رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح کردستان
تأکید بر حفظ قداست نیروهای مسلح
نیروهای مسلح مظهر اقتدار حاکمیت بوده و جایگاه ویژهای دارند که این جایگاه باید حفظ شود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان در نشست با خبرنگاران گفت: نیروهای مسلح استان کردستان در سطح سلامتی و هوشیاری بسیار بالایی برخوردارند و امنیت مثال زدنی استان مرهون تلاشهای شبانهروزی و هوشیاری همین نیروهای مسلح است.
مجتبی شیرود بزرگی با بیان اینکه نگاه دنیا به جمهوری اسلامی نگاهی توام با احترام است، تاکید کرد: در گام دوم انقلاب، ایران اسلامی به نمادی از اقتدار و توانمندی برای دنیا تبدیل شده است.
وی با اشاره به اینکه دادسرای نظامی ۲۴ ساعته، آماده پاسخگویی به جرائم کارکنان نیروهای مسلح و پاسخگویی به شکایات مردمی است، اضافه کرد: این سازمان علاوه بر رسیدگی به شکایات و صلاحیت ها، پیشگیری از وقوع جرم را نیز انجام میدهد.
شیرود بزرگی گفت: در سه ماهه چهارم سال ۹۸ سازمان قضایی استان جایگاه دوم کشور را به خود اختصاص داد.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح به کاهش شاخص رسیدگی قضایی به پروندهها در سال جاری اشاره و اظهار داشت: این شاخص از ۱۹۲ روز کاری در سال گذشته به ۵۸ روز در سال جاری کاهش یافته و رسیدگی به پروندهها ۵۰ درصد افزایش داشته است.
وی خاطرنشان کرد: در زمینه حبس زدایی، استفاده از مجازاتهای جایگزین توسط قضات انجام شده، در باب عفو محکومین نظامی ۲۰ پرونده در سال ۹۸ انجام شده است.
شیرود بزرگی گفت: پنج نفر از زندانبانان زندان مرکزی سقز که دچار قصور و غفلت مکرر شده بودند (فرار تعدادی از زندانیان) پس از تشکیل دادگاه، محکوم شدند.
وی اظهار داشت: هشتم فروردین در نتیجه غفلت مکرر تعدادی از زندانبانان زندان سقز، افسر نگهبان داخله، خارجه و فضایی که در اثر فشار و هجمه میان زندانیان پیش آمده بود شرایط را برای سوءاستفاده برخی زندانیان و فرار ۷۴ زندانی فراهم کرد.
وی افزود: تحقیقات مفصلی از زندانیان و زندانبانان انجام شد که در نتیجه آن کسانی که مرتکب قصور شده بودند شناسایی شده و بعد از تحقیقات تکمیلی و کامل از آنها، منجر به صدور کیفرخواست برای ایشان شد.
شیرودبزرگی با اشاره به اینکه ۶ جلد پرونده در این ارتباط تشکیل شد، تاکید کرد: جلسات مختلف این پرونده تشکیل شد که در نتیجه آن پنج نفر محکوم شدند، اما امکان تجدیدنظر برای آنها هنوز فراهم است.
وی یادآور شد: امروز نیروهای مسلح استان کردستان در سطح سلامتی و هوشیاری بسیار بالایی برخوردارند و امنیت کنونی استان که در بسیاری از شاخصها مثال زدنی است مرهون تلاشهای شبانهروزی و هوشیاری همین نیروهای مسلح است.
وی با بیان اینکه در سال ۹۷ تعداد ۴۰ کلاس آموزشی برگزار شد که این تعداد در سال گذشته به ۹۵ کلاس افزایش یافت، گفت: خروجی این کلاسها و آموزشها حفظ سلامت کارکنان نیروهای مسلح و کاهش نرخ وقوع جرم در میان آنها بوده است.
وی با بیان اینکه ۱۵ سامانه قضایی و اداری در سازمان فعال است که سامانههای الکترونیک قضایی، نظارت قضایی، پرداخت الکترونیک قضایی و ویدئو کنفرانس برخی از این سامانههاست، اظهار داشت: ۲۰ کمیسیون عفو در سال گذشته برگزار شد که برخی از این موارد به کمیسیون عالی عفو ارجاع شدند.
دادستان نظامی استان کردستان هم در این نشست گفت: کار در این حوزه دارای ظرافت و پیچیدگیهای خاص خود است چرا که و با نیروهایی مواجه هستیم که روزانه برای حفظ امنیت جامعه تلاش میکنند بنابراین نوع رسیدگی ما نباید به شیوهای باشد که موجب دلسردی این نیروها شود و در عین حال عدالت را برقرار کنیم.
بهرام عظیمی فشی اظهار داشت: متهمینی که به خاطر مبالغ ناچیز ممکن است حکم حبس دریافت کنند با کمکهای مالی سازمان قضایی نیروهای مسلح از حبس پیشگیری میشود.
وی یادآور شد: جرم فسادآور است و ناعدالتی ایجاد میکند بنابراین همه تلاش ما بر این است که دامنه جرایم را به پایینترین حد خود برسانیم.