خط قرمزی در مبارزه با فساد و تخلفها نداریم رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: در سال گذشته، ۱۰۰ هزار و ۲۰ شکایت از سوی مردم اعلام شده است.
حجت الاسلام و المسلمین درویشیان در نشست خبری یکی دیگر از اولویتهای سازمان بازرسی را، پیگیری تحقق شعار سال و جهش تولید دانست و افزود: موضوع معیشت مردم یکی از اصلیترین مسئلهای است به همین دلیل امسال بخش قابل توجهی از برنامههای بازرسی و اقدامات که پیش بینی کردیم در راستای جهش تولید و رفع موانع تولید خواهد بود.
وی با بیان اینکه بیش از ۲۵۰ برنامه بازرسی پیش بینی شده است، گفت: همکاران ما بخشی از این بازرسیها را انجام داده اند و بخشی نیز در حال انجام است که برخی از این بازرسیها فوریت دارد. در واقع پیش بینی و برنامه آن را تدوین و ابلاغ کرده ایم و در موضوعاتی که فوریتی مانند موضوع آب شرب غیزانیه یا تخریب آلونک در کرمانشاه، تحت عنوان فوریتهای بازرسی مورد بررسی قرار میگیرد و نتیجه آن به مردم گزارش میشود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: موضوع تحریم یک فرصت است و در جریان کرونا، تحریم را به فرصت تبدیل کردیم و اقدامات غیرقابل تصوری انجام شد تاجایی که شرکتهای خصوصی و دانش بنیان وارد شدند و کسی باور نمیکرد که در تولید لوازم موردنیاز به خودکفایی برسیم و حتی به مرحلهای رسیدیم که بخشی از آنها را صادر میکنیم.
وی یکی از ویژگیهای مبارزه با فساد را قاطعیت و حساسیت در برابر فساد دانست و گفت: جامعه و مردم باید نسبت به فساد، حساس باشند دراین صورت جایی برای مفسد باقی نمیماند. همچنین مبارزه با رشد فساد و بکارگیری افراد پاکدست از جمله الزامات مبارزه با فساد است.
حجت الاسلام و المسلمین درویشیان افزود: مدارا نکردن با مفسدان و حذف تبعیض در توزیع امکانات و منابع حائز اهمیت است تا بسترهای فساد شناسایی شود لذا باید ساختارهای فساد برچیده و با مفسدان برخورد شود.
وی به گزارشهای های مردم در سال گذشته اشاره کرد و گفت: پارسال ۱۰۰ هزار و ۲۰ شکایت از سوی مردم اعلام شده که ۸۲ درصد از طریق سامانه انجام شده و ۱۰ هزار کاربر در دستگاههای اجرایی حضور دارند که موظفند به گزارش و شکایات رسیدگی کنند و نسبت به سال ۹۷، شکایات و اعلامات رشد ۵۱ درصدی داشته که به دلیل امید مردم به قوه قضاییه در دوره جدید و افزایش اعتماد است.
رییس سازمان بازرسی در خصوص ورود سازمان بازرسی به موضوع تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در منطقه لواسانات، گفت: ما مخصوصا نسبت به افرادی که ارتباطاتی دارند و لابیهایی میکنند؛ چه در دستگاههای مربوطه و شبه قضایی با حساسیت موضوع را دنبال میکنیم.
وی ادامه داد: منطقه لواسان، منطقه دارای اهمیتی است و تصرفاتی در آنجا شده که در حال پیگیری است. موردی بود که کمیسیون ماده ۱۰۰ رای قطعی داده و با اعتراض به دیوان عدالت اداری رفته و دیوان عدالت اداری تایید کرده است و مجددا اعتراض کردند که باز دیوان عدالت اداری تایید نمود و حکم مربوط به هرکسی و منتسب به هر مسئولی باشد باید اجرا شود.
حجت الاسلام والمسلمین درویشیان افزود: مجدد رفتند از یک شعبه دیگر دستور موقت گرفتند و با پیگیری که صورت گرفت دستور موقت لغو شد و دنبال میشود تا اجرا گردد.
وی بیان داشت: یک مورد مربوط به شبنم نعمت زاده بود که رای اجرا شد و رای دومی که منتسب به یکی از مسئولان است پیگیری میشود که به زودی اجرا شود. مشابه این هر موردی باشد بدون هیچ ملاحظه و خط قرمزی پیگیری و اقدام میکنیم.
ضرورت همکاری و هم افزایی دستگاههای اجرایی و نظارتی در مبارزه با فساد
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: مبارزه با فساد و به ویژه فساد اقتصادی از پیچیدگیهای ویژهای برخوردار است که بدون همکاری و هم افزایی دستگاههای اجرایی و نظارتی امکان توفیق نخواهد بود و این همکاری و هم افزایی لازم است.
حجت الاسلام والمسلمین درویشیان در نشست خبری به لزوم اجرای قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن اشاره کرد و گفت: این موضوع را باید دولت انجام میداد، اما بسیاری از آن انجام نگرفته در حالی که تکلیف دولت بوده است البته اکنون بانک اطلاعات مسکن در حال ایجاد است و دولت اعلام کرده که نسبت به واگذاری برخی اراضی برای تولید مسکن اقدام شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: البته افزایش قیمت مسکن و اجاره بها علل دیگری هم دارد چرا که مسکن، خودرو، ارز و سکه و خیلی از اینها به عنوان کالای سرمایهای مورد توجه است نه به عنوان کالای مصرفی و افراد برای جلوگیری از کاهش ارزش پول اقدام به خرید این کالاها میکنند.
وی گفت: در حوزه خودرو نیز برای ۲۵ هزار خودرو بالغ بر ۵ میلیون نفر ثبت نام کردند، اما آیا این میزان نیاز وجود دارد لذا کاهش ساخت و سازها و افزایش قیمت مصالح ساختمانی از جلمه علل نابسامانی این موضوع است، همچنین دلالی در حوزه مسکن به دلیل فقدان وجود سامانههایی که باید ایجاد میشده نیز از علل این موضوع محسوب میشود، ما به جد دنبال این موضوع هستیم و امیدواریم با توجه دولت به این موضوع سامان پیدا کند.
حجت الاسلام درویشیان افزود: در خصوص سامانههای مربوط به تجارت نیز این سامانهها که خیلی از دستگاهها طبق قانون وظایفی دارند و باید تا پایان سال ۹۸ نسبت به تکمیل، راه اندازی و بهره برداری از آنها اقدام میشده است؛ هفت مرحله پیش بینی شده بود و وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی، گمرک و وزارت صمت و بسیاری از دستگاهها تکلیف داشتند تا به صورت ویژه موضوع را پیگیری کنند.
وی گفت: جلسات متعددی نیز با بخشهای مختلف و ستاد مباززه با قاچاق کالا و ارز نیز داشتیم که بانک مرکزی بسیاری از سامانهها را ایجاد کرد، اما وزارت بهداشت در بحث غذا و دارو و گمرک هنوز سامانهها را تکمیل نکردهاند و ما و دادستانی کل کشور موظف شدیم تا موضوع را پیگیری کنیم لذا اگر این سامانهها لینک شوند بسیاری از این مشکلات در حوزه قاچاق با آنها مواجه هستیم از بین خواهد رفت.
وی افزود: در سال ۹۷ نیز گزارشی به سازمان امور مالیاتی و به وزیر اقتصاد در خصوص کارتهای بازر گانی دادیم که پیشنهاداتی در ذیل گزارش ارائه شد و دوستان برای پیگیری پیشنهادها در حال دنبال کردن موضوع هستند.
رییس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سوالی در خصوص قیمت گذاری خودروها و نقش شورای رقابت والتهابات بازار خودرو گفت: یکی از موضوعاتی که دغدغه و نیاز مردم بوده و هست و همواره در دستور کار سازمان با زرسی است مربوط به خودرو میشود؛ شورای رقابت با پیگیری سازمان بازرسی وارد شد و دستور العمل خود را علی رغم تلاشی که برخی میکردند تا این اتفاق نیفتد ارائه داد البته همینها همچنان دنبال این هستند که شورای رقابت را خارج کنند. اما موضوع اینجاست که در شرایط فعلی که داریم برخی دلالها و سودجویان به دنبال منافع نامشروع خود هستند.