پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی از ابتدای فصل برداشت تاکنون برداشت گندم در مقایسه با سال ۹۸ افزایش ۴ درصدی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای ساسان والی زاده در ارتباط با رسانه ملی،از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۳ میلیون و ۵۲۹ هزارتن گندم خریداری شده که ۴ درصد از سال گذشته بیشتر است که این نشان از وضعیت مناسب کشت گندم و خریداری مناسبت آنها دارد.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی درخصوص کیفیت بالای گندمها برای پخت نان افزود: شش هزار و ۲۱۶ نمونه گندم در نقاط مختلف کشور، در مرکز پژوهشهای غلات بررسی شدهاند و مشخص شده میزان پروتئین گندمهای امسال ۱۲،۳ است؛ این میزان پروتئین در حدود استاندارد قرار دارد و برای پخت نان مناسب خواهد بود.
والی زاده با بیان اینکه گرانی نان در برنامه دولت نیست، گفت: وزیر جهاد کشاورزی در نشست خبری خود اعلام کرد دولت سیاستی برای گران کردن نان ندارد.
وی همچنین با اشاره به آتش سوزیهای اخیر افزود: بخشی از جنگلهای کشور در آتش سوزیهای یک ماه گذشته آسیب دید، هر چند بخش عمده آسیبها شامل تنه درختان نمیشد و گیاهان بوتهای و پایه درختان بیشتر درگیر آتش سوزی شدند. از قریب به ۸۰۰ آتش سوزی که از ابتدای امسال در کشور با آن مواجه شدیم، همگی اطفاء شدند و تنها پنج تا شش مورد دچار مشکل شدیم که دلیل اصلی آن صعب العبور بودن مناطق بوده است.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: برای جبران مشکلات ناشی از آتش سوزیها و همچنین هدف گذاری در راستای جهش تولید، سازمان جنگلها برنامههایی را اعلام کرده که از آن جمله میتوان به توسعه گیاهان دارویی در سطح ۵۰ هزار هکتار از مراتع کشور است و این مهم قرار است تا انتهای سال انجام شود که یک حرکت بی نظیر در این حوزه محسوب میشود.
وی با اشاره به آسیبهایی که از ناحیه قطع و قاچاق درختان برای کشور به وجود میآید، گفت: امسال در سطح ۹ میلیون هکتار، شاهد توسعه زراعت چوب خواهیم بود و توسعه ۳۰ هزار هکتاری زراعت چوب با متوسط برداشت یک میلیون متر مکعب هدف گذاری شده است تا در سال جاری محقق شود.
والی زاده همچنین در خصوص توسعه شهرکهای کشاورزی افزود: ابتدای سال ۹۵ شهرکهای کشاورزی پنج هزار و ۱۲۵ هکتار بودند، اما در حال حاضر به ۴۰ هزار و ۵۰۰ هکتار رسیده است. در این شهرکها همچنین صنایع تبدیلی نیز مورد توجه قرار دارند و تسهیلات نیز برای آنها در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: شهرکهای کشاورزی با شکل گیری خود، زنجیرههای کشاورزی همچون صنایع تبدیلی را با خود همراه میکند و تحقق آن در قالب تولید، توسعه و حمایت از این بخش خواهد بود.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی درباره توسعه روستایی نیز گفت: این موضوع چند وجهی است و بخشی از آن به سازمان امور عشایری مربوط است، یک بخش دیگر مربوط به حمایت از الگوی کشت است تا روستاییان بتوانند بیشترین بهره وری را متناسب با بافت و زیست بوم خود داشته باشند. بحث کشت قراردادی، آموزشهایی که در قالب طرح یاوران تولید ارائه میشود و طی آن اعضای هیئتهای علمی وارد عرصههای تولید خواهند شد؛ همه اینها زنجیرهای را تشکیل میدهد که روستاهایی سرسبز و بانشاط و کشاورزانی بهرهمند از سود بالا داشته باشیم نه این که سود تلاش آنان به جیب دلالان برود.