وزیر دفاع در اصفهان ؛
تحویل دهی سه فروند جت جنگنده به ارتش
وزیر دفاع: دشمنان با محدودیتهای صادراتی میخواهند جلوی پیشرفت مارا بگیرند، اما باید بدانند که راهمان را ادامه میدهیم و محصولات خود را به کشورهای دنیا صادر خواهیم کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در مراسم بهره برداری از سه فروند هواپیمای جت جنگنده پیشرفته کوثر با بیان اینکه سال ۹۷ اولین فروند جنگنده کوثر رونمایی شد گفت: این افتخار نشان از تلاش متخصصان سازمان هوایی در شرایط تحریمها و کرونا است.
امیر سرتیپ امیر حاتمی با اشاره به اینکه این طرح یک طرح مهم ملی است افزود: در کنار ساخت این هواپیماها به دستاوردهای بزرگی رسیده ایم و امکان زیر ساخت سامانهها فراهم شده است.
وی با بیان اینکه شرکتهای دانش بنیان محکم در میدان کار هستند گفت: متخصصان کشورمان در بالاترین استاندارهای موجود هوایی کار میکنند و تحریمها توانمندیهای پژوهشگران و متخصصان داخلی بیشتر میکند.
سرتیپ امیر حاتمی افزود: دشمنان امروز با محدودیتهای صادراتی میخواهند جلوی پیشرفت مارا بگیرند، اما باید بدانند که راهمان را ادامه میدهیم و محصولات خود را به کشورهای دنیا صادر خواهیم کرد.
سر لشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده ارتش هم در این مراسم گفت: با پشتیبانی وزارت دفاع روز به روز نیروهای مسلح در عرصههای مختلف در حال ارتقا توان خود هستند.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه هم در این مراسم گفت: دولت بعنوان مدیر توسعه و پیشرفت کشور با اگاهی از رابطه بین امنیت و توسعه میداند که در کنار فعالیتهای مستمر برای زیر ساخت کشور تلاش کند.
محمد باقر نوبخت با بیان اینکه هزاران واحد مسکونی برای افراد کم در امد در حال ساخت است گفت: فناوریهای نوین در حال شکل گیری است.
وی با اشاره به اینکه بسترهای توسعه بدون امنیت ملی پایدار نخواهد بود گفت: دولت خود را موظف میداند رابطه امنیت را محکم نگاه دارد.
مشخصات جت جنگنده کوثر
این جت جنگنده هواپیمای شکاری رهگیر است، مأموریت آن پشتیبانی نزدیک از حوزه رزم زمینی است و قابلیت مانور بسیار بالایی دارد که با تلاش متخصصان صنایع هوایی، شرکت هواپیما سازی ایران (هسا) ساخته شده، تجهیزات الکترونیکی پیشرفتهای برای این هواپیما، طراحی و نصب شده است.
از دیگر قابلیتهای این جنگنده نصب انواع موشک و بمبهای مورد نیاز صحنه رزم به گونهای طراحی و ساخته شده که با دیگر تجهیزات و سلاحهای ساخت داخل سازگاری کامل دارد.
این هواپیمای تمام ایرانی و بومی به دست متخصصان داخلی و با بهره گیری از دانش و فناوریهای بومی بویژه در بخش موتور و سیستمهای الکترونیک در داخل کشور ساخته شد و در تولید آن به هیچ کشوری وابستگی ندارد.
توسعه و طراحی و ساخت این جنگنده بومی قابلیت توسعه در مدلهای دیگر را دارد و این کار بزرگ با استفاده از توان تخصصی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، دانشگاه ها، مراکز علمی و شبکه همکاران دفاعی صورت گرفته است.
اویونیک نسل چهار از نقاط قوت این هواپیماست که متخصصان صنایع هوایی وزارت دفاع توانستند با دست یابی به این فناوری گامی بلندی را نسبت به هواپیماهای مشابه آن بردارند که با توجه به استقرار و نصب سیستمهای پیشرفته کار را برای خلبان نیروی هوایی به مراتب راحت میکند.
جمهوری اسلامی ایران با ساخت هواپیمای ایرانی کوثر به دستاوردهای زیادی در حوزه صنعت هوایی دست یافت که از جمله آن میتوان در بخش غیرنظامی از دستاوردهای بی شمار آن استفاده کرد و به صنعت هواپیمایی غیرنظامی در تأمین برخی قطعات و نگهداری کمک کرد.