تاثیر تمدن ایرانی بر نقاشان ارمنی
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از ایروان، در ارمنستان کم نیستند هنرمندانی که با سفر به ایران شیفته فرهنگ و تمدن کشورمان شده اند و پس از بازگشت به زادگاهشان این شیفتگی را با هنر خود به تصویر کشیده اند.
تادئوس در مسروپیان نقاش پیش کسوت ارمنی یکی از این افراد است.
وی گفت: تابستان سال گذشته به ایران سفر کردم و به حدی محو فرهنگ و تمدن این کشور و مردم هنردوست آن شدم که یک سال است موضوعات نقاشی هایم فقط مربوط به ایران است. حرم حضرت فاطمه معصومه (س)، آرامگاه حافظ، کویر ایران، تخت جمشید، شهر یزد، طبیعت ایران، کلیسای وانک اصفهان و کلیسای سنت استپانوس در جلفا از آثار این نقاش ارمنی است که با مداد رنگی، آبرنگ و یا رنگ روغن خلق شده اند.
فرهنگ و تمدن ایرانی نه تنها بر نقاشان معاصر بلکه بر نقاشان دورههای گذشته ارمنستان تاثیر گذاشته است. برخی از آثار مهم این نقاشان در موزه ملی ارمنستان در ایروان نگهداری میشوند. عبارتند از: شاهنامه فردوسی اثر سورنیانس، زن ایرانی، روستایی در ایران اثر ساریان و کوچهای در تبریز اثر کوجویان بخشی از دهها تابلوی نفیسی هستند که با موضوع ایران در این موزه نگهداری میشوند.
پاراوون میرزویان نقاش و منتقد هنری گفت: تقریبا تمامی نقاشان برجستهی ارمنی آثاری با موضوع ایران خلق کرده اند، امری که نشاندهنده عمق تاثیرگذار بودن فرهنگ و تمدن ایرانی است. فرهنگ و تمدن ایرانی بر جوانان هنرمند ارمنستانی نیز تاثیر گذاشته اشت. حضور مستمر جوانان نقاش ارمنی در مسجد کبود ایروان و خلق تصاویر و نقشهایی تازه از این بنای تاریخی با معماری ایرانی -اسلامی از این تاثیر حکایت میکند.
تادئوس در مسروپیان - نقاش ارمنی
پاراوون میرزویان - نقاش و کارشناس آثار هنری
ارمنستان : ژرژ ابراهیمی