پخش زنده
امروز: -
این پژوهش به شاخص یابی بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره " اهمیت، بایدها، پیامدها و چگونگی مبارزه با فساد اقتصادی" از 1376 تا 1398 می پردازد.
پژوهش خبری صدا وسیما: این پژوهش به شاخص یابی بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره " اهمیت، بایدها، پیامدها و چگونگی مبارزه با فساد اقتصادی" از 1376 تا 1398 می پردازد.
رهبر معظم انقلاب، مبارزه با فساد اقتصادی را جهاد واقعی می دانند و آن را از پیش شرط ها و پیش نیازهای اجرای عدالت، از شاخصه های دولت اسلامی، از نیازها و مطالبات حقیقی مردم، از ارکان مهم مدیریت اقتصادی، از اصول انقلاب، از مؤلفههای سیاست های مقاومتی، از ملزومات کار اقتصادیِ درست و قوی و از وظایف نظارتی مجلس برمی شمارند.
ویرانگر بودن فساد اقتصادی نکته دیگری است که رهبر انقلاب بر آن تاکید می کنند. ایشان در این زمینه فساد اقتصادی را ضربهزننده به مشروعیّت حکومت ها، نابودکننده منابع ثروت، معوق کننده سرمایهگذاریهای درست و سالم، گسترش دهنده رشوه دهی و رشوه گیری، قربانی کننده تولیدکنندگان و کُند کننده حرکت عمومی کشور می دانند.
اولویت دادن پیشگیری بر درمان، در مبارزه با فساد، برخورد قاطع، عادلانه، سریع و علنی با مفسد، نظارت کامل و مستمر بر نحوه استفاده از ظرفیت ها و منابع داخلی، تعهد همگانی به تخطی نکردن از حدود قانونی، شفافسازی، مبارزه جدّی با بدحسابهای بانکی، ایجاد فضای رقابتی و فضای باثبات، پرهیز از برخورد جناحی و سیاسی و تبعیض آمیز، مجازات مفسدان در هر رده ای به منظور عبرت شدن برای دیگران، سلامت مبارزه کنندگان با فساد، فرهنگ سازی برای جلوگیری از اشرافی گری و اسراف، حذف مناسبات غلط اقتصادی، توجه به سیاست های اصل 44 برای اصلاح قوانین و نظارت دقیق بر بازارهای سکه و ارز از نکاتی است که در کلام رهبر انقلاب درباره مبارزه با فساد به آنها اشاره و تاکید شده است.
پرهیز از جنجال و هیاهو در پرونده های مفاسد اقتصادی، مراقبت درخصوص کمرنگ جلوه دادن کارنامه درخشان انقلاب در مبارزه با فساد، مراقبت درخصوص متهم کردن بیگناهان و یکسان گرفتن گناهان کوچک و بزرگ، مراقبت درخصوص احساس ناامنی کردن مدیران درستکار و صالح و خدمتگزار، پرداختن به ریشهها و امالفسادها در مبارزه با مفاسد اقتصادی و مراقبت درخصوص القای عمومی بودن و سیستمی بودن فساد از دیگر تاکیدهای رهبر انقلاب در مبارزه با فساد است.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهشگر:امید جلوداریان