حجت الاسلام والمسلمین شکرالله بهرامی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برای دسترسی هرچه بیشتر مردم به دفاتر سازمان قضایی نیروهای مسلح چه اقداماتی شده است؟ افزود: در سال گذشته چهار مجتمع افتتاح شد و هم اکنون علاوه بر ۳۱ مرکزی که در مراکز استانها فعال هستند ۱۶ مجتمع خدمات رسانی میکنند که البته برای دسترسی هرچه آسانتر به مردم به تحقق هرچه بیشتر عدالت قضایی بنا داریم حدود ۶ مجتمع دیگر را هم راه اندازی کنیم.
وی اضافه کرد: مردم حق دارند که حرفشان را بزنند و شکایتشان را اعلام کنند و گاهی اوقات هم به مراکز مراجعه میکنند تا تشکرشان را از نیروهای مسلح اعلام کنند و ما هم اکنون در برخی مناطق مانند سراوان، مراغه و تربت حیدریه مجتمعهایی را افتتاح کرده ایم.
آقای بهرامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در سازمان قضایی نیروهای مسلح هم مانند دیگر سازمانهای تابعه قوه قضاییه با پدیدهای به نام اطاله دادرسی مواجهیم؟ گفت: در سازمان قضایی نیروهای مسلح اطاله وجود ندارد و شاید رسیدگی برخی پروندهها زمانبر باشد، اما این پروندهها بیشتر مربوط به مسایل مالی است که اموال نیروهای مسلح تعرضی شده است که برخی افراد از بیرون و برخی هم در درون نیروهای مسلح باهم همدست شده اند که رسیدگی به این پروندهها اگر با دقت انجام نشود ممکن است پرونده در دیوان عالی کشور و در مراجع تجدیدنظر نقض شود لذا سعی ما بر این است که رسیدگیها محکم و متقن باشد تا مواجه با نقض آرا نشویم.
وی افزود: شاید اینگونه پروندهها وقت زیادی ببرند، اما گرفتار اطاله دادرسی نمیشوند.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح اضافه کرد: میانگین رسیدگی به پروندهها در شعب نظامی دو ۴۴ روز بود که اکنون ۴۰ روز شده و میانگین زمان رسیدگی به پروندهها در دادگاه تجدیدنظر هم ۵۵ روز است و در بخش اجرای احکام هم میانگین رسیدگی پروندهها در سال ۹۷ نزدیک به ۶۲ روز بود که در سال گذشته به ۵۳ روز رسیده است.
آقای بهرامی با اشاره به اینکه حدود ۲۰۰ پرونده از پروندههای مهم از موجودی کاسته شده و تعیین تکلیف شده است، گفت: ما یکسری پرونده مانده هم داریم که علت تاخیر در رسیدگی به سبب دسترسی نداشتن به متهمان است که بیشتر این پروندهها مربوط به سربازان فراری است که خوشبختانه مراجعت مجدد آنها به خدمت بیشتر شده است و ما در این خصوص هم مشکلی نداریم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا از مراجعان به سازمان قضایی نیروهای مسلح درخصوص عملکرد این سازمان نظرسنجی میشود؟ افزود: ما نظرسنجیها را در ۳۱ استان انجام میدهیم و جامعه آماری ما مردم، متهم، محکوم و والدین و بستگان محکوم و متهم است و براساس این نظرسنجی ۹۳ درصد جامعه آماری درباره نحوه برخورد کارکنان به ما نمره خوب و خیلی خوب داده اند و ۹۱ درصد اعلام کرده اند که خدمت موردنظر در موعد مقرر ارایه شده است و ۷۹ درصد از اطلاع رسانی و راهنمایی انجام شده رضایت داشته اند و ۹۸ درصد نیز از سلامت کارکنان سازمان قضایی تمجید کردند.
آقای بهرامی در پاسخ به سوالی درباره برنامههای این سازمان در بحث مبارزه با فساد گفت: ما بدون اغماض با فساد برخورد میکنیم و از ابتدای تشکیل این سازمان در سال ۶۵ تاکنون هیچ اغماضی با افراد خاطی نشده است و تلاش کرده ایم متدینترین و منضبطترین نیروها را بکارگیری کنیم و نظم و انضباط در این سازمان به گونهای است که اصلا نمیشود تخلف کرد.
وی افزود: تا حد امکان به معیشت همکارانم هم توجه کردیم تا نیروها به سمت خلاف نروند و درخصوص توجه به مسایل عبادی هم اقدامات گستردهای در سراسر کشور انجام میشود.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح گفت: در گزینش و استخدام نیروها دقت فراوان میشود و با همه این موارد اگر کسی از این فیلترها عبور کرد و مرتکب خطا شد بدون اغماض برخورد میکنیم و چند روز پیش تلفنی گفتند که فلان نفر مرتکب خطا شده است و، چون میدانستند این موضوع مستند است سریع خواستم استعفا کند و برود.
آقای بهرامی درخصوص اقدامات سازمان قضایی نیروهای مسلح در پیشگیری از وقوع جرم افزود: یکی از درخششهای خوب و کم نظیر این سازمان در همین بحث پیشگیری است و ما از ۲۳ سال پیش کار مدونی در این بخش انجام دادیم و چهار برنامه پنج ساله را تاکنون پشت سرگذاشته ایم که باعث کاهش وقوع جرم در نیروهای مسلح شده است.
وی گفت: شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم را در ستاد کل نیروهای مسلح به تصویب رساندیم و اکنون نیروهای مسلح خودشان بحث پیشگیری را مدیریت میکنند و سرلشکر باقری در این بحث تاکیدات جدی دارد.
آقای بهرامی درباره موضوع آموزش هم افزود: از سربازان ما در مراکز آموزشی و پادگانها و دیگر ماموران و درجه داران همه مرتب درحال دورههای آموزشی تحت عنوان آگاه سازی هستند و ما برای هماهنگی هرچه بیشتر یک کتاب واحد را در سراسر کشور آموزش میدهیم و هزاران نفر ساعت در استانها آموزش داده شده است.
وی ادامه داد: با همه این تلاش ها، اما قوه قضاییه به تنهایی نمیتواند جرایم را رسیدگی کند و کاهش دهد و همه باید باهم باشند و به تعبیر قرآن اگر امت باشیم و امر به معروف و نهی از منکر را زنده نگه داریم جامعه اصلاح میشود.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح گفت: اگرچه که تحول در قوه قضاییه و کشور یک اصل است و باید مردم در چارچوب مقررات عمل کنند، اما مهمترین عامل تحول همان تحول درونی است که ضامن اجرای مقررات و اوامر و نواهی است