به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محمدرضا بختیاری در نشست خبری امروز افزود: شیوع ویروس کرونا از یکسو و افزایش دما در روزهای اخیر از سوی دیگر، موجب شده که مصرف آب در تهران با افزایش ۲۵ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به سه میلیون و ۷۰۰ هزار متر مکعب در روز برسد و با توجه به ادامه روند افزایش دما پیش بینی میشود این میزان مصرف در روزهای پیش رو به ۴ میلیون متر مکعب در روز برسد که مصرفی بی سابقه است.
وی اضافه کرد: این میزان مصرف در تهران به این معنی است که روزانه ۱/۳ برابر آب دریاچه چیتگر در پایتخت آب مصرف میشود.
بختیاری گفت: امسال وضعیت بارندگی مناسب بود و در تهران با ۴۵۲ میلیمتر بارندگی افزایش ۱۷ درصدی نسبت به سال قبل تجربه شد، اما با افزایش بی سابقه مصرف آب سدهای پنج گانه استان تهران نسبت به سال قبل کاهش ۸۵ میلیون متر مکعبی را تجربه کرده است.
بختیاری افزود: در همین راستا از مردم تهران میخواهیم که در مصرف آب صرفه جویی کنند و در این روزها که گرما و کرونا دست به دست هم داده اند تا مصرف آب افزایش یابد صرفه جویی را فراموش نکنند البته این به این معنا نیست که مصرف نداشته باشیم بلکه از مردم میخواهیم که به اندازه مصرف کنند.
مدیر عامل آب و فاضلاب تهران اضافه کرد: آب تهران بالاترین کیفیت را دارد و بالاترین میزان کلر برای تصفیه را به تهران تزریق میشود و این به این دلیل است که سلامت مردم در اولویت قرار دارد.
بختیاریان گفت: در استان تهران نه تنها ویروس کرونا در آب شرب وجود ندارد که حتی بر اساس آخرین آزمایشهای انجام شده در فاضلاب خام استان تهران هم اثری از ویروس کرونا نیست.
وی افزود: علیرغم این حجم از مصرف آب تاکنون قطعی آب بواسطه نبود آب در تهران نداشتیم و برخی قطعیها هم به دلیل اتفاقاتی بوده که در شبکه آبرسانی رخ داده است.
بختیاری اضافه کرد: با ادغام شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی که اخیرا صورت گرفته است این امکان فراهم شده که امکانات بخش شهری در اختیار روستاها قرار گیرد و بر کیفیت آب مصرفی روستاها نیز افزوده شود و مشکل کم آبی که در برخی روستاها وجود دارد برطرف شود.
مدیر عامل آب و فاضلاب تهران با اشاره به اجرای طرح فاضلاب تهران گفت: ۷۸ درصد طرح فاضلاب تهران اجرایی شده و با حل شدن مشکل انطباق تصفیه خانهها و برخی نقاط اتصال این طرح بزودی تکمیل میشود و بر اساس تفاهم نامه امضا شده با شهرداری تهران، مقرر شد تا ۲۵ سال از آب فاضلابی تهران در اختیار شهرداری قرار گیرد و در ازای آن شهرداری نیز بحث زمین مورد نیاز و همچنین حفاری فاضلاب تهران را عهده دار شود.
آب اداراتی که میزان مصرف را رعایت نکنند قطع میشود
مدیر عامل آب و فاضلاب تهران گفت: ادارات و سازمانها بیش از حد معمول، مصرف آب دارند و به این سازمانها و ادارات نامههای مربوط به رعایت مصرف ارسال شده که در صورت ادامه این روند، آب این ادارات قطع میشود.
آقای محمدرضا بختیاری در نشست خبری امروز اظهار داشت: در برخی مناطق غرب استان تهران با توجه به ساخت و سازهایی که انجام شده میزان آب مورد نیاز بسیار بالا رفته و به همین دلیل منابع با رشد سریع جمعیت همخوانی ندارد و در همین راستا چارهای نیست جز این که برای تأمین آب شرب از منابع آب زیرزمینی استفاده کنیم چرا که در این مناطق شبکه آبرسانی به اندازه آب مصرفی مورد نیاز رشد نکرده است.
وی خاطر نشان کرد: در حریم چاههای کشاورزی به هیچ وجه برای استفاده از آب منابع زیرزمینی چاه حفر نمیشود اگر هم چاهی حفر شود خسارت کشاورز را پرداخت میکنیم.
مدیر عامل آب و فاضلاب تهران گفت: بحث بارگذاری جمعیت در مناطق مختلف کشور موضوعی است که در سطح کلان به آن پرداخته میشود و چارهای نداریم جز این که در مناطقی که جمعیت مستقر شده آب مورد نیاز را تأمین کنیم.
آقای بختیاری با اشاره به مشکل شرق استان تهران در خصوص تأمین آب افزود: در این منطقه به دلیل کوهستانی بودن آبرفتی وجود ندارد و همین موضوع آبرسانی به منطقه را بسیار سخت میکند و با بارگذاری جمعیت در این مناطق باید از ظرفیت دیگر بخشها استفاده شود.
وی گفت: به عنوان مثال در حال حاضر پردیس، رودهن و بومهن ۴۰ میلیون متر مکعب در سال مصرف آب دارند این در حالی است که تنها ۱۰ میلیون متر مکعب از این آب مربوط به ظرفیت منطقه است و ۳۰ میلیون متر مکعب باقی مانده از سد لتیان تأمین میشود.
مدیر عامل آب و فاضلاب تهران افزود: حسن آباد فشافویه نیز از مناطق جنوبی است که منابع آب زیرزمینی شان فقیر است و در عین حال با انتقال زندانها به این مناطق افزایش جمعیت تجربه شده و نیاز به استفاده از منابع آب زیرزمینی افزایش یافته است.
آقای بختیاری گفت: در همین راستا برای تأمین آب از سد ماملو استفاده میکنیم، ولی تا یک سال آتی بنا داریم که این منطقه به منابع آب تهران وصل شود و مشکل کم آبی آن برطرف شود.
وی افزود: در چند ماهه اخیر به دلیل مشکلات موجود مطالبات شرکت آب و فاضلاب افزایش یافته و بیش از ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومان بابت مصارف خانگی و غیر خانگی طلب داریم، ولی در این خصوص با مردم همراهی میکنیم ضمن این که دو برابر این مبلغ هم به پیمانکاران بدهکاریم.
مدیر عامل آب و فاضلاب تهران گفت: کشور ما به لحاظ منابع آب فقیر است، ۹۰ درصد کشور در منطقه خشک، فراخشک و نیمه خشک واقع شده، ۳ درصد در منطقه مرطوب و ۷ درصد در منطقه نیمه مرطوب است در حالی که کانادا ۷۰ درصد آب شیرین در دنیا را به خود اختصاص داده، اما قیمت آب در کشور ما یک دهم کانادا است.
آقای بختیاری خاطر نشان کرد: قیمت تمام شده هر متر مکعب آب ۲ هزار و ۵۰۰ تومان است در حالی که قیمت عرضه آب در تهران حدود ۷۰۰ تومان است و این یعنی یک چهارم قیمت واقعی.
وی ادامه داد: بنابر این از مردم توقع داریم در مصرف آب صرفه جویی کنند و قدر آن را بیشتر بدانند.
مدیر عامل آب و فاضلاب تهران گفت: ۹۰ میلیارد تومان برای افزایش ظرفیت آب تصفیه شده تهران به آب منطقهای پرداخت شده و پروژه تصفیه خانه ششم که بیش از ۶ سال راکد بوده به زودی وارد مدار میشود و این تصفیه خانه امسال برای تأمین آب مصرفی تهران بسیار یاری رسان خواهد بود.
آقای بختیاری افزود: همچنین ۳۰ مخزن اضطراری تا دو ماه آینده به بهره برداری میرسد و کار عملیات اجرایی ۷۰ مخزن هم تا پایان سال آغاز میشود.
وی با اشاره به این که در تهران پرمصرفها ۳۰ درصد مجموع مصرف کنندگان را تشکیل میدهند و ۴۷ درصد آب خانگی را مصرف میکنند، گفت: این بدان معناست که پرمصرفها باید در مصرف شان تجدید نظر جدی داشته باشند.
مدیر عامل آب و فاضلاب تهران خاطر نشان کرد: در تهران قطعی آب نداشتیم و کاهش فشار نسبت به سال گذشته کمتر بوده فقط در برخی مناطق که مصرف بسیار بالا میرود در برخی ساعات کاهش فشار را اعمال میکنیم که البته این موضوع نیز گذرا است.
آقای بختیاری با اشاره بهره برداری از فاضلاب فیروز بهرام گفت: این فاضلاب برای بیش از ۲ میلیون نفر کاربرد دارد و با افتتاح آن که بزودی انجام میشود بخش مهمی از مشکل فاضلاب تهران حل میشود.