پخش زنده
امروز: -
استاد دانشگاه جورجیا مرگ 500 نوزاد سیاه پوست در آلاباما امریکا را نمونه ای از اعمال نژاد پرستی ساختاری در این کشور دانست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، خانم لاکیتا بیلی در وبینار حقوق بشر آمریکایی گفت: نژاد پرستی در آمریکا تازگی ندارد بلکه ریشه های تاریخی دارد که در سیاست های و رویه های جاری در این کشور به مفهوم برتری سفید پوستان است.
وی افزود: نژاد پرستی در قوانین سیاست های نظام درمان، نظام آموزشی، مسکن و همه عرصه های اجتماعی، سیاسی و حقوقی آمریکا دیده می شود.
خانم بیلی افزود: نژاد پرستی فردی بار دیگر در دوره ترامپ قوی تر از گذشته ظاهر شد و نژاد پرستی ساختاری نیز خود را نشان داد.
این استاد دانشگاه جورجیا گفت: پس از به قدرت رسیدن اوباما ادعا می شد که آمریکا وارد دوره پسا نژادی شده است اما بعد از وقایع اخیر دیدیم که این ادعا درست نبود.
وی افزود: نژاد پرستی در سیاست ها، خط و مش ها و همه نظامات جامعه امریکا ساختارمند شده است و زندان های آمریکا نیز تعداد سیاه پوستان زندانی بسیار بیشتر از سفید پوستان است.
خانم بیلی خشونت پلیس آمریکا علیه سیاهان را از مصادیق جدی نقض حقوق بشر دانست و گفت: بسیاری از سیاه پوستان آمریکا از پلیس می ترسند و امنیت شخصی ندارند پلیس به سیاهان نگاه منفی دارد و صرفا با استناد به رنگ پوستشان ادعا می کند که آنان امکان جنایتکاری دارند.
این استاد دانشگاه جورجیا تصریح کرد: در ایالات متحده برده داری نوین وجود دارد.
استاد دانشگاه ایالتی آریزونا آمریکا گفت: در متمم 13 قانون اساسی آمریکا آمده است که هر کس در آمریکا متولد شود فارغ از پوست و نژاد شهروند آمریکا محسوب می شود واین قانون در حال حاضر هم در آمریکا جاری است.
یک استاد دانشگاه ایالتی آریزونا آمریکا هم در وبینار حقوق بشر آمریکایی گفت: قرار بود براساس این قانون همه انسان ها فارغ از نژاد آنها از حقوق برابر برخوردار باشد که چنین قانونی قبل از جنگ داخلی برای سیاه پوستان وجود نداشت.
وی افزود: ما موقعیت بلقوه ای که داریم می توانیم تغییرات بزرگی در ایالات متحده به وجود بیاوریم.
وی با اشاره به اینکه در آمریکا نوعی همه گیری دوگانه وجود دارد گفت: یکی از آن همه گیری بیماری کرونا و دیگری نژاد پرستی که گسترش زیادی پیدا کرده است.
وی ادامه داد: بیماری کرونا باعث شد که آمریکا برای مدت بسیار طولانی تعطیل شود و فرصتی را برای مردم فراهم کرد تا چطور به متفاوت بودن فکر کنند و به اصولی که باید متعهد باشد.
استاد کالج اتکای نیویورک گفت: به زیر کشیدن مجمسه قهرمانان دوره نژاد پرستی را نشان دهنده ختم آمریکا دانست. آقای رضا رومی در وبینار حقوق بشر آمریکایی در تهران با اشاره به پیوند مشکلات ناشی از همه گیری بیماری کرونا و تظاهرات ضد نژاد پرستی در جامعه آمریکا افزود: قوی ترین و ثروتمندتری کشور جهان در پی این بیماری با 120 هزار کشته شمار بسیاری بیمار و میلیون ها نفر بیکار مواجه است.
وی قیام و خیزش کنونی مردم آمریکا و اعمال خشونت پلیس علیه آنها را دارای خواستگاه نژادی دانست .
آقای رومی با اشاره به انتقاد فراوان از خشونت پلیس آمریکا علیه مردمش در عرصه های بین المللی تاکید کرد: نخستین اقدام دولت آمریکا باید پایان خشونت های پلیس و اتمام نژاد پرستی باشد.
این استاد دانشگاه کالج نیویورک افزود: ترامپ، تظاهرکنندگان را تروریست دانست تا بهانه ای برای سرکوب آنها بیابد در حالی که آنان از حق اعتراض برخوردارند و او نباید چنین تفسیری ارائه کند.
آقای رومی خیزش مردم آمریکا را ناشی از به حاشیه راندن رنگین پوستان، محرومیت آنان و اعمال تبعض نژادی دیرینه در این کشور برشمرد.
وی نژاد پرستی و تبعض در جامعه آمریکا را نهادینه و بی توجهی به حقوق سیاهان را مشکلی ساختاری دانست.
آقای رومی افزود: درپی همه گیری بیماری کرونا سیاهان، بسیار بیشتر از سفید پوستان قربانی شدند و آمارها در این باره بسیار تکان دهند است.
وی گفت: به عنوان نمونه در میلواکی در حالی که سیاه پوستان 27 درصد از جمعیت را تشکیل می دهند نیمی از بیماران را شامل می شود و یا در جورجیا 37 درصد جمعیت این منطقه سیاه پوست هستند اما 75 درصد فوتی ها را شامل می شود.
آقای رومی با اشاره به قیام عمومی مردم بر علیه این بی عدالتی و نژاد پرستی تصریح کرد: اشکال مختلف برده داری در آمریکا ادامه دارد.
وی با اشاره به نقش موثر رسانه های اجتماعی در توجه جامعه جهانی است به نژاد پرستی ساختاری در آمریکا افزود: توجه جامعه بین الملل برای مقابله با توحش پلیس آمریکا بیشتر شده است.
آقای رومی با اشاره به بی عدالتی و تبعض ساختاری در حوزه های مختلف اجتماعی در نظام آمریکا تاکید کرد: ترامپ باید قوانین را برای ایجاد عدالت اصلاح کند و احزاب مختلف به ویژه دموکرات ها برای تامین حقوق مردم بیشتر توجه کند .