مراسم تفاهمنامه وزارت راه با شورایعالی مناطق آزاد
غفلت از تبدیل کشور به هاب اول بار منطقه را جبران میکنیم
وزیر راه: در سالهای گذشته از ایجاد و توسعه لجستیک هوایی غفلت کردیم، اما امیدواریم منطقه آزاد تجاری شهر فرودگاهی امام خمینی به هاب هوایی منطقه و قطب اول جابجایی بار در منطقه تبدیل شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما،آقای محمد اسلامی امروز در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه همکاری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد با وزارت راه و شهرسازی و آغاز به کار رسمی منطقه آزاد تجاری و ویژه اقتصادی شهر فرودگاهی امام خمینی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه فرودگاه امام خمینی باید صنعت حمل و نقل را در خدمت پشتیبانی لجستیک قرار دهد و از آن حمایت کند، افزود: منطقه آزاد فرودگاه امام خمینی بستری برای تولیدات محصولات دانش بنیان خواهد بود.
وی اضافه کرد: تولید کالا در این منطقه آزاد در قالب تعرفه ترجیحی حمل کالا در اوراسیا میتواند از سوی شهر فرودگاهی امام خمینی پشتیبانی شود.
به گفته وزیر راه و شهرسازی، شهر فرودگاهی امام خمینی و مناطق ویژه و آزاد اقتصادی آن فرصت مناسبی را در اختیار صنایع دانش بنیان قرار میدهند تا به تولید محصولات فناورانه خود بپردازند و با تبدیل این منطقه به هاب صنایع دانش بنیان، این شرکتها سهم خود را از بازارهای منطقه و جهانی افزایش خواهند داد.
اسلامی افزود: چندین سال بود که منطقه آزاد و همچنین منطقه ویژه اقتصادی شهر فرودگاهی امام خمینی صرفاً در مصوبات باقی مانده بود و اجرایی نمیشد، اما از سال گذشته، کد گمرکی به این منطقه تعلق گرفت و گمرک در آن مستقر شد و در چند ماه اخیر تمرین شد تا این منطقه به هاب کارگو هوایی (حمل بار) تبدیل شود و این اتفاقات ما را به سمت آغاز رسمی فعالیت منطقه آزاد و منطقه ویژه اقتصادی شهر فرودگاهی امام خمینی رساند.
وی با اشاره به حضور و سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور در منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی تصریح کرد: این شهر فرودگاهی میتواند با ادامه سرمایه گذاریها به مرکز جامع تولیدی- خدماتی در کنار پایتخت تبدیل شود و در نتیجه سهم بیشتری از بازارهای جهانی را کسب کند.
اسلامی با اشاره به فعال شدن بخش لجستیک و همچنین کارگو هوایی در فرودگاه امام خمینی، گفت: در سالهای گذشته از صنعت لجستیک هوایی غفلت کردیم و باید طی این سالها به هاب هوایی در منطقه تبدیل میشدیم. اما میتوانیم طی سالهای پیش رو شاهد شکل گیری ظرفیت شکل گیری دانش بنیان و اخذ سهمی از بازارهای جهانی با تکمیل سرمایه گذاری در منطقه آزاد فرودگاه امام خمینی باشیم.
همه معاملات املاک باید ثبت رسمی شود
وزیر راه و شهرسازی گفت: از امروز همه معاملات مسکن باید در سامانه املاک و مستغلات ثبت شود و کد رهگیری دریافت کنند و برای مواردی که خارج از بنگاه ثبت میشود نیز یک تبصره در نظر گرفته شده تا آنها نیز کد رهگیری دریافت کنند.
آقای محمد اسلامی در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با وزارت راه و شهرسازی در جمع خبرنگاران، با اشاره به ابلاغ شرایط اجاره بهای مسکن افزود: ستاد ملی مبارزه با کرونا در اردیبهشت گذشته مصوبهای داشت که بر اساس آن، به دلیل شیوع ویروس کرونا، اجارههای سال گذشته به مدت دو ماه با شرایط قبلی تمدید شود و امروز این ستاد، مصوبه دیگری ابلاغ کرد که بر اساس آن، قراردادها تا سه ماه بعد از پایان شرایط کرونا که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آن را اعلام خواهد کرد، تمدید خواهد شد.
وی اضافه کرد: بر این اساس، در شهر تهران حداکثر افزایش اجاره بها ۲۵ درصد، در کلانشهرها ۲۰ درصد و در سایر شهرها ۱۵ درصد خواهد بود.
اسلامی با اشاره به اینکه در این مصوبه چند تبصره وجود دارد، گفت: نخستین تبصره این است که چنانچه مستاجری تکالیف خودش را انجام ندهد و دادگاه حکمی را صادر کرده باشد، مستاجر موظف است ظرف ۲ ماه واحد را تخلیه کند. علاوه بر این چنانچه مالکی به شکل رسمی ملکش را در این مدت فروخته باشد، مستاجر موظف است ظرف دو ماه بعد از اعلام رسمی مالک، نسبت به تخلیه ملک اقدام کند.
اسلامی افزود: تبصره سوم این است که همه معاملات باید در سامانه املاک و مستغلات ثبت شود و کد رهگیری دریافت کند. یک تبصره هم برای مواردی که خارج از بنگاه و در دفاتر اسناد رسمی ثبت میشود در نظر گرفته شده تا آنها نیز کد رهگیری دریافت کنند بنابراین از امروز همه معاملات املاک و مستغلات باید ثبت رسمی شوند و کد رهگیری دریافت کنند.
وی درباره بسته حمایتی دولت نیز گفت: این بسته حمایتی در مراحل بعدی در ستاد ملی مبارزه با کرونا تصویب خواهد شد. این شامل بسته رونق تولید و عرضه مسکن است که حمایت و پشتیبانی از مستاجران نیز در آن گنجانده شده است.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا برای همه لازم الاجراست، اکنون شرایط خاصی در کشور حکم فرماست و متاسفانه قیمتهایی که اکنون در حوزه مسکن و اجاره مطرح و در برخی سایتها نیز درج شده، التهاب آفرین بوده است که مقرر شد قوه قضائیه با آن برخورد لازم را داشته باشد و تنظیم گری مقرراتی برای این است که به جامعه آرامش بدهد تا مالک و مستاجر بتوانند در یک شرایط آرامش باهم به تفاهم برسند. همچنین اگر مالک بخواهد از یک سقف مجاز تصویب شده، اجاره بیشتری بگیرد و اختلاف آنها به دادگاه ارجاع شود، دادگاه حکم تخلیه صادر نمیکند.
وزیر راه و شهرسازی همچنین در خصوص حمایت دولت از ساخت خانههای ۲۵ متری که در چند روز اخیر در برخی رسانهها مطرح شد نیز گفت: در وزارت راه و شهرسازی چنین طرحی وجود ندارد و طبق الگوی جامع مسکن، کمترین متراژ منزل مسکونی ۷۵ متر است و اصلا این مورد را تایید نمیکنم.
وی همچنین در خصوص خبر اجاره پشت بامها به کارگران در برخی نقاط غربی تهران گفت: بعید میدانم چنین چیزی وجود داشته باشد و از این دست اخبار ضد انقلابی در فضای مجازی زیاد است و مردم نباید به این موارد اعتنا کنند و به اصالت منبع خبر توجه کنند، همچنین در چند روز اخیر از قول من گفته شده که دو خانوار در یک مسکن زندگی کنند که اسکان دو خانوار در یک مسکن نیز به هیچ عنوان صحت ندارد.
دعوت از سرمایه گذاران در صنایع دانش بنیان و حمل و نقل
وزیر راه:سرمایه گذاران ایرانی مقیم خارج کشور با توجه به مزیتهای مناطق آزاد ، شهر فرودگاهی امام خمینی و صنایع دانش بنیان در آن سرمایه گذاری کنند.
آقای محمد اسلامی در مراسم امضای تفاهمنامه وزارت راه و شهرسازی با دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور که پیش از ظهر امروز در وزارت راه برگزار شد،از سرمایه گذاران ایرانی مقیم خارج کشور دعوت کرد: با توجه به مزیت های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی شهر فرودگاهی امام خمینی و اهمیت آن در حمل و نقل بار در منطقه و همچنین صنایع دانش بنیان، در آن سرمایه گذاری کنند.
وزیر ره و شهرسازی افزود:ایجاد منطقه آزاد تجاری در نزدیکی پایتخت را فرصتی تاریخی و مهم برای سرمایه گذاران و فعالان صنعت حمل و نقل دانست و افزود: با این اقدام، افزایش قدرت لجستیکی کشور که پیشران موثر اقتصاد و دارای نقش کلیدی در رونق اقتصادی کشور است، بستر مناسبی برای توسعه اقتصادی در کشور شکل گرفت.
وی اضافه کرد: این اقدام، میتواند بستری برای توسعه تولیدات دانش بنیان در کشور با توجه به ظرفیتهای بالا و مطلوب مناطق آزاد برای تولید کنندگان و شرکتهای دانش بنیان باشد چراکه تعرفههای ترجیحی مناسب و سایر ظرفیتهای قانونی مناطق آزاد تجاری میتواند مطلوبیت تولید را در چنین مناطقی افزایش دهد.
اسلامی با اشاره به اینکه امروز همزمان با دهه کرامت، سنگ بنای یک اقدام موثر و کارساز برای رونق اقتصادی کشور آغاز شد، گفت: منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) از این جهت حایز اهمیت است که در جوار پایتخت قرار دارد و میتواند تجلی همه محورهایی باشد که تا امروز از آن به عنوان آرمان یاد کردهایم.
وی افزود: منطقه آزاد تجاری شهر فرودگاهی میتواند در جهت توالی توسعه لجستیک و تجارت به عنوان دو عامل موثر برای رونق اقتصادی در نظر گرفته شود.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مصوبه ایجاد منطقه آزاد تجاری در شهر فرودگاهی امام خمینی سالها بود که به تصویب رسیده بود، گفت: از سال گذشته تاکنون اقدامهای موثری برای رونق این بخش انجام شد و امروز از همه هموطنان که در خارج از کشور و کشورهای همسایه سرمایه گذاری کردهاند دعوت میکنیم تا به منظور سرمایه گذاری در حوزه لجستیک و تولیدات دانش بنیان، در این منطقه سرمایه گذاری کنند تا شاهد یک مجموعه لجستیکی و تجاری یکپارچه در کشور باشیم.
وی افزود: سرمایه گذاران داخلی و خارجی میتوانند از همه تسهیلات تصریح شده در قانون ایجاد مناطق آزاد از جمله واگذاری زمین طبق طرح جامع مصوب منطقه آزاد تجاری شهر فرودگاهی امام خمینی بهرهمند شوند.
گفتنی است؛ منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی به مساحت ۱۵۰۰ هکتار به موجب ماده ۱۶۶ برنامه پنجم توسعه و در جهت اهداف کلان اقتصاد کشور و تبدیل شدن شهر فرودگاهی به قطب اولٍ بار و قطب دوم مسافری منطقه و با تاکید بر بنیان گذاری و توسعه فعالیتهای اقتصادی، تولیدی، صنعتی و افزایش جذابیتهای سرمایه گذاری به عنوان یک طرح بزرگ ملی در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته است.
جذب و حمایت از سرمایه گذاری خارجی و داخلی، توسعه تجارت، انتقال فناوری روز جهانی، ایجاد اشتغال مولد و توسعه پایدار شهر فرودگاهی، از اهداف منطقه ازاد تجاری شهر فرودگاهی است.
فاز پیشران منطقه آزاد تجاری شهر فرودگاهی امام خمینی با مساحت ۲۴۰ هکتار که با نام پارک کسب و کار شرقی نیز شناخته میشود، در محدوده جنوب شرقی شهر فرودگاهی واقع شده است. این محدوده با توجه به توپوگرافی مناسب، نزدیکی به زیرساختهای موجود و دسترسی به دفاتر موجود شهر فرودگاهی، جهت شروع توسعه منطقه آزاد انتخاب شده است.
پروازهای خارجی فرودگاه امام تا یک ماه آینده رونق مییابد
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی گفت: از ابتدای شیوع بیماری کرونا، پروازهای خارجی این فرودگاه حدود ۹۲ درصد کاهش یافت و تعداد مسافران سفرهای خارجی نیز در این مدت بیش از این میزان کاهش داشت.
آقای محمدمهدی کربلایی امروز در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری وزارت راه و شهرسازی با دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی، درباره ایجاد منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی افزود: ظرفیت قانونی منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی و منطقه ویژه اقتصادی آن، سالها قبل ایجاد شد و در سال ۹۷ نیز این منطقه آزاد افتتاح شد، اما به دلیل اینکه این منطقه آزاد، در حوزه کاری وزارت راه و شهرسازی قرار داشت و جدا از دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد فعالیت میکرد، بخشی از فعالیت آن در فرایندها دچار مشکل بود و به همین دلیل با هماهنگی وزیر راه و شهرسازی و دبیر شورایعالی مناطق آزاد، امروز تفاهمنامهای تنظیم و تبادل شد تا این فرایند را تسهیل کند.
کربلایی گفت: طی این فرایند قرار شد منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی به عنوان هشتمین منطقه آزاد کشور مطرح باشد و بخشی از واردات کالاهای مورد نیاز کشور از این طریق وارد شود، با توجه به اینکه گمرک منطقه آزاد را از قبل راهاندازی کردهایم، در واقع شروع و محرکی برای تبدیل شدن منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام به یک منطقه آزاد واقعی در پهنههای تعریفشده با حضور سرمایه گذاران خواهد بود.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی با بیان اینکه همه مقررات مناطق آزاد در منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی نیز لحاظ میشود، اضافه کرد: ۱۵۰۰ هکتار منطقه آزاد و ۲۵۰۰ هکتار منطقه ویژه اقتصادی وسعت دارد و زیرساختها برای حضور سرمایه گذاران و کسب و کارهای مختلف در این فضا ایجاد میشود.
وی گفت: ایجاد مناطق آزاد، راه اندازی گمرک و ایجاد کارخانهها و مراکز صنعتی دانشبنیان، از مزیتهای این حوزه در بخش جهش تولید است.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی افزود: اشتغال زایی یکی از مزایای منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی است، زیرا در نزدیکی پایتخت کشور این ظرفیت ایجاد شده است و با توجه به مشوقهای قانونی که در منطقه آزاد ایجاد شده است، تولید میتواند با هزینههای کمتری انجام شود و سپس صادرات از آنجا با توجه به کاهش هزینههای تولید به صورت رقابت پذیر رخ میدهد، بنابراین در منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی پهنههای خدماتی و تولیدی، کشاورزی، بهداشتی و ... ایجاد میشود و ظرفیت خوبی در حوزه اشتغال زایی دارد.
کربلایی درباره آخرین وضعیت پروازهای بینالمللی در فرودگاه امام نیز گفت: در دوران شیوع ویروس کرونا و رکود پروازهای بینالمللی در چند ماه گذشته از فرصت استفاده کردیم تا فرایندها را اصلاح کنیم و مشکلاتی که در فرودگاه وجود داشت که موجب کاهش خدمات میشد، به تدریج رفع شد و این تهدید، به فرصت تبدیل شد.
وی افزود: حدود ۹۲ درصد پروازهای بینالمللی به دلیل شیوع ویروس کرونا کاهش داشت و تعداد مسافر هم همین حدود و حتی بیشتر کاهش یافت، اما امیدواریم با مذاکراتی که با خطوط هوایی بینالمللی مختلف انجام شده است، از اواخر ماه اوت، پروازها راهاندازی شود.
وی اضافه کرد: فقط مدتی زمان میبرد تا پروازهای خارجی به حالت عادی و اوج خود برسد، اما امیدواریم حداکثر تا یک ماه آینده شرایط پروازهای خارجی بهتر شود.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی گفت: با کشورهای مختلف در حوزه برقراری مجدد پروازهای خارجی مذاکره شده است که در این باره میتوان به ترکیه و برخی خطوط هواپیمایی خارجی اشاره کرد که البته ترکیه منتظر مجوز سازمان هواپیمایی کشوری برای برقراری پروازهاست.
منطقه آزاد فرودگاه امام، میتواند مهمترین منطقه آزاد کشور باشد
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور گفت: منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی میتواند با توجه به برخورداری از امکانات حمل و نقلی و نزدیکی به پایتخت، مهمترین منطقه آزاد تجاری کشور باشد.
آقای مرتضی بانک در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه همکاری این دبیرخانه با وزارت راه و شهرسازی که پیش از ظهر امروز در این وزارتخانه برگزار شد افزود: ۱۰ سال قبل بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه این منطقه آزاد ایجاد شد، اما امروز با همکاری و فعالیتهای مجموعه شهر فرودگاهی امام خمینی شرایط برای بهره برداری از ظرفیت این منطقه فراهم شده است.
مشاور رئیس جمهور اضافه کرد: هم اکنون گمرک در منطقه مستقر شده و فنس کشیهای منطقه انجام و چارچوب و نوع فعالیت این منطقه آزاد نیز مشخص شده است و با توجه به اینکه، این منطقه آزاد بر اساس قانون برنامه پنجم ایجاد شده بود، برای برخورداری فعالان آن از امکانات و تسهیلات تصریح شده در قانون ایجاد مناطق آزاد، باید یک تفاهمنامه همکاری بین دبیرخانه مناطق آزاد و وزارت راه و شهرسازی منعقد میشد.
وی گفت: منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی بدلیل برخورداری از ظرفیتهای عظیم فرودگاهی، راه آهن و جادهای و همچنین نزدیکی به تهران، میتواند به مهمترین منطقه آزاد کشور تبدیل شود.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری کشور همچنین از تولید کنندگان و فعالان صنعت حمل و نقل و لجستیک خواست با توجه به تسهیلات مناسب این منطقه از جمله معافیتهای مالیاتی و گمرکی فعالیتهای اقتصادی خود را در این منطقه متمرکز کنند و از ظرفیتها و امکانات منطقه آزاد استفاده کنند.
هشتمین منطقه آزاد عملیاتی شد
هشتمین منطقه آزاد تجاری کشور با امضای تفاهمنامه همکاری بین دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری با وزارت راه، در منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی، عملیاتی شد.
بر اساس این تفاهمنامه که به امضای آقایان محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی و مرتضی بانک دبیر شورایعالی مناطق ازاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی رسید، دو دستگاه متعهد شدند از همه ظرفیت منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی که در فضایی به مساحت ۱۵۰۰ هکتار و بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی ایجاد شده است در جهت تبدیل این منطقه به قطب اول حمل و نقل بار منطقه استفاده کنند.
جذب و حمایت از سرمایه گذاری خارجی و داخلی و بخصوص سرمایههای ایرانیان خارج از کشور، توسعه تجارت، انتقال فناوری روز جهانی و بخصوص توسعه شرکتهای دانش بنیان، ایجاد اشتغال مولد و توسعه پایدار در منطقه با تاکید بر توسعه ترانزیت بارو کالا در منطقه از مفاد این تفاهمنامه دوجانبه است.
فاز پیشران منطقه آزاد تجاری شهر فرودگاهی امام خمینی با مساحت ۲۴۰ هکتار در محدوده جنوب شرقی شهر فرودگاهی امام برای توسعه این منطقه در نظر گرفته شده است و ۸۷ هکتار از فضای منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی به بخش لجستیک و تولید شامل انبارداری، پخش، بسته بندی، مونتاژ، تولید در رده صنایع سبک با رازش افزوده بالا و با رویکرد صادارتی و دانش محور تخصیص یافته است.
پهنههای اداری تجاری به وسعت ۴۰ هکتار، پهنه صنایع خلاق فرهنگی هنری به وسعت ۷ هکتار و پهنه فناوریهای برتر شامل فناوریهای زیستی، پلیمری، برق و الکترونیک، اطلاعات و ارتباطات، ماشین آلات پیشرفته، داروهای پیشرفته و تجهیزات پزشکی در مساحتی به وسعت ۲۸ هکتار از دیگر بخشهای منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی است.
استفاده حداکثری از ظرفیتهای موجود شهر فرودگاهی و برخورداری از تمام اختیارات قانونی مناطق آزاد در اعطای مزایا و مشوقهای اقتصادی به سرمایه گذاران و فعالان تجاری و اقتصادی کشور از جمله دلایل ایجاد منطقه آزاد تجاری در شهر فرودگاهیا مام خمینی عنوان شده است.
بهره مندی از پنجره واحد خدمات توسعه کسب و کار، اولین منطقه آزاد مبتنی بر اقتصاد حمل و نقل هوایی در مجاورت شهر تهران، دسترسی به اراضی وسیع و بدون معارض با برخورداری از تاسیسات زیربنایی، مجاورت با مرکز بازار ایران، اتصال به شبکه جامع حمل و نقل ترکیبی شامل هوایی، ریلی و جاده ای، اتصال به کریدور بین المللی شمال - جنوب و شرق - غرب، اتصال به بنادر جنوبی و شمالی کشور، اتصال به شبکه قطار شهری تهران و در آینده اتصال به قطار سریع السیر تهران - قم - اصفهان از جاذبههای سرمایه گذاری در منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی است.
هشتمین منطقه آزاد، در شهر فرودگاهی امام خمینی هشتمین منطقه آزاد، در شهر فرودگاهی امام خمینی هشتمین منطقه آزاد، در شهر فرودگاهی امام خمینی هشتمین منطقه آزاد، در شهر فرودگاهی امام خمینی هشتمین منطقه آزاد، در شهر فرودگاهی امام خمینی هشتمین منطقه آزاد، در شهر فرودگاهی امام خمینی هشتمین منطقه آزاد، در شهر فرودگاهی امام خمینی هشتمین منطقه آزاد، در شهر فرودگاهی امام خمینی هشتمین منطقه آزاد، در شهر فرودگاهی امام خمینی هشتمین منطقه آزاد، در شهر فرودگاهی امام خمینی هشتمین منطقه آزاد، در شهر فرودگاهی امام خمینی