کرونا در جهان
آمار قربانیان کرونا در آستانه ۵۰۰ هزار نفر
کشورهای آمریکا برزیل و روسیه همچنان در صدر بیشترین تعداد مبتلایان به کرونا قرار دارند.
آمار سازمان بهداشت جهانی از وضعیت کرونا در جهان
فیلیپین/ یک هزار و ۱۵۰ مورد جدید ابتلا به کرونا در فیلیپین
وزارت بهداشت فیلیپین روز سه شنبه از یک هزار و ۱۵۰ مورد جدید ابتلا به کووید - ۱۹ در این کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از مانیل، وزارت بهداشت فیلیپین همچنین اعلام کرد با این آمار جدید، شمار کلی مبتلایان به کرونا به ۳۱ هزار و ۸۲۵ نفر افزایش یافته است.
این وزارتخانه در ادامه اعلام کرد ۹ نفر دیگر از مبتلایان به کرونا نیز جان باختند و شمار تلفات به یک هزارو ۱۸۶ نفر افزایش یافت.
افغانستان/ افزایش مبتلایان به کرونا در افغانستان به ۲۹ هزار و ۴۸۱ نفر
وزارت بهداشت عمومی افغانستان روز سه شنبه اعلام کرد ۳۲۴ مورد جدید ابتلا به کووید - ۱۹ در کشور گزارش شده است که به این ترتیب شمار مبتلایان به ۲۹ هزار و ۴۸۱ نفر افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از کابل، وزارت بهداشت عمومی افغانستان همچنین اعلام کرد ۲۰ نفر از مبتلایان به کووید - ۱۹ نیز در کشور جان باختند و شمار قربانیان به ۶۱۸ نفر رسید.
شیوع بیماری کووید-۱۹ در کشورهای مکزیک، برزیل و هند بسیار مرگبار شده است
به گزارش خبرگزاری آناتولی، طی ۲۴ ساعت گذشته در این سه کشور به ترتیب ۷۵۹، ۶۵۴ و ۳۱۲ نفر جان خود را به علت ابتلا به بیماری ویروس کووید-۱۹ از دست دادند.
براساس آخرین اطلاعات اعلام شده از مکزیکوسیتی از دوشنبه تا امروز ۷۵۹ نفر دیگر در مکزیک به علت ابتلا به بیماری کرونا جان باخته اند. با احتساب این رقم شمار کسانی که در مکزیک از زمان شیوع بیماری کووید-۱۹ تاکنون جان خود را از دست داده اند به ۲۲۵۸۴ میرسد.
وزارت بهداشت مکزیک اعلام کرد طی ۲۴ ساعت گذشته ۴۵۷۹ نفر دیگر به ویروس کرونا مبتلا شده اند که با احتساب این رقم شمار کل کسانی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند به ۱۸۵۱۱۲ نفر میرسد. این منبع خبری تصریح کرد در این مدت ۱۴۰۱۱۸ نفر نیز از بیماری کشنده ویروس کووید-۱۹، بهبود یافته اند. در برزیل نیز وضع همچنان جدی است: در ۲۴ ساعت گذشته، ۶۵۴ نفر به علت این بیماری جان خود را از دست دادند. آمار کشته شدگان این کشور اکنون به ۵۱ هزار و ۲۷۱ نفر رسانده است.۲۱۴۳۲ نیز طی ۲۴ ساعت گذشته به ویروس کرونا در برزیل مبتلا شدند. با احتساب این رقم شمار کل کسانی که در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند در مجموع به ۱۱۰۴۴۷۰ نفر میرسد.
برزیل بعد از آمریکا بیشترین تعداد مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا را دارد و به شدت درگیر این بیماری ویروسی است. برزیل در میان کشورهای آمریکای لاتین و حوزه کارائیب نیز بیشترین تلفات و آسیب را از شیوع بیماری کرونا متحمل شده است.
در هند، شیوع این بیماری همه گیر همچنان به شدت ادامه دارد. به طوری که در ۲۴ ساعت گذشته ۳۱۲ نفر جان خود را از دست داده اند در حالی که ۱۴۹۳۳ نیز به ویروس کرونا در همین مدت زمان مبتلا شده اند.
در نتیجه ابتلا به بیماری کرونا تاکنون در مجموع ۱۴۰۱۱ نفر در هند جان خود را از دست داده اند و ۴۴۰۲۱۵ نیز به ویروس کووید ۱۹ مبتلا شده اند. از این تعداد تاکنون ۲۴۸ هزار و ۱۸۹ نفر بهبود یافته اند.
بر اساس اعلام پایگاه اطلاع رسانی وورلد میترز (Worldometer) که آمار زنده و لحظه به لحظه جهان را در زمینههای مختلف از تعداد جمعیت مسائل اقتصادی و اجتماعی گرفته تا امور حکومتی، رسانهای، محیط زیست، غذا، آب، انرژی و سلامت و ... را ارائه میدهد، هند چهارمین کشور در جهان است که بیشترین تعداد مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا را دارد و به شدت درگیر این بیماری ویروسی است.
هشدار درباره افزایش سرایت کرونا در آلمانافزایش سرایت کرونا در آلمان باعث شد تا موسسه ویروس شناسی روبرت کخ به مردم درباره رعایت مقررات بهداشتی هشدار دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، رییس موسسه روبرت کخ گفت: پس از مدتها ثابت ماندن شاخص سرایت کرونا، از دو روز قبل این شاخص به حدود ۳ افزایش یافته است.
شاخص سرایت کرونا که با حرف اختصاری R نشان داده میشود، حاکی از انتقال کرونا از یک فرد آلوده به دیگران است.
تا پیش از این با کنترلهای صورت گرفته، این شاخص در آلمان به زیر یک رسیده بود و در روزهای اخیر به حدود عدد ۳ افزایش یافته و این بدین است که هر فرد آلوده میتواند سه نفر دیگر را آلوده کند.
لوتار ویلر گفت: میزان مرگ و میر ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در حال حاضر در آلمان به ۴.۷ درصد نسبت به آمار مبتلایان رسیده است، اما این نگرانی وجود دارد که پس از گسترش شیوع در روزهای اخیر، این ارقام افزایش یابد.
رییس موسسه روبرت کخ تاکید کرد: کارکنان شاغل در خانههای سالمندان و مکانهای نگهداری از معلولان باید تحت آزمایش قرار بگیرند.
آلمان/ دولت آلمان محدودیتهای کرونایی به یک منطقه از این کشور بازگرداند
دولت آلمان تصمیم گرفت محدودیتهای کرونایی را به یکی از مناطق این کشور بازگرداند، زیرا موارد ابتلای جدید به ویروس کرونا در این منطقه از آلمان ناگهان افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از برلین، این نخستین باری است که دولت آلمان- پس از کاهش محدودیتهای کرونایی در سراسر این کشور- مجبور شده است که این محدودیتها را بار دیگر به منطقهای از این کشور بازگرداند. مقامات آلمانی امروز (سه شنبه) دستور دادند کسب و کارها در یک منطقه بزرگ این کشور که شامل ۳۶۰ هزار سکنه میشود، دست کم تا ۳۰ ژوئن (۱۰ تیرماه)، تعطیل شوند. آرمین لاشِت، نخست وزیر ایالت نوردراین-وستفالن، گفت: «برای نخستین بار در آلمان، ما یک منطقه کامل را به تدابیری بازخواهیم گرداند که چند هفته پیش به اجرا گذاشته بودیم. ما در منطقه "گوترسلو" قرنطینه را دوباره اِعمال خواهیم کرد.»
خبرگزاری فرانسه افزود: این اقدام مقامات آلمانی پس از آن انجام شد که در یک کشتارگاه در شهر رِدا-ویدِنبروک، از نزدیک به ۷۰۰۰ کارگرِ شاغل در آن کشتارگاه، بیش از ۱۵۰۰ تن به ویروس کرونای جدید آلوده شدند. این میزان ابتلای ناگهانی، بزرگترین مورد ابتلای یکجا در پرجمعیتترین ایالت آلمان از زمانی است که در اوایل ماه مه (اواسط اردیبهشت)، دولت آلمان روند کاهش محدودیتهای کرونایی را در این کشور آغاز کرد.
با توجه به کاهش موارد ابتلا به ویروس کرونا در آلمان طی هفتههای اخیر، این کشور به نخستین کشور بزرگ اروپایی تبدیل شد که روند کاهش محدودیتهای کرونایی را آغاز کرد. با این حال، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، بارها هشدار داده است: تا زمانی که یک واکسن مناسب و مؤثر برای مقابله با بیماری کووید-۱۹ پیدا نشود، ما نباید بی احتیاط شویم و نباید تدابیر فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از تجهیزات محافظتی شخصی (مانند ماسک) را کنار بگذاریم.
کرونا برای اروپا و آفریقا تهدید است
رییس دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی آلمان اعلام کرد ادامه شیوع بیماری کووید-۱۹ تهدیدی برای آفریقا و اروپا است.
به گزارش خبرگزاری آناتولی از برلین، هایکو ماس وزیر خارجه آلمان، گفت: اگر اقدامی برای کمک به کشورهای در حال توسعه انجام نشود، بحران کرونا میتواند نگرانیهای امنیتی را برای اروپا افزایش دهد.
به گفته وزیر خارجه آلمان، بیماری همه گیر کرونا در آفریقا میتواند مشکلات امنیتی در این قاره را بدتر کند و موجی از پناهندگان یا مهاجران غیرقانونی را به سوی اروپا به راه بیندازد.
به همین دلیل این موضوع در اولویتهای برنامههای آلمان در دوره ریاست دورهای اش بر اتحادیه اروپا قرار دارد. در سندی که وزارت امور خارجه آلمان منتشر کرده است رئیس دستگاه دیپلماسی آلمان درباره خطر "بی ثباتی " کشورهای آفریقا و خاورمیانه به دلیل اثرات ناشی از شیوع بیماری کووید-۱۹ هشدار داده و اعلام کرده است باید به هر قیمتی از این بحران اجتناب شود.
در آفریقا، این مشکل واقعی است و نارضایتیهای اجتماعی همین حالا هم کاملا احساس میشود. مقررات قرنطینه و محدودیتهای خارج شدن از منزل برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا مانع از بهبود اوضاع اقتصادی میشود.
وضعیتی که اکنون به علت شیوع بیماری کووید-۱۹ در آفریقا به وجود آمده است افرادی مانند علیون تین، بنیانگذار اندیشکده "آفریقا جوم سنتر" (Africa Jom Center) را نیز وحشت زده کرده است. از نظر وی، اثرات ویروس کرونا باعث میشود که کشورهای قاره آفریقا مردم آن به مراتب شکنندهتر شوند، به خصوص کسانی که پیش از شروع بیماری همه گیر، با مشکلات امنیتی و اجتماعی روبرو بوده اند.
وی میافزاید درست است که ما در گذشته هم دچار یک بحران عمیق شده ایم. اما این بار کشورها در مقابل تروریستها و گروههای مسلح ضعیفتر هستند. برای مبارزه با این وضع باید منابع اقتصادی یا سلاح و ساختارهایی وجود داشته باشد. اما اگر چنین چیزی وجود نداشته باشد، مشکل ساز خواهد شد. این مشکل از کشور مالی گرفته تا کامرون یک شکل است. اگر اوضاع شکنندهتر شود، این مشکل گریبانگیر همه بشریت خواهد شد.
به همین دلیل وزارت امور خارجه آلمان خواستار هم افزایی تلاشهای قدرتهای بزرگ برای کمک به کشورهای در حال توسعه شده است.
در غیر این صورت، طبق گفته هایکو مایس، بحران بهداشتی کنونی میتواند درگیریهای موجود، تروریسم و مهاجرت غیرقانونی را تشدید کند و عواقب جدی این افزایشها دامن آلمان و اتحادیه اروپا را خواهد گرفت.
کرونا و بحران اقتصادی گریبان دانشگاه آمریکایی بیروت را گرفته است
آسوشیتدپرس در گزارشی از بیروت نوشت: یکی از قدیمیترین و معتبرترین دانشگاههای جهان عرب که جنگ داخلی، ربوده شدن کارکنان و بحرانهای اقتصادی متعدد را به خود دیده است، برای آنچه که ممکن است بزرگترین چالش در تاریخ ۱۵۴ ساله آن باشد، آماده میشود.
دانشگاه آمریکایی بیروت با یک بیماری همه گیر جهانی، رکود شدید اقتصادی و کاهش ارزش واحد پول لبنان که همه در یک زمان اتفاق افتاده، مواجه شده است. از اینرو این دانشگاه در نظر دارد در واکنش به این بحران، شمار قابل توجهی از کارکنان خود را اخراج کند و دستمزدهای شاغلان را نیز کاهش دهد.
این دانشگاه که از جمله ۱۵۰ دانشگاه برتر جهان است، ۲۵ درصد نیروی کار خود را اخراج خواهد کرد، دفاتر اداری را خواهد بست و پروژه مربوط به یک مرکز پزشکی جدید را نیز تعطیل خواهد کرد.
هند/ مسلمانان هند به حج نمیروند
وزیر امور اقلیتهای هند اعلام کرد: مسلمانان این کشور برای حج اعزام نمیشوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از دهلی نو، "مختار عباس نقوی" وزیر امور اقلیتهای هند گفت: از هند مسلمانان برای شرکت در مناسک حج سال ۲۰۲۰ میلادی به عربستان سعودی باتوجه به وضع کرونا سفر نخواهند کرد.
عربستان/حجاج امسال در قرنطینه قرار میگیرند
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر، وزیر بهداشت عربستان در کنفرانسی مطبوعاتی گفت، امسال از حجاج، قبل از رسیدن به مشاعر مقدسه، آزمایش به عمل میآید و در پایان مناسک حج نیز در خانه هایشان در قرنطینه قرار میگیرند.
ادعای درمان یک هفتهای کرونا در هند
یک شرکت داروئی طب سنتی ادعا کرد: بیماری کووید ۱۹ را در مدت هفت روز درمان کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از دهلی نو، شبکه تلویزیونی ان دی تی وی هند امروز اعلام کرد، شرکت پاتانجلی، دارو ایورویدا (طب سنتی) به نام کورنل و ساواسری برای معالجه بیماری کرونا ارایه کرد.
رام دیو بنیانگذار این شرکت اعلام کرده است نتایج این دارو پس از تحقیقات و آزمایش روی ۲۸۰ نفردر نقاط مختلف این کشور خوب بوده است.
شرکت پاتانجلی با همکاری موسسه ملی علوم پزشکی جیپور این پروژه را انجام داد.
رام دیو مدعی است پس از مصر ف این داروی سنتی در سه روز، در بدن ۶۹ درصد بیماران و در هفت روز در جسم صد در صد بیماران اثری از ویروس کرونا نمانده است.
شیوع ویروس کرونا در پایگاه هوایی نفاتیم در فلسطین اشغالی
شماری از نظامیان رژیم صهیونیستی در یکی از پایگاههای نظامی به ویروس کرونا مبتلا شده اند و آمارها تا کنون از مبتلا شدن حدود هفتاد نظامی به این ویروس حکایت دارد.
پایگاه اینترنتی العهد لبنان به نقل از روزنامه اسرائیلی معاریو نوشت: ویروس کرونا به میان نظامیان ارتش اسرائیل نیز رسیده است بگونهای که یک نظامی اسرائیلی در پایگاه نیروی هوایی «نفاتیم» در پی رفت و آمد و همنشینی با یکی از نزدیکان خود به ویروس کرونا مبتلا شده است.
این نظامی اسرائیلی در منزلی مسکونی در این پایگاه زندگی میکند و به همراه خانواده اش قرنطینه شده اند. نتایج آزمایشها نشان میدهد افزون بر او چهار سرباز دیگر کادر نظامی این پایگاه به کرونا مبتلا شده اند.
این منبع نوشت: به خاطر کاهش خطر سرایت این ویروس اتاق غذا خوری سربازان و تاسیسات بزرگ این پایگاه هوایی تعطیل شده است و برای مشخص شدن دیگر مبتلایان معاینات پزشکی در سطوح گسترده انجام میشود.
این منبع تصریح کرد: تا عصر روز گذشته ابتلای ۶۹ سرباز و افسر به ویروس کرونا به ثبت رسیده است و ۳ هزار ۱۷۰ نفر هم قرنطینه شده اند.
درپی این موضوع، فرماندهی ارتش اسرائیل پس از یک سری بررسیها در ستاد مشترک تصمیم گرفت شیوه کشیک را در پادگانهای روباز و سربسته به طور جداگانه در پیش گیرد.
جوکوویچ هم کرونا گرفت!
تست کرونای مرد شماره یک تنیس جهان مثبت اعلام شد.
به گزارش روزنامه گاردین، نواک جوکوویچ که در روزهای اخیر در یک تورنمنت نمایشی در صربستان و کرواسی میزبان چند تنیسور مطرح اروپایی بود، پس از ابتلا ۳ تن از رقبایش به ویروس کووید ۱۹ بلافاصله به بلگراد بازگشت و در آنجا مورد تست قرار گرفت. نتیجه این آزمایش امروز مثبت اعلام شد.
بورنا چوریچ از کرواسی، ویکتور تروئیچکی از صربستان و گریگور دیمیتروف از بلغارستان سه تنیسور هم گروه جوکوویچ در آدریا تور بودند که پیش از جوکوویچ تست کرونای آنها مثبت شده بود.
جوکوویچ اعلام کرد نتیجه تست او و همسرش مثبت است و او در فینال مسابقات مقابل آندری روبلف روس شرکت نخواهد کرد. جوکوویچ گفت: «من برای تمام دوستانم که به کرونا مبتلا شدند متاسفم. امیدوارم شرایط برای هیچکدام پیچیده نشود. من این مسابقات را با هدف نشان دادن اتحاد در بالکان راه اندازی کردم و در شرایطی که دیگر ویروس ضعیف شده بود. اما متاسفانه کرونا هنوز حضور دارد.»
البته هیچ یک از تنیسورهای مبتلا هنوز نشانههای معمول بیماری کرونا را ندارند. جوکوویچ اضافه کرد: «خوشبختانه تست هیچکدام از فرزندانم مثبت نبود.»