حکم تاریخی دادگاه لبنان علیه آمریکا
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از بیروت، برای نخستین بار در تاریخ، دادگاه لبنان در برابر فتنه انگیریهای آمریکایی ایستاد.
«محمد مازح» قاضی پروندههای اضطراری دادگاه «صور» در جنوب لبنان با صدور حکمی «دوروتی شیا» سفیر آمریکا در بیروت را از هر گونه اظهار نظر رسانهای منع کرده و هر رسانه لبنانی یا خارجی را که در لبنان فعالیت میکند از هرگونه مصاحبه با خانم سفیر به مدت یک سال منع کرده است. بر اساس این حکم در صورت تخلف رسانهها در لبنان از حکم مزبور، مجازات یک سال توقیف فعالیت و پرداخت ۲۰۰ هزار دلار آمریکا جریمه نقدی در نظر گرفته شده است.
قاضی مازح گفت: این حکم هیچ پیش زمینه سیاسی ندارد، بلکه بنابر دادخواست خانمی بود که مصاحبه سفیر آمریکا را با شبکه الحدث سعودی دیده و پس از مشورت با وکیل، آن را برای لبنان تحریک آمیز و توهین به مردم دانسته بود.
دوروتی شیا سفیر آمریکا در لبنان، طی اظهاراتی مغرضانه ادعا کرده بود حزب الله دولتی کوچک در دل دولت لبنان درست کرده و میلیاردها دلار از خزانه دولت را برای خود برداشته است.«منال عبدالصمد» وزیر اطلاع رسانی لبنان ادعای سفیر آمریکا را در عذرخواهی دولت از حکم دادگاه را تکذیب کرد.
«غالب قندیل» عضو شورای ملی رسانههای لبنان در گفتگو با خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما تاکید کرد: دخالتهای آمریکا و اظهارات مسئولان آمریکایی خیلی واضح شده و صریح شده، بنابراین امروز نبرد در لبنان، نبرد اراده هاست، نبرد بین نیروهای متعهد به وطن خود، و جبهه استعمار و مزدوران آنها در داخل لبنان. عنوان این نبرد، هویت لبنان و استقلال و ثبات آن است.
گروهی از جوانان لبنانی به خیابان آمده و پرچم آمریکا و رژیم صهیونیستی را در واکنش به دسیسههای آنها در هدایت جنگ اقتصادی و رسانهای علیه مقاومت به آتش کشیدند.
فعالان فضای مجازی نیز پس از انتشار حکم دادگاه کشورشان موج تقدیر از قاضی شجاع را به راه انداخته و او را یک قهرمان ملی دانستند. نام محمد مازح طی چند ساعت ترند اول لبنان شد. «علی عزالدین» تحلیلگر سیاسی لبنانی نیز به خبرگزاری صدا وسیما گفت: پس از دعوت ژنرال میشل عون ریاست محترم جمهور، به آشتی ملی و کنار گذاشتن اختلافات برای ثبات، آرامش و نجات کشور، اظهارات مسئولان آمریکایی به ویژه سفیرشان در بیروت به دنبال فتنه انگیزی دوباره و نماد دخالت در لبنان تلقی میشود.
لبنانیها معتقدند پس از دخالتهای آشکار آمریکا در کشورشان، این گامی قانونی اول برای اخراج یانکیها و رهایی از شر آنهاست.
قاضی محمد مازح (قاضی پروندههای اضطراری دادگاه «صور» در جنوب لبنان)
علی عزالدین (تحلیلگر سیاسی)
غالب قندیل (عضو شورای ملی رسانههای لبنان)
لبنان: محمد حسین امیدی