تا پایان امسال
برگزاری جشنواره پنج سال نگارگری معاصر ایران
جشنواره پنج سال نگارگری معاصر ایران تا پایان امسال برگزار میشود.
آقای حبیب الله صادقی (عضو پیوسته فرهنگستان هنر) در حاشیه رونمایی از خمسه نظامی شاه طهماسبی ؛ در مصاحبه با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با اعلام این خبر گفت: این جشنواره با همت دانشکده هنر استاد فرشچیان و همکاری فرهنگستان هنر برگزار میشود.
وی که خود دبیری این جشنواره را عهده دار است افزود: در سده گذشته که شامل ۶۰ سال قبل از پیروزی انقلاب و ۴۰ سال بعد از پیروزی انقلاب است، هنرمندان فعالیتهای بسیار مفیدی در خصوص نگارگری انجام داده اند که لازم است پیگیری و در قالب یک جشنواره منسجم بررسی شود.
آقای صادقی گفت: ما در حاشیه این جشنواره قرار است کتاب «صدسال نگارگری ایران» را هم منتشر کنیم.
نگارگری ایرانی به هنر ظریف و ریزنقش خاور نزدیک گفته میشود که اغلب جهت هدفی خاص مثل کتاب آرایی یا به صورت مستقل تولید میشود.
از لحاظ لغوی، مینیاتور واژهای فرانسوی است که به هنرهای صناعی ظریف و کوچک اندازه در قرون وسطی اطلاق میشد. بعد از آشنایی غرب با هنر نگارگری شرقی به دلیل شباهت از نظر اندازه، غربیان واژه مینیاتور را برای نگارگریهای ایرانی نیز به کار بردند.
هنر نگارگری ایرانی اسلامی از (سده چهاردهم میلادی، هشتم هجری) تا (سده هفدهم میلادی، یازدهم هجری) شکوفایی نمایان داشت؛ ولی آثار تصویری به جای مانده از ادوار پیش از اسلام تا زمان حمله مغولان و همچنین آثار دیوارنگاری، پردهنگاری، قلمدان نگاری و ... در قرون متأخر نیز جلوههایی دیگر، اما کمتر شناخته شده از نقاشی ایرانی به شمار میآیند