با هدف توانمندسازی نیازمندان
ضرورت تدوین نظام ملی احسان و مددکاری اجتماعی
قائممقام کمیته امداد: در مرکز آموزش علمی-کاربردی کمیته امداد به دنبال تدوین نظام ملی خیر و احسان و مددکاری اجتماعی در کشور هستیم.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از پایگاه اطلاعرسانی کمیته امداد، حسین صمصامی در مراسم تکریم و معارفه سرپرست مرکز آموزش علمی-کاربردی کمیته امداد با اشاره به بیش از ۲ دهه فعالیت این مرکز، افزود: با وجود اقدامات انجام شده در نظام علمی کشور، هنوز در حوزه مدیریت امور خیریه و توانمندسازی نیازمندان در کشور دچار خلاء نظری هستیم.
وی کمیته امداد را کانون نیکوکاری در کشور عنوان کرد و ادامه داد: نسل آینده نظام خیر و احسان کشور باید در کمیته امداد تربیت یافته و پرورش یابد.
قائممقام کمیته امداد بومی شدن دانش مدیریت خیریه را یک اصل مهم دانست و خاطرنشان کرد: گسترش رشتههای مرتبط با امور خیر و احسان و انتقال دانش و تجربه اندوخته شده در کمیته امداد در حوزه مددکاری و توانمندسازی، از جمله اقداماتی است که ضرورت آن احساس میشود.
صمصامی تاکید کرد: تدوین متون درسی بینرشتهای در زمنیه اقتصاد خیریه، حقوق خیریه و اقتصاد خیریه گام مهمی در راستای تحقق دانش بومی خیر و احسان در کشور به شمار میرود و مرکز علمی-کاربردی کمیته امداد در این زمینه باید پیشقدم باشد.
وی با اشاره به اینکه مدیریت خیریه بستر فراموش شدهای از دانش است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: در اقتصاد اسلامی کمتر به این امور پرداخته شده و مرکز علمی-کاربردی کمیته امداد باید در این زمینه پیشران باشد.
در این مراسم ضمن تکریم سرپرست سابق مرکز آموزش علمی-کاربردی کمیته امداد، حجتالاسلام مصطفی کاظمی نجفآبادی به عنوان سرپرست جدید این مرکز معرفی شد.
پرداخت ۲۳۲ میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه به مددجویان کمیته امداد
مدیرعامل صندوق قرضالحسنه امداد ولایت هم گفت: امسال ۲۳۲ میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه در قالب اشتغال، کارگشایی، ضروری و خرید یا احداث مسکن به مددجویان کمیته امداد و نیازمندان پرداخت شده است.
علی عاشوری افزود: با توجه به مصوبات سال گذشته مبنی بر پرداخت دو هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه تا پایان سال ۹۸ این رقم، با ۱۶ درصد بیش از سقف تعیین شده به ۲۳۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت.
تسهیلات پرداختی به مددجویان در چهار فصل در قالب اشتغال، کارگشاریی، ضروری و مسکن ارائه خواهد شد که اعتبارات در نظر گرفته شده برای اشتغال ۶۱۰ میلیارد تومان، ضروری یا همان کارگشایی ۱۶۶۶ میلیارد تومان، خرید و احداث مسکن ۵۶۴ میلیارد تومان و نیز ودیعه مسکن ۱۶۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
سقف وامهای پرداختی قرض الحسنه برای کارگشایی پنج میلیون تومان، ودیعه مسکن ۲۰ میلیون تومان، اشتغال ۳۰ میلیون تومان و خرید یا احداث مسکن نیز۳۰ میلیون تومان تعیین شده است.
وی با بیان اینکه اقساط بازپرداخت وامهای یادشده در قالب ۳۶ و ۶۰ ماهه است، افزود: برای وامهای تا سقف پنج میلیون تومان هیچگونه سود یا کارمزدی در نظر گرفته نشده و از این رقم به بالا تنها برای یکبار مبلغ سه درصد به عنوان مزد کار اخذ خواهد شد.
فعالیت ۴۲۷ میز خدمت برای معاضدت حقوقی به مددجویان با همکاری ۱۷۰۰ وکیل نیکوکار
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد هم از همکاری بیش از ۱۷۰۰ وکیل نیکوکار با کمیته امداد خبر داد و گفت: ۴۲۷ میز خدمت برای معاضدت حقوقی مددجویان در ادارات کمیته امداد سراسر کشور راهاندازی شده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی کمیته امداد، جعفر صباغیان با تقدیر همکاری قضات، وکلا، سردفتران و کارشناسان رسمی دادگستری با کمیته امداد درارائه معاضدت حقوقی به مددجویان این نهاد، گفت: در حال حاضر ۴۲۷ میز خدمت حقوقی در کشور در حال فعالیت است که خدمات مختلف حقوقی و قضایی را به نیازمندان ارائه میکنند.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۹۰۶ وکیل نیکوکار با کمیته امداد همکاری داشتند، خاطرنشان کرد: این تعداد در سال جاری با افزایش ۴۷ درصدی به بیش از ۱۷۰۰ وکیل رسیده که امور حقوقی مددجویان را به صورت رایگان انجام میدهند.
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد تاکید کرد: وکلای نیکوکار با استقرار در این میز خدمت، ضمن ارائه مشاورههای حقوقی، کیفری و موضوعات مربوط به مددجویان، پروندههای قضایی آنان در محاکم قضایی یا شوراهای حل اختلاف را تا حصول نتیجه و احقاق حقوق آنان پیگیری میکنند.
وی با بیان اینکه توانمندسازی مددجویان مهمترین برنامه کمیته امداد برای خانوادههای تحت حمایت است، ادامه داد: ارایه خدمات حقوقی و قضایی در راستای وصول حق و حقوق مددجویان مانند حقالارث و اموالی که به هر دلیل در اختیار اشخاص ثالث قرار گرفته، یکی از ابعاد توانمندسازی است. این موارد باید وصول شده و در اختیار مددجو قرار گیرد تا زمینه خوداتکایی برای وی فراهم شود.
صباغیان با اشاره به اینکه مددجویان تحت حمایت از پرداخت هزینههای دادرسی در محاکم قضایی معاف هستند، افزود: در قانون مجازات اسلامی مجازاتهای جایگزین حبس پیش بینی شده که میتوان از این ظرفیت برای انجام امور عامالمنفعه در راستای خدمات حمایتی به مددجویان استفاده کرد.
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد با بیان اینکه سال گذشته ۳۴ هزار و ۲۵۰ نفر از مددجویان از آموزشها و مشاورههای حقوقی برخوردار شدند، اضافه کرد: در همین مدت بیش از ۷۰ هزار خدمت حقوقی به خانوادههای تحت حمایت ارائه شد.