سرپرست وزارت صمت در قزوین ؛
افزایش تولید در شرایط تحریمی + فیلم
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت از افزایش تولید کالاهای ایرانی علیرغم تحریمهای سنگین خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، مدرس خیابانی، سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی و آئین تجلیل از صادر کنندگان نمونه استان قزوین با بیان اینکه امروز مهمترین کار وزارت صمت، تأمین مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان است، گفت: در شرایط تحریمهای سنگین، تولید تلویزیون ۵۰ درصد، ماشین لباسشویی ۱۵۰ درصد، آلومینیوم ۳۱ درصد و پوشاک ۷ درصد افزایش یافته است.وی افزود: خاصیت تولید این است که کوچکترین تحرکی، همه را دور خودش جمع میکند.مدرس خیابانی گفت: اولین واحد تولیدی که امروز بازدید کردم، واحد تولید کننده مواد غذایی بود که صاحب آن میگفت ۸۸ درصد افزایش تولید داشته و به کشورهایی مختلف صادر میکند.وی افزود: واحد تولیدی دوم، تولید کننده نخ بود که در سال جهش تولید، ظرفیتش را دو برابر افزایش داده است.سرپرست وزارت صمت با بیان اینکه سالانه ۹۰ میلیون متر چادر در کشور مصرف میشود، گفت : این درحالی است که ۱۰ میلیون متر پارچه چادری در کشور تولید میکنیم که با راه اندازی طرح توسعه شرکت دسترنج رضا بافت، از واردات پارچه چادر مشکی، بی نیاز خواهیم شد.وی افزود: شرکت دسترنج رضا بافت، حدود ۳۸ میلیون متر مربع پارچه چادری تولید میکند و این شرکت کمک خواهد کرد تا پنجاه درصد از تولید چادر کشور را در دست بگیریم.مدرس خیابانی، شهرکهای صنعتی را نماد توسعه در کشور دانست و گفت: از میان ۴۵ هزار واحد صنعتی در کشور، ۹ هزار و ۵۰۰ واحد، غیر فعال است.سرپرست وزارت صمت همچنین از واحدهای تولیدی مستقر در شهرکهای صنعتی خواست تا در ابتدای ورودی شهرکهای صنعتی و در غرفهای مجزا، محصولاتشان را به نمایش بگذارند.مدرس خیابانی با اشاره به اینکه هیچ کدام از شرایطی که صادر کنندگان کشورمان دارند، صادر کنندگان دیگر کشورها ندارند، گفت: پارسال علیرغم تحریمهای سنگین دشمنان، ۴۱.۳ میلیارد ریال صادرات داشتیم.وی افزود: میزان واردات ۴۳.۷ درصد بود که اصلاً خوب نیست.سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه بکارگیری استراتژی صنعت از تولید هم مهمتر است، گفت: تلاش میکنیم ارز حاصل از صادرات را در اختیار وارد کنندگان قرار دهیم.مدرس خیابانی با اشاره به اینکه وزارت صمت برای صادرات ۴۱ میلیون دلار هدف گذاری کرده است، افزود : در دو ماهه اول امسال، شکاف صادرات ۴۱ درصد بود که در خرداد ماه این شکاف به ۲۷ درصد رسیده است.وی افزود: علیرغم محدودیتهای کشورهای همسایه برای جلوگیری از شیوع کرونا، ۸۰ درصد مرزهایی تجاری ما باز است و تبادلات تجاری جریان دارد.
قزوین، یکی از استانهای مهم اقتصادی، گردشگری و کشاورزی
جمالی پور، استاندار نیز گفت: استان قزوین یکی از استانهای درخشان در عرصه اقتصاد بوده و یکی از استانهای مهم کشور در گردشگری و کشاورزی به شمار میرود.
استاندار با بیان اینکه یکی از بزرگترین معادن مس کشور در طارم سفلی افتتاح خواهد شد، افزود : اگر از ظرفیتهای استان قزوین به خوبی استفاده شود، این ظرفیتها به یک ثروت عظیم در کشور تبدیل خواهند شد.
جمالی پور همچنین بر اعطای زمین به اوقاف برای حل مشکلات زمینهای اوقافی تولیدکنندگان تأکید کرد و در عین حال گفت: برای توسعه بخش کشاورزی در استان برنامههایی در دست اقدام داریم.
وی افزود: بزرگزاه آبیک به زودی افتتاح خواهد شد که با بهره برداری از آن مسیرهای دسترسی به شهرهای کشور کوتاهتر میشود به طوری که دسترسی استان به فرودگاه امام خمینی (ره) ۱۵۰ کیلومتر کاهش مییابد.
جمالی پور با بیان اینکه ۳۰۰ هکتار دیگر به شهرک صنعتی کاسپین اضافه خواهد شد، گفت: در حال حاضر واحدهای تولیدی با چالش آب روبه رو هستند به طوری که برخی از واحدهای تولیدی هم اکنون نیازمند تأمین آب هستند.
استاندار با گلایه از مشکلات موجود در مسیر برندسازی در کشور، تأکید کرد: باید صنایعی در استان مستقر بشوند که هم ارزش افزوده خوبی داشته باشند و هم مصرف آب و انرژی بالا را نداشته باشند.
رشد ۳۵ درصدی سرمایه گذاری در استان قزوین
افضلی، رئیس سازمان صمت استان قزوین، یکی از ویژگیهای استان را نزدیکی به پایتخت عنوان کرد و افزود: استان قزوین در پنج سال گذشته رشد ۳۵ درصد سرمایه گذاری را داشته است.
وی افزود: شهرک صنعتی کاسپین ظرفیت سرمایه گذاری جدید را دارد.
افضلی با اشاره به فعالیت ۲۰۰ معدن در استان گفت: امکان سرمایه گذاری در بخشهای معدنی به ویژع شیشه و سلیس در استان بسیار فراهم است.
به گفته افضلی، سه هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی در استان قزوین فعالیت میکنند و این استان دو و نیم درصد از واحدهای صنعتی کشور را به خود اختصاص داده است.
بخش خصوصی در آرزوی صادرات
بخشنده، رئیس اتاق بازرگانی استان نیز با بیان اینکه به عنوان نماینده بخش خصوصی آرزو صادرات را دارم، گفت: چرا علیرغم ظرفیت بالای تولید در بخش خصوصی، این بخش با ظرفیت پایین اداره میشود و زیر پای تولید کنندگان و صادرکنندگان سنگ اندازی میشود.
وی افزود: نظام جمهوری اسلامی، نیازمند مدیران با دل و جرأتی است که کار تولید را راه بیندازند.
رئیس اتاق بازرگانی استان با درخواست از سرپرست وزارت صمت برای حمایت همه جانبه از تولیدکنندگان تصریح کرد: برخی از سیاستهای فعلی به تولیدکنندگان ضربه میزند.
وی اقزود: بهترین تشویق برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان این است که حرف دل آنها شنیده شود.
توجه سرمایه گذاران به قزوین
سیاهکلی، رئیس مجمع نمایندگان استان نیز با بیان اینکه قزوین مورد توجه سرمایه گذاران است، گفت: ما با مشکل زمین روبرو هستیم چرا که ۲۰ درصد زمینهای ما اوقافی است و بانکها زمین اختصاصی را قبول میکنند.
وی افزود: اگر ما بتوانیم وثیقه را از اعیان تبدیل کنیم از بورس جلوگیری میشود و باعث سرمایه گذاری یک تولید کننده خواهد شد.
رئیس مجمع نمایندگان استان، مشکل دوم استان قزوین را بخش معدن و استقرار آنها در اطراف روستاها عنوان کرد و گفت: باید درصدی از درآمد معدن به روستائیان اختصاص پیدا کند.
وی افزود: در شرایطی که نمیتوانیم نفت بفروشیم، سرمایه گذاری در بخش معدن بهترین پاسخ به تحریم کنندگان است.
ظرفیتهای استان قزوین در تولید و صادرات
رحمانی، نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در مجالس پنجم و ششم بحث جوایز صادراتی مطرح شد، گفت: هر چه قدر در قزوین سرمایه گذاری شود باز هم ظرفیت سرمایه گذاری وجود دارد.
وی افزود: استان قزوین در بحث خشکبار ظرفیت زیادی برای سرمایه گذاری و صادرات دارد و محصولات تولیدی استان ظرف دو ساعت به تهران میرسد.
نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جای صنایع تبدیلی در استان خالی است، گفت: اجازه دهید غرب استان هم از طرح توسعه بهرهمند شود و همه سرمایه گذاری ها، صرفاً در شهرکهای صنعتی نباشد.
تصدی گری بانکها به جای تسهیل گری
محمدبیگی، نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه بانکها به جای اینکه تسهیلگر باشند تصدی گر هستند، گفت: برای تأمین زیرساخت شهرک صنعتی نیاز به آب و برق داریم و این در حالی است که برق منطقه شرکتهای ما باید از زنجان گرفته شود و تولید کنندگان به مدت یکسال برای دریافت این انرژی پشت نوبت میمانند و طبیعی است که اول زنجان به واحد خود مجوز میدهد.
وی با بیان اینکه برق منطقهای استان قزوین باید مجزا شود، افزود: تولید برق باید در نیروگاههای استان انجام شود و سودش به جیب مردم استان برود.
محمدبیگی گفت: ما میتوانیم خوشههای صنعتی استان را افزایش دهیم.