معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی؛
ثبت حدود ۳۳ هزار اثر در فهرست آثار ملی
محمدحسین طالبیان با بیان اینکه حدود ۳۳ هزار اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، گفت: ممکن است بیش از ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار اثر در کشور وجود داشته باشد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمدحسین طالبیان با حضور در تحریریه بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما با اشاره به اینکه ایران از نظر میراث فرهنگی، کشور غنی است، افزود: بدون مشارکت مردم و دست اندرکاران و مدیریت شهری، نمیتوان از این میراث، به درستی حفاظت کرد.
وی ادامه داد: متأسفانه ورثه برخی از مشاهیر، خانههای آنان را میفروشند.
آقای طالبیان اضافه کرد: ۲۰۰ خانه این مفاخر را در فهرست آثار ملی در کل کشور داریم و همچنان رو به افزایش است.
وی با اشاره به اینکه اعتبارات حوزه میراث فرهنگی بسیار کم است، افزود: برای همه فهرست آثار ملی، پارسال ۱۹۰ میلیارد تومان و در سال ۱۳۹۷ حدود ۷۰ میلیارد تومان بودجه داشتیم و این نشان میدهد پارسال برای هر اثر، حدود ۴ تا ۵ میلیون تومان بودجه داشتیم بنابراین لازم است خود مردم و دست اندرکاران و مدیران شهر مشارکت کنند.
او اضافه کرد: پارسال شهر یزد به علت همکاری مردم و مسئولان شهری، مقصد نخست گردشگری ایران شد.
معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: بخشی از میراث فرهنگی را که در اختیار دولت است در حد اضطرار، مرمت و نگهداری میکنیم، اما برای آثاری که در اختیار بخش خصوصی است به مشوقهایی برای آنها نیاز داریم.
آقای طالبیان افزود: در سه سال اخیر بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ طرح حفاظت، مرمت، احیاء و بهره برداری را در استانها داشتیم که در تاریخ، بی سابقه است.
وی اضافه کرد: ۷۱۰ موزه داریم که تعداد زیادی از آنها خصوصی است و این نشان میدهد اقتصاد فرهنگی، پایدار است.
آقای طالبیان با بیان اینکه به نسبت آورده خانههای تاریخی، کمکهای بلاعوض و تسهیلات کم بهره میدهیم، گفت: بسیاری از شهرداریها همه عوارض مربوط به احیاء و بهره برداری را تقریباً حذف کرده اند.
وی اضافه کرد: در دهههای گذشته، سازمان میراث فرهنگی وقت، عضو شورای شهرسازی و معماری نبود، اما اکنون عضو این شوراست و برای حفاظت از آثار تاریخی، تقریباً حق وتو دارد.