به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر محمدرضا شانه ساز در برنامه تلویزیونی درباره تامین داروی بیماران مبتلا به کرونا، اظهار داشت: برغم اینکه هیچ داروی خاصی برای درمان کرونا شناخته نشده است، اما در زمینه تامین داروی مورد نیاز مردم از همان روزهای اول هر دارویی که در دنیا شانس درمان کرونا را داشت و مطرح میشد بلافاصله تهیه کردیم.
معاون وزیر بهداشت افزود: همچنین همگام با کشورهای صاحب علم و فن در حوزه داروسازی، تیم پزشکی و داروسازی ما نیز مطالعات بالینی را انجام داده است و امروز خوشبختانه قادر هستیم تمام داروهایی که برای این بیماری مطرح است، تولید کنیم و از این بابت نگرانی خاصی وجود ندارد.
وی با تاکید براینکه در کشور توانایی تولید اقلام مبارزه با کرونا وجود دارد، تصریح کرد: قبل از شیوع کرونا کل مصرف ماسک روزانه در کشور ۱۲۰ هزار عدد بود که پس از شیوع کرونا، امروز قابلیت تولید روزانه تنها یکی از واحدهای تولیدی ۱۰۰ هزار ماسک است و میتواند ظرفیت تولید را به دو برابر افزایش دهد. خوشبختانه با اقدام جهادی تولیدکنندگان در حال حاضر حدود ۷ میلیون ماسک در واحدهای صنعتی و صنفی ماسک تولید میشود و نیاز کشور را بهکلی برطرف میکند.
دکتر شانه ساز از مردم خواست در استفاده از ماسک و محلولهای ضدعفونی کوتاهی نکنند، زیرا رعایت اصول بهداشتی نقش تعیینکنندهای در پیشگیری از ابتلا به این بیماری دارد.
وی درباره داروی دگزامتازون نیز با اشاره به اینکه در هفتههای اول شیوع کرونا، تیم پزشکی و داروسازی در کمیته علمی کرونا به این جمعبندی رسیدند که در ترکیب سه دارویی برای درمان کرونا یکی از داروها میتواند پردنیزولون (یک کورتون خوراکی) باشد، مورد نقد بسیاری از محافل قرار گرفت و عنوان شد به دلیل اینکه کورتون باعث تضعیف سیستم ایمنی میشود، نباید استفاده شود، اما ما درخصوص این موضوع اطمینان داشتیم و امروز دنیا به این مطلب رسیده است که میتوان از آمپول دگزامتازون در درمان بیماران مبتلا استفاده کرد.
وی با تاکید براینکه داروی دگزامتازون واقعا یک تیغ دو لبه است، هشدار داد: اگر این دارو به صورت نابجا استفاده شود بسیار خطرناک است و در صورت مصرف خودسرانه باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود و میتواند کشنده باشد.
دکتر شانه ساز خاطرنشان کرد: این دارو به هیچ عنوان بدون نسخه قابل تهیه نیست و اگر کسی برای تهیه آن به داروخانه مراجعه کند، قطعا عرضه نخواهد شد