد گرفته است.
اظهارات شیا با مواضع وشروط امریکا برای کمک اقتصادی به لبنان همسوست. مایک پمپئو وزیر امور خارجه امریکا چندی پیش گفت امریکا آماده کمک اقتصادی به لبنان است در صورتیکه دولت دست به اصلاحات بزند وحزب الله در آن جایی نداشته باشد.
پمپئو افزود لبنان طی چند هفته با بحران شدیدی روبرو خواهد شد و راه حل آن است که به حزب الله بگویند دیگر بس است. پیش از او هم دیوید شنکر معاون پمپئو همین ادعاها را علیه حزب الله مطرح کرده بود.
امریکا از اکتبر گذشته بانک های لبنانی را به بهانه ارتباط با حزب الله تحریم کرده و همین موضوع باعث شده است تا ارزش لیره لبنان حدود ۷۰ درصد سقوط کند واوضاع معیشتی مردم با دشواری روبرو شود.
در چنین شرایطی مقام های امریکایی با هجمه علیه حزب الله ودادن این وعده که در صورت خارج کردن حزب الله از دولت اوضاع اقتصادی آنها خوب خواهد شد در تلاشند وحدت این کشور را هدف قراردهند و شکست سیاسی ونظامی خود در مواجهه با حزب الله را با ایجاد درگیری داخلی لبنانی/ لبنانی به پیروزی تبدیل کنند.
تحرکات خلاف عرف دیپلماتیک سفیر امریکا در بیروت در حالی است که بر اساس کنوانسیون وین ماموریت سفرا در کشورهای دیگر حفظ منافع و تلاش برای گسترش روابط کشورشان در زمینههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، نظامی و غیره با کشور محل خدمت است.
در چنین شرایطی محمد مازح، قاضی لبنانی طی حکمی رسانه ها را از مصاحبه با سفیر امریکا در بیروت منع کرده و وزارت امور خارجه لبنان نیز او را برای ادای توضیحات احضار کرده است.
از مجموع شرایط به نظر می رسد مقام های امریکایی پس از شکست فاز سیاسی, نظامی اکنون وارد فاز فتنه افکنی در کشورهای عضو محور مقاومت شده اند و بر اساس یک الگوی واحد سعی دارند اهدافی را که بطور مستقیم نتوانسته اند به آن دست یابند از طریق هدف قراردادن وحدت ملی و به جان هم انداختن مردم وگروههای سیاسی به دست آورند.
این هدف در لبنان از طریق تحریم و رویاروکردن مردم با مقاومت, در سوریه از طریق اجرای قانون سزار و منفی کردن دیدگاه مردم به بشار اسد درانتخابات آتی, در یمن با محاصره اقتصادی و شوراندن مردم علیه انصارالله و در عراق علیه حشدالشعبی با در گیر کردن نیروهای تحت امر نخست وزیر با نیروهای مردمی است. نکته مهم اینکه در هر کدام یک از این کشورهای یادشده عده ای از مزدوران نیز با وعده های توخالی نقش پیاده نظام امریکا را بازی می کنند.
البته دخالت های سفیر امریکا علیه حزب الله حتی برنامه های دولت لبنان برای برون رفت از بحران اقتصادی را نیز هدف گرفته است بطوریکه پس از پیشنهاد سید حسن نصرالله به دولت حسن دیاب مبنی براینکه به جای غرب روابط خود را با شرق از جمله چین گسترش دهد, دوروتی شی از کمک احتمالی چین به لبنان به شدت ابراز نگرانی کرد و پیشاپیش از پکن خواست به آمریکا تضمینهایی بدهد.
به نظر می رسد راهبردی که مقام های امریکایی علیه محور مقاومت دنبال می کنند فقط به نفع رژیم صهیونیستی و اجرای طرح معامله قرن است. در این میان این راهبرد می تواند خطراتی نیز برای لبنان, عراق, سوریه ویمن در پی داشته باشد.
به عنوان مثال در حالیکه رژیم صهیونیستی هنوز بخش هایی از خاک لبنان را در اشغال دارد, موضوع آوارگان حل نشده, موضوع خطوط مرزی از جمله مرز دریایی حل نشده آن هم در حالیکه در آبهای ساحلی لبنان منابع عظیم نفت و گاز کشف شده است اینکه امریکا از خلع سلاح حزب الله سخن می گوید چه معنایی می تواند داشته باشد؟ آن هم در حالیکه سالانه بیش از سه و نیم میلیارد دلار فقط کمک های نظامی بلاعوض به این رژیم اهدا می کند.
در عراق, یمن وسوریه نیز که کاملا روشن است هدف قرار دادن حشدالشعبی, انصارالله یا نیروهای دولتی سوریه با کمک مزدوران داخلی و حمایت از نیروهای مرکز گریز یا گروههای تروریستی همه در مسیر تجزیه این کشورهاست.
----------------------------------------
رضا محمدمراد