پخش زنده
امروز: -
مدیر جهاد کشاورزی رشتخوار گفت: ۲۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان، زیرکشت انواع محصول پنبه است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان رضوی ، محمود اعظمی گفت: کشت پنبه به روش نشایی در سطح یک هکتار از اراضی این شهرستان به صورت آزمایشی دنبال شده که روی آوری به این روش کشت و دستیابی به موفقیت در آن میتواند در مصارف آب کشاورزی کمک فراوانی کند.
وی در حاشیه بازدید مسئولان وزارت جهاد کشاورزی از اراضی پنبه این شهرستان افزود: در کشت نشایی بذرها در محیط دیگری جزو زمین پرورش یافته و تبدیل به نشا و سپس به زمین موردنظر منتقل میشوند، ولی در روش رایج کشت پنبه در کشور ، بذرهای محصول مستقیما به زمین پاشیده میشود.
معاون امور زراعت و مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی، کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب، کاهش ۸۰ درصدی مصرف بذر، برداشت زودرس و بالارفتن راندمان تولید را از مهمترین مزایای کشت نشایی پنبه عنوان کرد و افزود: برداشت محصول پنبه به صورت کشت نشایی بعد از مدت ۹۰ روز بوده و این طرح براساس نتایج دو سال کار تحقیقاتی کارشناسان مرکز تحقیقات، اجرایی شده است.
ابراهیم هزار جریبی تصریح کرد: راندمان تولید کشت نشایی پنبه ۳ هزار و ۶۰۰ کیلوگرم وش بوده که تفاوت زیادی با کشت عادی پنبه که میزان برداشت در هر هکتار یک هزار و ۸۰۰ کیلوگرم وش است، دارد.
وی گفت: کوتاه شدن زمان کاشت، داشت و برداشت، نقش موثر کشت پنبه در رعایت تناوب زراعی و صرفه جویی در مصرف آب از جمله مزایای اجرای طرح کشت نشایی پنبه است.
وی با بیان اینکه کشت نشایی پنبه ویژه فصل تابستان است، یادآور شد: کاهش ۲۰ تا ۳۰ روزه ماندگاری گیاه در زمین، صرفه جویی ۱۵ تا ۲۰ درصدی درمصرف آب، کاهش مصرف بذر تراکم یکنواخت نشاء در مزرعه و حذف یک مرحله کنترل آفت از مزایای کشت نشایی گیاهان زراعی است.