کشاورزان سختکوش مازندرانی به امید سالی پربار و پرمحصول، مشغول کار در مزارع برنج هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، نشاء شالی در مازندران، در حالی به پایان خط رسید که کشاورزان مازندرانی با توجه به سال زراعی پرآب و پر باران به امید افزایش میزان تولید هستند. امسال با توجه به شیوع بیماری کرونا، سطح کشت مکانیزه هم افزایش یافته است.
* افزایش کشت مکانیزه برنج مازندران حدود ۲۳۰ هزار هکتار شالیزاری دارد که از این میزان حدود ۲۱۵ هزار هکتار هر ساله زیر کشت برنج میرود. رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: امسال حدود یکصد هزار هکتار از شالیزارهای استان به شیوه مکانیزه نشاء شده است که نسبت به سال گذشته حدود ۷۰ درصد افزایش دارد. عزیزالله شهیدی فر افزود: امسال تا قبل از شیوع کرونا، برنامه جهاد کشاورزی انجام ۶۰ هزار هکتار نشاکاری مکانیزه بود، ولی خوشبختانه اکنون که تقریبا فصل نشای کشت اول پایان یافته، سطح زیر کشت نشای مکانیزه به یکصد هزار هکتار رسیده است.
وی گفت : با این که به دلیل شیوع ویروس کرونا به طور متوسط امسال نسبت به سال قبل حدود ۱۰ تا ۱۵روز نشاکاری عقب افتاده بود، اما شالیکاران از فرصت نشاکاری مکانیزه به خاطر ممنوعیت به کارگیری کارگران غیر بومی و رعایت فاصله اجتماعی به درستی استفاده و تا حدودی این عقب ماندگی را جبران کردند شهیدی فر گفت: البته دولت هم، در اقدامی بی سابقه با پرداخت تسهیلات برای خرید ۳۰۰ دستگاه جدید نشاکار در یک بازه زمانی کمتر از ۴۰ روز، زمینه افزایش ۴۰ هزار هکتاری نشا با دستگاه را فراهم کرد. رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه در زمینه کشت مکانیزه امسال سه هزار و ۵۰۰ دستگاه نشاکار فعال شد، افزود: در شالیزارهایی که کشت مکانیزه انجام شد، نه تنها به کارگیری کارگر به صفر رسید، بلکه دخالت مالک زمین نیز حداقل بوده است. وی وضعیت رشد شالی در استان را هم امسال بسیار مطلوب توصیف کرد و گفت: با توجه به منابع آبی فراوان و شرایط هوایی مناسب، شالیکاران مناطق شرق و کوهپایهای استان بوتههای نشاء را در زمینهای خود کاشتند و ساقههای شالی در زمینهای ۱۱۰ هزار هکتاری حوضه آبریز هراز در غرب و مرکزی استان نیز وارد مرحله ظهور خوشه شده است.
از مبارزه بیولوژیک تا پرواز پهپاد بر فراز شالیزارها رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: طبق بررسیهای صورت گرفته کشاورزان مازندران امسال با مدیریت صحیح بدون استفاده از سمپاشی شیمیایی، علیه نسل اول مبارزه کردند و هم اکنون باید مراقب نسل دوم این آفت باشند. وی استفاده از پهپادهای سمپاش در مبارزه علیه آفات و بیماری در شالیزارهای مازندران را یکی دیگر از اقدامات مکانیزه کردن در فرایند تولید برنج دانست و افزود: اگر بتوانیم شرایط اجرای طرح تسطیح و یکپارچه سازی زمینهای شالیزاری را بیشتر از گذشته فراهم کنیم، جهش تولید برنج با هدف خوداتکایی به راحتی قابل تحقق است. مازندران با تولید حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن شلتوک، برابر با ۹۵۰ هزار تن برنج سفید، ۴۲ درصد نیاز مصرفی کشور را تامین میکند.