حبیب الله صادقی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه هنوز نسخههای خطی و تاریخی از کشورمان ایران در موزههای دنیا وجود دارد، افزود: این آثار به مرحله چاپ نرسیده است، اما باید در دستور کار قرار بگیرد.
وی افزود: متاسفانه نگارگری ایرانی که در موزه اتریش وجود دارد، به عنوان "نقش دیوار" چسبانده شده است، ولی در اصل، متعلق به خانه "مظفرالدین شاه" و مربوط به زمانی است که او برای درمان به اتریش رفته بود.
عضو پیوسته فرهنگستان هنر اضافه کرد: این اثر با توجه به اهتمام مسئولان رایزنی فرهنگی ایران در اتریش و توجه کانونی دولت اتریش به ترجمان فرهنگ، میتواند منتشر شود.
صادقی گفت: ما باید به موزهها به عنوان دروازههای تمدن بشری توجه کنیم. به خصوص این که بعد از اسلام و آغاز "نهضت ترجمه " اندیشمندان ایرانی نقش مهمی در شکل گیری تمدن بشری داشته اند.
وی افزود: ما وقتی که وارد موزههای بزرگ دنیا میشویم، موزههایی نظیر آلبرت، لوور، ژرژ پمپیدو میبینیم که چه قدر با هنر ایرانی انس و الفت دارند و امیدواریم که گنجینههایی که از تاریخ و فرهنگ ایران زمین در این موزهها وجود دارد با جدیت مسئولان به ظهور برسد.
صادقی گفت: انتشار نسخه نظامی شاه طهماسبی که این هفته رخ داد، نمونهای از مشارکت و همدلی مدیران فرهنگی در انتشار مجموعهای نفیس بود که امیدواریم این قبیل فعالیتها ادامه پیدا کند.
نسخه نظامی شاه طهماسبی این هفته در فرهنگستان هنر چاپ و رونمایی شد.
این اثر نفیس یادگار دوره صفوی است و خوشنویسان و نگارگران سرشناسی در تدوین و کتابت آن نقش داشته اند.